Palestinere har utført utallige terrorangrep mot Israel. Men ingen har vært i en slik grusom størrelse som helgens terrorangrep, hvo terrorgjenger som virket motivert av IS drepte hundrevis av sivile barn, kvinner og eldre. Grusomhetene minner om massedrapene i Rwanda i 1994.

Dette skriver Victor Davis Hanson i American Greatness.

Et av fellestrekkene er de grusomme videoene som viser drap av unge kvinner foran en blodtørstig Gaza-mobb.

There appears a natural desire of everyday Gazans to video the mutilations, an embrace of the spitting on the doomed, a frenzied effort to mutilate the dead—and the absence of a single Gazan objecting to the group murder of a civilian.

Hamas handlet med stor støtte fra sin egen befolkning. Selv på britiske universiteter og i vestlige byer hylles brutaliteten.

Sannheten er at det er noe så fryktelig galt i Gaza at USA burde holde seg så langt som mulig unna dette barbariet, skriver Hanson. Han stiller spørsmålet: Hvorfor gikk Hamas til angrep på israelske byer, hvor så mange sivile mistet livet, og minst 130 er kidnappet og bortført til Gaza?

Palestinerne har inntatt en IS-rolle, og trodde kanskje de ville sjokkere israelerne slik at de gikk inn i en slags kollektiv fosterstilling. Men Hamas tar grovt feil, mener Hanson. Effekten vil bli stikk motsatt, både i Israel og i store deler av verden.

The sheer horror of their methods, and the cowardice shown by focusing on teen-aged girls and children rather than the IDF, will have the exact opposite effect, both in Israel and worldwide.

Israel tvinges nå til å erkjenne at et fredelig samliv med Hamas er umulig. Derfor må blokaden av Gaza, som allerede er iverksatt, bli permanent. Israel må derfor vedta en strategi med kronisk uforholdsmessig respons fra nå av.

Etter det Hamas gjennomførte av umenneskelige handlinger i helgen vil trolig Israel få bred støtte fra alle siviliserte myndigheter og store deler av folket. Mot bestialske aktører som Hamas finnes det ingen andre muligheter, og vi kan forvente voldsomme angrep mot Gaza i tiden som kommer.

Palestinernes støttespillere fortsetter sine aksjoner, som Palestinakomiteen her hjemme og de ytterliggående sosialistene The Squad og Democratic Socialist i USA. Men de vil møte veggen.

In other words, few will pay any more attention to the Squads of the world, or the radical Jew-haters of the Western Left, or the Democratic-Socialists of America who cheered on the killing. They are now revealed on the side of death for death’s sake and cannot be reasoned with.

Dette er ikke tiden for å støtte opp om f.eks. Democratic Socialists of America, som i går inviterte til støttedemonstrasjon for palestinerne i New York, hvor de oppfordret demonstrantene å møte opp maskert med hakekors.

– Wear a mask so you’re not recognized. Best to just let the swastikas do the talking.

Under 80 år etter Holocaust er svartkledde kadre med drapsmenn nok en gang på jakt etter jødene, for å henrette dem på stedet, gjerne så smertefullt og ydmykende som mulig. Men det er en forskjell mellom reaksjonene mot Hamas’ drapsmobb og deres inspirasjonskilder i nazi-Tyskland, skriver Hanson.

Between 1941-45 America fought to destroy the SS and its hired local death squads. But in 2023, the Biden administration has restored hundreds of millions of dollars in aid to the Palestinian Authority and to Gaza under Hamas.

Tyskland støtter de nye SS-aktørene med over 200 millionar dollar i 2022 som individuelt land, i tillegg til å delta i EUs tildelig av over 114 millioner dollar. Tyskland er dermed den største økonomiske støttespilleren til drapene på jøder.

Etter USA, Tyskland og EU følger Sverige og Norge med henholdsvis 61 og 34 millioner dollar. De humanitære stormaktene svikter aldri når det gjelder støtte til voldselskende islamiske terrorister.

Hanson tror USAs vilje til å støtte palestinerne vil bli kraftig redusert etter helgens terrorangrep.

Hvorfor kom dette angrepet nå? Kanskje for å stanse fredsutviklingen som pågår mellom Israel og monarkiene i Gulfen.

They wished to force, for example, the Saudis to endorse their mutilation of corpses or else be to seen as sell-outs to the “Jews.”

Dette ble trolig ledet av Iran, som frykter en avtale mellom Israel og de sunnimuslimske arabiske statene. Samtidig ble angrepet gjennomført umiddelbart etter 50-årsmarkeringen for starten av Yom Kippur-krigen, 6. oktober 1973.

Kanskje Hamas trodde de ville få større støtte fra Iran og deres frontsoldater Hizbollah. Men Iran nøyde seg med å levere våpen, og Hizbollah deltok kun med noen få rakettangrep. De sendte ikke store mengder tropper inn i Israel.

Så selv om folk som Alexandria Ocasio-Cortez og noen få andre allerede snakker om våpenhvile, som om Israel Defence Force bare skal legge ned våpnene og akseptere at mange hundre sivile er slaktet, så vil Israel få støtte av de fleste, uansett hvor hardt de angriper Hamas og deres støttespillere.

Irans hånd bak Hamas bestialitet. Krigen er blitt religiøs

Hamas kan ha trodd at Israel var splittet på grunn av demonstrasjonene om de juridiske reformene. Men som en nasjon som har levd nær en evig frontlinje siden 1948 har Hamas undervurdert israelernes vilje til å forsvare seg når deres kvinner og barn anses som legitime mål.

Det er ingen tvil om at Biden-regimet har medvirket til at dette terrorangrepet kunne skje, skriver Hanson. For Biden opptrådte som om Hamas var en legitim politisk organisasjon i Midtøsten, selv om de har blokkert for valg på Gaza siden 2006.

Biden-regimet helte bensin på bålet og fremmet oppfatningen om at USA trakk seg tilbake fra sin tradisjonelle støtte til Israel – til glede for Hamas – basert på en uforklarlig politikk.

Ved å fjerne seg fra Israel og flørte med Iran, så skapte Bidens myndigheter muligheten for angrepet i helgen. For blant de nye, woke-infiserte Demokratene har holdningen spredd seg: Israel er ikke en legitim stat, og palestinerne kjemper for friheten.

Akkurat de samme holdningene preger norsk politikk.

USAs State Departement la ut en senere slettet oppfordring på sin hjemmeside som viser hvor sinnssykt mange amerikanske byråkrater tenker.

«We urged all sides to refrain from violence and retaliatory attacks. Terror and violence solve nothing».

Her antydes det at begge parter er like ille, og at Israel ikke bør gå til motangrep. Dette kommer i forlengelsen av at Biden ga Iran 6 milliarder dollar. Irans største drøm er å jevne hele Israel med jorda. Men nesten fra første dag i Det ovale kontor har Biden jobbet hardt for å gjenoppta pengeflommen til Iran.

Biden utnevnte den pro-iranske Israel-hateren Robert Malley som sjefsforhandler med Iran. Malley er nå under etterforskning av FBI for sikkerhetsbrudd, som blant annet involverer avsløring av hemmeligstemplede dokumenter.

Blinken utnevner Robert Malley til Iran-utsending, rød klut for Israel

Imagine that: Iran now cheers on mass death in Israel while its agents and provocateurs burrow into the U.S. government (which might explain the Biden State Department’s immediate call to cease Israeli retaliation).

Oppsummert er det åpenbart at Biden-regimet har gjenopprettet Obama-regimets galskap og generelle holdning som ga økt makt til Hamas, Hizbollah og Iran. Dette skulle skape en «balanse» i maktstrukturen mellom såkalt moderate arabiske nasjoner og Israel ved en slags «kreativ spenning». Biden symboliserte videreføringen av denne politikk også med å vise sin avsky mot regjeringen til Benjamín Netanyahu.

I tillegg har våpen som egentlig var ment for IDF blitt holdt igjen og heller endt opp i Kiev. Det er dessuten fullt mulig at Israel snart må forsvare seg mot amerikanske våpen som Biden etterlot i Talibans klør.

USA ble ydmyket i Afghanistan og da Putin invaderte Ukraina for fullt. Kina rasler med sablene rundt Taiwan, og Nato-landet Tyrkia er de facto en alliert med Russland. Erdogan har også krevd at amerikanerne skal holde seg unna Gaza, og at Tyrkia vil forsvare palestinerne med alle midler.

Vil Biden omsider forstå, etter tragediene i Ukraina og Israel, at grenser faktisk betyr noe? For USA er også under angrep, til fordel for de kriminelle kartellene, Mexico og Beijing.

USA befinner seg i en krise, men Israel befinner seg i en eksistensiell krig, og USA er nødt til å støtte dem, i stedet for å støtte Israels fiender, mener Hanson.

In a sane world, the Biden administration would immediately cancel all talks with Iran, renew sanctions, and stop any cash transferences.

I tillegg burde Biden annullere alle visum til palestinere som oppholder seg i USA, forby reiser mellom Iran og Gaza og sperre egne grenser. Så burde USAs militære styrker få nye midler, samtidig som hele woke-mobben i Pentagon byttes ut med skikkelige krigere som ikke fokuserer på LGBTQ-ideologi og kritisk raseteori.

Men sjansen for at Biden-regimet vil gjennomføre slike nødvendige tiltak er akkurat null, avslutter Hanson.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.