Den jødiske staten står overfor en «veldig komplisert» syvfrontskrig mot fiender innenfor og utenfor sine grenser – selv om «så godt som alle arabiske land» i stillhet heier på Israel.

Dette sier den tidligere kommandøren av de britiske styrkene i Afghanistan, oberst Richard Kemp til Breitbart News. Han anklager Bidens politikk og samarbeid med Iran for det som nå foregår i Israel og Gaza, og ber USA støtte USA på sterkest mulig måte. Han advarer om at en passiv reaksjon fra USA kan virke motiverende på andre fiendtlige nasjoner, som kan se muligheten for å utnytte situasjonen.

Men USA er som mange andre vestlige land, og Bidens talsperson for US National Security Council John Kirby har strammet tøylene ved å uttale at Israel må unngå ett eneste sivilt dødsfall på Gaza. Dette skjer etter at minst 1400 sivile med viten og vilje ble slaktet i Israel fra det grufulle terrorangrepet som startet 7. oktober. Kirby vet også godt at Hamas bevisst bruker sine egne sivile som menneskelige skjold.

Kemp lister opp syv fronter som Israel vil angripes fra hvis de invaderer Gaza. Han sier egentlig at Israel allerede er i en syvfrontskrig.

– Israel is fighting right now on seven different fronts, even now

Disse frontene består av Gaza, Libanon, Vestbredden og Syria. I tillegg risikere Israel angrep innenfra, hvor det bor millioner av såkalte palestinere. Yemen har allerede angrepet Israel med droner og missiler. Og så er det Iran, som allerede er involvert via sin støtte til Hamas og Hizbollah, men situasjonen kan utvikle seg til en ren krigssituasjon mell0m Iran og Israel.

Samtidig er det demonstrasjoner mot Israel i vestlige byer, og regimemedier som NRK trengte bare en dag eller to for å velge side i konflikten.

– That’s seven even if you exclude the international dimension and particularly the media and international efforts to delegitimize Israel

Dette er på mange måter en trussel om en slags reprise av Seksdagerskrigen i 1967 og Yom Kippur-krigen i 1973, som startet nesten nøyaktig femti år før Hamas’ terrorangrep 7. oktober.

Victor Davis Hanson: Israel er i en eksistensiell krig

Adskilt fra disse frontene pågår det også såkalte cyberangrep, ofte finansiert av Iran som støttes av velkjente hacker-stater som Russland. Iran vurderer trolig nå hvor mye de er villig til å satse på å utnytte Hizbollah i en svært synlig stedfortrederkrig mot Israel, mener Kemp.

– It’s hard to know whether Iran wants that or not because of course Hezbollah is a strategic asset for Iran in as much as it’s sort of intended to deter and then, if necessary, react to a direct attack on Iran. So whether they actually do want to escalate this current conflict and, therefore, effectively lose their longer-term deterrence, I don’t know.

Det er umulig å vite hva som venter rundt neste hjørne, men en eskalering fra Iran er absolutt en mulighet, mener Kemp. Dette kan dessuten motivere Israel til å reagere først, slik de allerede har gjort mot Syria, og slik de gjorde det under Seksdagerskrigen, som gjerne beskrives som et israelsk angrep mot araberstatene av regimemediene, men som ble utløst av åpenbare planer fra de arabiske landene om  å angripe Israel fra flere sider.

Det er hva men på engelsk kaller en preemptive attack. Nå kan trusselen fra Iran som Israel har opplevd i praksis de siste ukene motivere Netanyahu og hans samlingsregjering til nettopp noe slikt, for å ødelegge trusselen mot den jødiske staten som har eksistert i så mange år, ifølge Kemp.

– The other aspect to it, of course, is that — I wouldn’t describe it exactly as a preemptive attack because there’s already been attacks against Israel from there — but Israel might decide that the time has come to eliminate that particular threat which it’s been looking at for so many years.

Kanskje er tiden kommet for et endelig oppgjør med både Hamas og Iran, mener Kemp. Han minner om at Hamas og deres tilhengere ikke er ønsket velkommen i noen av araberstatene, som frykter deres evne og vilje til å begå terror.  Det er derfor Kemp sier at araberstatene i stillhet heier på Israel. For de frykter både jihadister og Iran.

Kemp tror ikke dette vil utvikle seg til en global konflikt, men at den regionale slagmarken kan bli utvidet.

– I think certainly a very, very wide-ranging regional conflict can ensue, though I’m not sure that there’s a potential for it to become a global conflict. There obviously is a global dimension to it.

Russland har stor interesse av en eskalering av krigen i Midtøsten, siden dette vil fjerne noe av oppmerksomheten fra krigen i Ukraina, og muligens redusere Vestens evne og vilje til å finansiere to pågående konflikter samtidig.

I tillegg er den politiske splittelsen i USA på kanskje på sitt høyeste nivå noen gang etter borgerkrigen fra 1861 til 1865. Og under Biden-regimet fremstår USA svakere enn noensinne. I kulissene ser Kina muligheter for å vinne terreng uten å avfyre et eneste skudd. Det er også en risiko for at Kina utnytter situasjonen og kanskje angriper Taiwan, hvis USA svikter Israel i denne situasjonen, sier Kemp.

– I think that there’s a direct relationship there, and if we don’t see the strongest U.S. support for Israel in this conflict, I think that again could encourage China to act against Taiwan, having seen American weakness.

I første omgang har Israel sagt at de skal utrydde Hamas. Men de må vurdere om de må gjøre det samme med Hizbollah, som er en langt sterkere og mer stridsdyktig fiende.

Iran jobber hardt for å skaffe seg atomvåpen, og det kan bety slutten for Israel på et nivå med Holocaust. Prosessen fikk støtte fra både Obama og Biden. Trump trakk USA ut av avtalen med Iran. Biden åpnet portene igjen, og kan ha stått bak finansieringen av terrorangrepet 7. oktober.

Hamas og Hizbollah er ikke rasjonelle motparter. De bryr seg ikke om sin egen sivilbefolkning, deres strategi er bygget på det velkjente jødehatet som har infiltrert hele den muslimske verden, og også de fleste vestlige land.

Tidligere har Kemp kritisert Bidens «sinnssyke utenrikspolitikk» etter den katastrofale tilbaketrekningen fra Afghanistan, som Kemp beskriver som verre enn 9/11,. Mye tyder på at en del av de etterlatte våpnene nå er i hendene på terroristene i Hamas, og dermed brukes amerikansk militært materiell til å drepe så mange jøder som mulig.

Han sa også at det kan ta flere tiår å gjenopprette USAs prestisje etter alle tabbene Biden-regimet har stått bak. Her kan vi avslutningsvis nevne at dette har skjedd med full støtte fra norske medier og myndigheter.

Kjøp «Dumhetens anatomi» av Olavus Norvegicus!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.