USA utsettes for en serie angrep i Midtøsten. Biden-regimet svarer med å høylytt erklære at USA kun vil slå tilbake «proporsjonalt» og ikke ønsker eskalering. Men en slik holdning virker nesten som en garanti for at man får den store krigen man frykter.

Victor Davis Hanson kan sin militærhistorie, noe man vel bør forvente av en historiker med hans ekspertise. Han viser sin forståelse i en kronikk i American Greatness.

Angrepene mot amerikanske soldater i Midtøsten skal forsøke å presse USA fra å støtte Israel, som etter terroristenes forkvaklede mening har invadert Gaza uten grunn. Islamister tåler ikke motstand, men de har mindre respekt for svakhet enn styrke. Og USA fremstår svake, uten vilje til å bruke makt.

Biden er akkurat den presidenten Demokratene fortjener

Selv khat-tyggende Houthi-opprørere får kjempen til å vakle. Det er uforståelig at USA ikke bare utsletter disse Iran-støttede opprørerne som truer hele verdensøkonomien. Britene forsøker å bidra, men landet som lenge var Masters of the sea klarer nå ikke å bemanne sine fartøyer.

Iran står bak angrepet mot Israel, og de står bak angrepene mot USA. Med små stikk sjekker de amerikansk forsvarsvilje, og i Teheran er myndighetene preget av optimisme. For Biden frykter eskalering mer enn han bryr seg om amerikanske liv.

Derfor er Iran i ferd med å nå drømmen om regionalt hegemoni, skriver Hanson. Dette lover ikke godt for Israel, og som Document har skrevet gjentatte ganger bør man stille spørsmålet: Who’s next?

That way, Iran will be free to fulfill its old dream of becoming a nuclear shield for a new Shiite/Persian terrorist axis from Tehran to Damascus to Beirut to the West Bank and Gaza—surrounding Israel and intimidating the Gulf regimes and more moderate states like Jordan and Egypt into concessions.

Iranske proxy-krigere kan lukte USAs svakhet, og er ikke sene til å utnytte muligheten. Dette utgjør en trussel mot Vesten, som er marinert i et merkelig fokus på universelle menneskerettigheter som absolutt ikke er universelle, uansett hvor mye «dialog» man bedriver.

Kanskje det er nettopp viljen til å forsvare seg som skaper forakten for Israel, som preger store deler av de såkalte elitene i Vesten?

Muslimer har mer respekt for en sterk hest enn et svakt esel, skal mullah Krekar ha sagt en gang (parafrasert). Men USA og Vesten tror svakhet og mangel på samhold er vår største styrke. Diversity is our greatest strenght. Idioti som dette erklæres som visdom.

USA mangler titusenvis av soldater, og toppgeneralene er politiserte klovner. All ammunisjon er sendt til Ukraina. Overvektige soldater skal forsvare verdens viktigste land, med et forsvar som bryr seg mer om seksuelle preferanser enn stridsevne.

En mann som tror han er kvinne utnevnes til firestjernes admiral, uten å ha avtjent et sekund med militærtjeneste. Viljen til å beskytte egne grenser i sør er totalt fraværende i Washington D.C. Joe Bidens drøm om forsoning forsterker bare oppfatningen om amerikansk svakhet. Norge er smittet, og nekter å stanse sin støtte til Hamas-infiserte UNRWA. Mullahene ler av folk som Espen Barth Eide, mens Klaus Schwab gnir seg i hendene.

Biden belønnet terrorstaten Iran med milliarder av dollar, og trodde han kunne kjøpe fred. Resultatet så vi 7. oktober. Kvinnenes lidelse og barnas blod preger de klamme hendene til en dement amerikansk president, som forsøker å presse Israel til å akseptere naboer som har som uttalt ønske å utrydde alle jøder.

Biden greenlighted a bribery payment of $6 billion to Iran to return American hostages, thereby ensuring more will be taken. It loudly distanced itself from the Netanyahu government. The gulf encouraged radicals to believe they could coerce Israel into accepting radical Islamic states on the West Bank and Gaza.

Islam krever underkastelse, og Biden svarer med krav om at Israel erklærer ensidig våpenhvile. Barth Eide & co bøyer seg villig, og bryr seg mer om palestinske terrorister enn etniske nordmenn. Heller kebab enn kjøttkaker, virker å være slagordet til vår anti-norske regjering. Avskrekking anses som rasisme eller islamofobi.

Biden arvet et Midtøsten på vei mot fred, etter at Trump gjennom Abraham accords var i ferd med å skape fred mellom arabere og jøder.

Abraham-avtalene mellom Israel og fire araberland overgår de mest optimistiske spådommene

Det sittende svake regimet har satt fyr på hele regionen, og den russiske bjørnen har våknet fra dvalen. Ukrainas soldater betaler prisen for USAs hodeløse utenrikspolitikk, uten at dette betyr at Kreml fritas for ansvaret.

Det hvite hus har glemt eldgamle prinsipper, som historien burde ha lært oss. Hvis man kun forbereder seg for fred er man nesten garantert å møte krigen i døra.

Biden and company have forgotten the ancient wisdom that preparing loudly only for peace guarantees war. To prevent war, it should return to oil sanctions on Iran, embargo its banking transactions, slap a travel ban on Iran and its allies, cut off all aid to Hamas and the West Bank, and restore a true terrorist designation for the Houthis.

Man må slutte å snakke om proporsjonalitet. Overgrep må besvares med massiv overmakt, slik skaper man avskrekking. Hvis Houthiene angriper en båt, bør amerikanerne jevne tyve militære installasjoner med jorda. Hvis Iran rasler med sablene bør USA knuse hovedkvarteret i Teheran.

Det høres brutalt ut, men det er kun et slikt språk som forstås. Dessuten virker det: General Patton skjønte at angrep var det beste forsvar, og under hans ledelse hadde 3rd Army lavere tapstall enn alle andre.

– Bør vi ikke beskytte flankene våre? spurte bekymrede oberster.
– Hva gjør vi hvis de angriper oss fra flanken?

– Da angriper vi bare deres flanker, var svaret til Patton, som fortsatte angrepene uten å nøle. Slik sparte han amerikanske liv.

The object of war is not to die for your country but to make the other bastard die for his.

– George S. Patton

Etter at tre amerikanske soldater ble drept i Jordan nylig kunne ikke USA unnlate å reagere. Selv Barth Eide måtte akseptere at USA gikk til motangrep. Om dette er starten på en ny militær strategi gjenstår å se.

Les også:

Norske myndigheter: – Forstår USAs behov for å svare på angrepene

Synes du verden går av hengslene? Vil du forstå hva som skjer og kanskje stritte imot? Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.