Etter Hamas’ terrorangrep mot Israel 7. oktober har hele verdens øyne vært rettet mot Gaza og den evigvarende konflikten mellom Israel og arabiske palestinere støttet av Iran. Kina utnytter som vanlig situasjonen.

Etter at Israel Defense Forces gikk inn i Gaza 20 dager etter terrorangrepet diskuterer diplomater hva man skal gjøre med de innbyggerne på Gaza som er på flukt.

Det stilles krav til USA og Vesten om å være rede til å ta imot opp mot 2 millioner palestina-arabere. Men hvorfor er det ingen som ber arabernes egne land om å bidra? Og hvorfor er det ingen som  krever noe av Kina?

Jordan, Egypt og andre arabiske land i området er slett ikke interessert i å ta imot flyktninger fra Gaza. De har rett og slett for dårlig erfaring med dette, historisk sett.

Også Vest-Europa har svært dårlige erfaringer etter å ha tatt imot et stort antall statsløse, med andre ord folk fra de såkalte palestinske områdene. Men ingen i Vest-Europa virker være i stand til å lære av egne feil.

Støre & co velger å feire som om det er 17. mai at «nordmenn» endelig kommer «hjem» til Norge. I mange tilfeller dreier det seg om folk som aldri har vært i Norge. Dumheten er så åpenbar at det er nesten ufattelig.

Norge flyr inn Gaza-«nordmenn» som aldri har vært i Norge før

Beijing later som de er nøytrale og fokusert på å løse krisen. Samtidig fortsetter de å støtte sin viktigste allierte i området, Iran. Kinesiske midler som havner i Iran sendes videre til terroristene som ønsker å utslette Israel. Både Hamas, Islamic Jihad og Hizbollah støttes av Irans revolusjonsgarde, som er ayatollahenes egen hær.

Kinas leder Xi Jinping og hans diplomater har i ukesvis bedt om mekling og våpenhvile mellom Israel og Hamas. Men det viktigste for Kina er å velte ansvaret for konflikten over til USA. Dermed håper Kina å få bedre kontakter med de arabiske statene som fremstår som USA-vennlige.

Kinesiske medier kontrollert av Kinas kommunistiske parti (CCP) nevner ikke engang Hamas i sin dekning av krigen og i sine argumenter om en våpenhvile. Leser man kinesiske aviser så beskrives konflikten som en krig mellom palestinere og Israel.

Dette skriver Stu Cvrk i Epoch Times. Cvrk har 30 års erfaring fra U.S. Navy, og er utdannet ved U.S. Naval Academy.

Xi bruker myke begreper: Et samarbeid alle kan tjene på (win-win), jobbe for å oppnå et folkedemokrati, harmoni mellom mennesker og natur, bygge et samfunn med en delt fremtid for hele menneskeheten.

Men slagordene er tydelig inspirert av sosialisme med kinesiske karakteristikker. Litt informasjonskrig burde ikke være nok til å sørge for at folk glemmer hvilke grusomheter Kina har vært i stand til gjennom sin kommunistiske periode.

Det er heller ingen av de statskontrollerte mediene i Kina som nevner flyktninger fra det de beskriver som Palestina. Skin in the Game ignoreres som vanlig av CCP, akkurat som i klimasaken.

Kina snakker og smiler, men det er bare løgner og falske smil. Trenger de et nytt kullkraftverk, så bygger de et umiddelbart. Nasjonale eller internasjonale protester ignoreres glatt.

Vestlige politikere virker å tro på bløffen om at Kina også selvsagt skal bidra til å «redde verden», de skal bare vente noen tiår til først.

Men hvis klimahysteriet og masseinnvandringen fortsetter i noen tiår til, så eksisterer det ikke lenger noen reell vestlig makt. Hva skal egentlig Vesten med makt, hvis de ikke er villige til å bruke den? Ikke engang til å beskytte sine egne grenser?

Kina utnytter enhver krise til å skade Vesten, og de er tålmodige. Et eksempel er pandemien, hvor Kina bevisst lot kinesere reise ut av landet, men forbød dem å bevege seg rundt innenlands.

Flyktninger fra Gaza kunne kanskje funnet seg godt til rette blant uigurene i Kina, som utgjør nesten halvparten av befolkningen i Øst-Turkmenistan. Slik kan Kina bidra til å «bygge et samfunn med en delt fremtid for hele menneskeheten».

Så kan folk fra Gaza oppleve hvordan Kina behandler ulydige muslimer. Rene konsentrasjonsleire for «opplæring og omskolering for arbeidsmarkedet» er allerede godt organisert. I perioden 2014–2019 var nesten 1,3 millioner uigurer innom disse leirene ifølge kinesiske myndigheter selv. Det reelle tallet kan selvsagt være høyere.

Alle forstår hvordan Kina hadde reagert hvis uigurene hadde sendt terrorister mot han-kinesere, og drept småbarn, voldtatt kvinner, torturert og slaktet for fote, kidnappet hundrevis av sivile og lagt alt ut på TikTok.

Vestlige politikere og sivilbefolkningen bør snart våkne, og kjenne igjen hva slags spill Kina spiller, når de snakker om våpenhvile på Gaza.

Dette er nok et eksempel på hvordan Kina bedriver politisk skuespill for å oppnå geopolitiske fordeler.

Forhåndsbestill «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Kjøp billetter til lesermøtet her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.