Både Bassam Tibi og Bernard Lewis spådde at Europa kom til å vokse sammen med den islamske verden i takt med økt immigrasjon. Vi ser det nå i forbindelse med Gaza: Biden og Barth Eide tar hensyn til Palestina-lobbyen, akkurat som Sisi og Saudi må gjøre det.

Derfor foregrep propagandakrigen mot begrepet Eurabia det vi nå ser utfolde seg.

Per Antonsen er en innsiktsfull observatør, og når man snakker med innsiktsfulle mennesker, oppstår nye tanker. Vi snakket om den interne opposisjonen i de arabiske landene. Herskerne kan ikke gjøre som de vil. Det er ikke noe parlamentarisk/demokratisk korrektiv. Opprør er derfor en mulighet.

Ikke noe nytt. Den arabiske revolusjon ble hilst velkommen i Vesten fordi den viste at folkemassene ønsket demokrati. Inntil våren slo over i vinter. Nå lyder ikke lenger ropene fra vestlige hovedsteder om at araberlandene må innføre demokrati. De gikk på en smell, både i Afghanistan og i Irak. Og også i de landene som var kjerneområder for «våren»: Tunisia, Egypt, Libanon og Libya. De to siste landene skiller seg ut. Hizbollah har smadret Libanon, og Nato-fly smadret Libya. Vi vil ikke snakke om noen av delene.

Vesten har avfunnet seg med at Sisi styrer Egypt, selv om NTB fortsetter å skrive at Morsi var den første demokratisk valgte presidenten. I NTB hersker fortsatt drømmen om kalifatet som en utgave av demokratiet. Førsteamanuensis Bjørn Olav Utvik inviterte Brorskapet til Oslo i 2011, og invitasjonen peker frem mot dagens Hamas-omfavnelse:

Brorskapet har en fot innenfor i Norge

Men de to viktigste innsiktene under dagens sending var at Per påpekte at de tre store langdistanserakettene som slo ned ved Dødehavet og i Negev, ble oppfattet helt annerledes av israelere enn av utenforstående. For Israel trengte bare tenke seg hvordan situasjonen ville vært om Iran var en atommakt.

De er bare noen måneder unna, hvis iranerne vil. Og hvorfor skulle de ikke ville? Det er fortsatt deres mål. Det samme er utslettelsen av Israel.

Derfor var 7. oktober omtrent som skuddet i Sarajevo som utløste 1. verdenskrig. Hendelsene det satte i bevegelse, lar seg ikke tilbakekalle. Israel må fullføre jobben, som betyr: først Hamas, deretter Iran og Hizbollah. Det kan hende at Iran slipper Hizbollah løs for å avverge at Iran blir den neste som står for tur.

Den tredje innsikten er at Vesten har fått en muslimsk diaspora som i allianse med venstresiden påvirker/dikterer sentrum. Både Biden og Støre frykter å miste disse stemmene og legger seg dermed opp til den propalestinske lobbyen som i sin tur støttes av Iran, Kina og Russland.

Denne justeringen har skjedd over tid. Gaza har akselerert den.

Innebygd i denne omstillingen er også ultimate spørsmål: Hvis Barth Eide og Tony Blinken får fortsette, vil det ikke være  noe Vesten igjen å forsvare.

Eller som Amir Tsarfati sier om den nyvalgte presidenten av Mexico: Hun er en Soros-jøde.

Claudia Sheinbaum, en forretningskvinne som tilfeldigvis også er jødisk, ble valgt til president i Mexico på grunn av politiske intriger der.

Hun er jødisk, akkurat som George Soros.

Hun er en progressiv liberal, en utpreget Israel-hater, som alltid har identifisert seg med terroristene, som hater den vestlige økonomien og som ikke blander seg inn i narkotikakartellene.

Saudi-Arabia fjerner Palestina fra kartet i skolebøker

FN-systemet fortsetter å hamre løs:

FNs høykommissær for menneskerettigheter Volker Türk er dypt bekymret over den økende volden på Vestbredden.

Over 500 palestinere er siden oktober drept av israelske soldater og bosettere på Vestbredden, som Israel har okkupert siden 1967.

– Som om de tragiske hendelsene i Israel og Gaza de siste åtte månedene ikke var nok, så blir innbyggerne på den okkuperte Vestbredden også daglig utsatt for blodsutgytelser uten sidestykke, heter det i en uttalelse fra Türk.

– Det er ufattelig at så mange liv er tatt på en slik hensynsløs måte, sier han.

Israel har i strid med folkeretten opprettet over 130 bosetninger på Vestbredden. FNs sikkerhetsråd har slått fast at bosetningene er ulovlige, men Israel fortsetter å utvide dem, og militante bosettere angriper nå nærmest daglig palestinere som bor der.

– Det nærmer seg en krigsforbrytelse, som kan føre til straffansvar for enkeltpersoner involvert, advarte Türk i en rapport om Israels bosetningspolitikk tidligere i år.

Vår egen Tor Wennesland er med:

FNs spesialkoordinator for fredsprosessen i Midtøsten, Tor Wennesland, har besøkt Gaza-stripen og kaller forholdene der hjerteskjærende.

I et innlegg på X skriver den norske diplomaten at mandagens besøk på Gaza-stripen gjorde sterkt inntrykk.

– Ødeleggelsene og menneskenes lidelse der er hjerteskjærende, skriver Wennesland.

– Det trengs åpenbart akutte tiltak for å lindre den humanitære krisen Gaza nå opplever, fortsetter han.

Sterk påminnelse

Wennesland besøkte blant annet al-Amal-sykehuset i Khan Younis, der han også møtte lokale tjenestemenn og diskuterte hvilke umiddelbare behov innbyggerne i byen har.

– Det jeg var vitne til i Gaza, er en sterk påminnelse om de menneskelige kostnadene ved konflikt, skriver han.

Wennesland oppfordrer Israel og Hamas til å slutte opp om forslaget til våpenhvile og fangeutveksling som USAs president Joe Biden nylig la fram.

– Det fins ikke noe alternativ. Enhver utsettelse, hver eneste dag som går, krever nye liv, skriver han.

Utelukker israelsk nærvær

Wennesland orienterte i forrige uke også FNs sikkerhetsråd om situasjonen i Gaza, og etterlyste da en politisk løsning på konflikten mellom Israel og palestinerne.

– Hele Gaza er, og må forbli, en integrert del av en framtidig palestinsk stat, sa han og utelukket en løsning som innebærer et framtidig israelsk nærvær der.

– Det lar seg ikke gjøre å finne en langsiktig løsning i Gaza som ikke er grunnleggende politisk, slo han fast.

Må forenes

– Gaza og Vestbredden må forenes politisk, økonomisk, administrativt. De må styres av en palestinsk regjering som er anerkjent og støttet av det palestinske folket og verdenssamfunnet, understreket Wennesland videre.

– Dersom det først blir nødvendig med overgangsordninger, må disse utformes slik at det innenfor en begrenset tidsramme kan etableres en forent palestinsk regjering, sa han.

Wennesland spiller, ikke overraskende, med på Bidens fredsplan. Målet er en palestinsk stat hvor Israel ikke har noe de skal ha sagt. Det vil være det samme som å legge en torpedo under den israelske staten.

Premisset om at det må dannes en politisk autoritet for begge områder, er en drøm uten forankring i virkeligheten, og alle vet det. Også Wennesland.

 

 

 

Kjøp Sokrates’ forsvarstale fra Document her!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.