– Vi må avvikle hele prosjektet Israel og bygge en ny stat for alle i hele det historiske Palestina. Staten Israel har ikke rett til å eksistere fordi den er bygd på å kolonialisere Palestina, sier Bassam Hussein. Han er opprinnelig fra Gaza, nå professor ved NTNU. Og initiativtaker til en teltleir av demonstranter ved universitet. Aksjonister som sier de er klare til å eskalere, hvis ikke NTNU innfrir krav om å boikotte Midtøstens eneste demokrati.

Bassam Hussein er intervjuet i Adresseavisen, og der sier han riktignok at i dette fremtidige Palestina, hvor Israel ikke lenger skal eksistere, der skal også jødene kunne bo. Alle som har fått med seg alle kriger, raketter og terrorangrep fra arabisk hold som har pågått siden Israel ble opprettet i 1948, vil muligens tvile på at jøder får leve i fred innen et arabisk Palestina der Israel har opphørt å eksistere. Jøder er da også fordrevet fra alle de over 20 arabiske landene. Der er det cirka 0 prosent jøder igjen, mens det faktisk er over 20 prosent arabere i Israel, de fleste muslimer.

Vil fjerne den jødiske «kolonien»

Hvis Bassam Hussein får det som han vil, skal Palestina avkoloniseres:

– Israel er et koloniprosjekt. Det er Europas siste kolonistat, sier professoren til Adressevisen.

Og videre:

– Norge anerkjenner Palestina med bakgrunn i en tostatsløsning. Problemet er at grunnlaget for en tostatsløsning ikke er til stede. Israelske bosettinger er overalt på Vestbredden, med nærmere 700.000 kolonister som har tatt over vann- og matjordressurser der.

Han mener en tostatsløsning er en dårlig løsning.

– Det er en løsning som innebærer at det er greit å kolonisere andre folks territorier. Det er en løsning som i praksis gir palestinerne kun seks prosent av deres historiske land. Jeg er for en enstatsløsning. Et land for alle sine innbyggere, et land hvor alle er like.

Kanskje heller avkolonisere Norge?

Avisen spør ikke araberen om kanskje ikke Norge heller bør avkoloniseres, siden jødene har bånd til sitt land gjennom mange tusen år, mens koloniene her er rykende ferske og ikke invitert av folket. For eksempel kunne en begynne å avkolonisere den arabiske kolonien, som nå muligens er oppe i hundre tusen mennesker hvis en summerer alle syrere, irakere, egyptere, marokkanere, libyere, algeriere og såkalte palestinere, som ham selv. Og deretter fortsette med noen hundre tusen andre fremmedkulturelle, eksempelvis alle de andre muslimene og afrikanerne? Alle uten noen som helst bånd til Norge, og alle er kommet hit i løpet av de siste tiårene.

De spør heller ikke om han faktisk mener at arabere og jøder vil stå på like fot og kunne leve fredelig sammen etter at Israel er utslettet. Noe som synes usannsynlig etter Israels mange forsøk på å tilby araberne territorier i bytte mot fred, for eksempel etter alle krigene som araberne startet, men som Israel har vunnet, og gitt araberne fredstilbud som de har avslått hver bidige gang. Unntaket er at Israel har fredsavtaler med Egypt og Jordan. Begrepet «palestiner«, brukt om en bestemt gruppe arabere, ble forresten oppfunnet av egypteren Arafat og vennene hans så seint som i 1967.

Bassam Hussein kan nesten synes å være Hamas-supporter, ettersom han hyller den arabiske motstandsbevegelsen i Gaza, og hvem andre enn Hamas er dét? Mens han krever at alle som ikke er enig kan fxxxx off. Dette la han ut som Abu Marwan på Facebook 18. mai 2024.

Etter Husseins egen Facebook-aktivitet er han ikke engang selv så fredelig som han forsøker å fremstå i Adresseavisen. Der kaller han seg Abu Marwan og har ikke noen høflig tone, verken når det gjelder Israel eller norsk presse. Han kan umulig ha sett særlig mange av innslagene fra Yama Wolasmal eller Sidsel Wold i NRK når han til og med anser at NRK  sleiker Israel og jødene et visst sted, i likhet med resten av vestlig presse. Eller mener han at norsk hovedstrømspresse burde vært enda mer ensidige enn de er?

Første bud for journalister i Vesten er angivelig å lære seg å sleike jødene og Israel et visst sted, ifølge Bassam Hussein, professor fra Gaza ved NTNU, med Abu Marwan som alias på Facebook. Skjermdump.

Også norske politikere får unngjelde. 15. mai skrev han følgende på Facebook, adressert til Arbeiderpartiet i Trondheim:

«I dag markerer vi den palestinske Nakba, men i år blir det ingen flagging utenfor rådhuset i Trondheim. Medlemmer av Arbeiderpartiet argumenterte imot flagging på tross av et pågående folkemord i Gaza. Arbeiderpartiet: dere er en skuffelse, og vi kommer aldri til å glemme det.»

Sara Shafighi, iraner som er kommunalråd for Arbeiderpartiet i Trondheim, kommenterte at hun stemte for palestina-flagging:

«Jeg er representant for Ap. Jeg argumenterte og stemte for flagging,» skrev representanten som nylig holdt 17.-maitale ved bautaen for eidsvollsmennene Andreas Rogert og Peter Schmidt ved Nidarosdomen.

Kaller Ola Borten Moe rasist

25. mars kom Bassam Hussein med sterke beskyldninger mot Ola Borten Moe, Senterpartiets tidligere nestleder:

Bassam Hussein, aka Abu Marwan, kaller tidligere kunnskapsminister Ola Borten Moe for en 8-stjerners rasist. Fordi han har snakket med MIFF (Med Israel for fred). Skjermdump.

«En 8 stjerne rasist. Og korrupt politiker også. Glad at jeg har aldri stemt Senterpartiet og kommer aldri til å gjøre det»,

skrev Abu Marwan/Basam Hussein, som altså er professor ved NTNU, ved Institutt for maskinteknikk og produksjon, selv om rettskrivningen ikke er gjennomgående helt korrekt, den heller.

Adresseavisen forsøker å presentere professor-aktivisten fra Gaza i et mest mulig flatterende lys. Muligens som motvekt til de noe oppsiktsvekkende utsagnene fra araberen som i sin tid kom som doktorgradsstudent og aldri dro igjen. Hussein er født i Gaza, men er oppvokst i Egypt. Adresseavisen bruker 10 bilder til saken om professor-aktivisten, hvorav de fleste er bilder av en smilende Bassam. Avisen har for øvrig publisert kraftige angrep fra ham mot Israel flere ganger tidligere.

Alle som er uenig med professoren er fiender

– Gaza er mitt kompass. Jeg velger mine venner og fiender basert på deres syn på Palestina, sier han og legger til at folk har lov til å mene noe annet, men de kan ikke være hans venner dersom de ikke deler hans syn på Palestina.

Fiender, altså, hvis en mener noe annet enn Bassam «Abu» Hussein.
I profilbildet hans på Facebook er Israel forresten allerede utslettet. Og Israel-kartet erstattet med noe arabisk. Pluss noe noe som nesten ser ut som en fra «motstandsbevegelsen», kan det være Hamas?

På Facebook velger professor Bassam Hussein å profilere seg med et kart der Israel er utslettet, pluss et bilde av en mann med våpen. Skjermdump.

Tidligere i mai kom det frem at 2.200 var arrestert ved campuser i USA, og at opprørspoliti var satt inn for å stagge urolighetene, rydde teltleirer og okuperte bygninger. Det har ikke fremkommet hva Bassam og vennene hans legger i trusselen om at det kan eskalere også ved NTNU, men kravlisten fra de som står bak teltleieren, er ganske omfattende. I tillegg til dette med akademisk boikott av Israel og at samarbeidet med våpenprodusenten Kongsberg-gruppen opphører, så har Bassam Hussein blant annet lagt ut følgende på sin Facebook-side 9. mai:

«Vi kjemper for at:

NTNU i solidaritet med sine palestinske kolleger, og deres studenter, plikter seg å bidra til gjenoppbyggingen av palestinsk akademia, og å hjelpe palestinske studenter å fullføre sine studier.

NTNU som universitet solidarisk fordømmer den israelske destruksjonen av Gazas universitet og utdanningssystem. Destruksjonen av universitetene og Gazas kulturhistorie er et ledd i folkemordet som pågår.

NTNU i solidaritet fordømmer angrep på studenters og ansattes ytringsfrihet og demokratiske rettigheter i Israel, USA, Tyskland og mange andre europeiske land.

Pluss at han vil ha handelsboikott, og at USA, Tyskland og EU må ta regningen for gjenoppbygging av Gaza, noe han anslår vil ta 200 år.

I november 2023 var Bassam Hussein (t.v.) en av innlederne til et møte om Gaza og Israel arrangert av Arbeiderpartiet i Trondheim og Trøndelag. Ellers: Andrew Preston i Norsk Folkehjelp, Karim Tahir, kurder fra Irak som kom til Norge i 2015 og som nå representerer Ap i Trondheim bystyre. Espen Barth Eide var travelt opptatt med å hente «nordmenn» fra Gaza. Hussein var da førsteamanuensis ved NTNU. Skjermdump.

Redaktør for Universitetsavisa får kjeft

Motstemmer mot all Palestina-aktivismen kommer sjelden til syne, men redaktøren for Universitetsavisa i Trondheim har flere ganger forsøkt å trenge igjennom lydmuren. 9. april skrev han blant annet at det er forstemmende at fagforeninger som organiserer norske universitetsansatte forsøker å påtvinge kolleger sitt politiske syn, og at vedtak der bryter med retten til akademisk frihet:

«Vi kan slå fast nå, at NTL har gjort seg bort i spørsmålet om akademisk boikott av Israel. Først fattet NTL ved NTNU å kreve akademisk boikott av Israel. En ukes tid etter fulgte NTL ved Universitetet i Oslo i samme spor. Dermed har to av Norsk Tjenestemannslags universitetsavdelinger fremmet krav om at norske universiteter innfører politisk sensur av egne ansatte», skrev Tore Oksholen i en lederartikkel.

Det falt ikke i god jord hos den arabiske professor Bassam Hussein:

«Oksholen sjefredaktøren for Universitetsavisa klarer ikke å skjule sin beundring for Israel. Dette er hans tredje eller fjerde lederartikkel hvor han forsvarer Israel, Bagatellisere Israels apartheid og nærmest rettferdiggjøre folkemordet i Gaza. Han tok i bruk alle mulige argumenter, fra å minne om holocaust og antisemittisme til bruk av vrøvl for å diskreditere støttespillere av boikotten på ulike måter.»

Hussein markerte ellers 9. april på en noe unorsk måte, selv om han har oppholdt seg i Norge i cirka 30 år:

Sånn markerte Bassam Hussein 9. april. Med en palestinsk knyttneve. Skjermdump.

 

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som ebok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.