USA opplever en situasjon som minner om den franske revolusjonen i perioden 1793-94, da jacobinerne terroriserte det franske folket. Nå er det Biden-regimet som gjør livet vanskelig for sine indre fiender.

Dette skriver Victor Davis Hanson om i en kronikk i American Greatness. Det er en interessant sammenligning, mellom to ulike politiske begivenheter hvor man kan oppdage mange beslektede trekk.

Blant annet erklærte jacobinerne med diktatoren Maximilien De Robespierre i spissen krig mot de indre fiendene, motstandere av den hellige revolusjonen. Også Biden-regimet har erklært krig mot diverse versjoner av domestic terrorists.

Det demokratiske partiet forsvant omtrent år 2020, mener Hanson. Partiet ble svelget av ideologer som tilhørte ytterste venstre, fast bestemt på å forandre USA gjennom institusjonene.

Vi kjenner den woke agendaen: Kritisk raseteori, LGBTQ-aktivisme, tyranni under pandemien, Black Lives Matter, maset om equity (utfallslikhet) og selvsagt den grønne galskapen.

Men amerikanerne støttet ikke disse prosjektene.

The American people want affordable power and fuel and energy autonomy. They do not want a Green New Deal that results in dependence on the Middle East.

Amerikanerne vil ha sunn og stabil økonomi, ikke en permanent stagflasjon med renteøkninger, inflasjon, bankkollapser, nepotisk kapitalisme, offentlig-privat samarbeid, og massive subsidier både til styrtrike milliardærer og folk fra arbeiderklassen som ikke gidder å jobbe.

Et klart flertall av amerikanerne forstår at et land med åpne grenser ikke lenger er et ekte land, og at det er en skandale at amerikanske midler overføres til kriminelle karteller som dreper 100.000 amerikanere hvert år.

De krever et solid forsvar og en realistisk avskrekking, ikke et forsvar som satser på transideologi, kritisk raseteori og mer equity.

Det ustanselige fokuset på hudfarge bidrar også til noe som kan minne om gjenopprettelsen av konføderasjonen under borgerkrigen 1861-65, bare med motsatt fortegn. Venstrefascistene fører USA mot en balkanisering som kan føre til borgerkrig.

Siden få amerikanere støtter disse sinnssvake planene, må de som står bak utnytte institusjonene. Institusjoner som CIA, FBI, akademia og regimemediene følger lydig opp, og det gjør fagforeninger og byråkratiet også.

Rettsvesenet er flere steder kjøpt og betalt og spiller på samme lag. Og de få elementene i den amerikanske grunnloven som skaper problemer er under konstante angrep.

So the “Democrats” periodically threaten to pack the courts, end the filibuster, destroy the Electoral College, and override the states’ prerogatives to establish balloting laws.

Både ytringsfriheten og retten til å bære våpen angripes konstant.

This revolution is run by elites and is a top-down operation.

På 60-tallet demonstrerte studenter mot universitetsledelse, politikere og andre maktgrupper.

I dag er det universitetsledere som oppfordrer studentene til å protestere hvis noen finner på noe så utålelig som å invitere en konservativ foredragsholder til campus.

Forsvarssjefen snakker om «white rage», mens styrkene han kommanderer dummer seg fullstendig ut i Afghanistan, og etterlater døde soldater og militært utstyr verdt 85 milliarder dollar. Det er Trump sin skyld, påstår Det hvite hus i en ny rapport.

Institusjonene er ikke til å kjenne igjen. I tillegg til forfallet hos FBI, CIA og akademia, skal skatteetaten (IRS) bevæpnes for å bekjempe Demokratenes motstandere.

Ordene skifter mening. Rasist betyr at du ikke er en woke antirasist. Hvit er et skjellsord. Mangfold betyr komplett meningsenfold. Equity betyr det motsatte av rettferdighet og likhet for loven. Inkludering betyr i praksis en massiv ekskludering.

Jacobinerne forandret navnet på dager og måneder, avskaffet katolisisme og kristendom, drepte prester og biskoper og innførte en ny religion, kulten av det høyeste vesen. Alt dette er gjenkjennelig i dagens situasjon, om enn i mindre fysisk brutal form.

Hva var det som utløste den kollektive galskapen og denne moderne jacobinske overtagelsen?

The Left’s perfect storm of the 120 days of riot, death, arson and looting of 2020? The COVID pandemic? The disastrous two-year lockdown? The 2016 election of the outsider Donald Trump?

All those catalysts and more.

Men det startet allerede på 60-tallet, med borgerrettsbevegelsen, så kampen for likestilling, så homosaken. Problemet var, som Douglas Murray skriver i Massenes vanvidd:

Disse gruppene hadde i stor grad akseptable og rettferdige mål. De nådde endog målene, togene rullet inn på endestasjonen. Men i stedet for å stanse opp og nyte seieren, så ga de full gass og fortsatte ut i ukjent terreng.

Så falt Sovjetunionen, og Vesten mistet motivasjonen til sin standhaftighet. Internett spredte seg, og så kom sosiale medier. Resultatet er vår vanvittige tidsalder.

Biden opptrer som «den stygge amerikaneren», ifølge Victor Davis Hanson

Hanson ser for seg tre utviklinger fremover, hvor to av dem er dårlig nytt.

First, the Jacobins have two more years to finish what they started as the founders’ dream descends into our worst nightmare.

Second, the revolution has so warped our legal system, our voting on Election Day, and the FBI, the CIA, the Justice Department, and the IRS, that even a despised, unpopular Left will “win” elections.

The third is that New York prosecutor Alan Bragg has jumped the shark.

Fra et litt annet stådsted går det an å minne om hva som utløste fallet til Robespierre, slik at han fikk oppleve sin egen medisin og mistet hodet i guiljotinen.

Det var massiv inflasjon og tapt kjøpekraft som førte til at Les sans-culottes til slutt fikk nok. Biden spiller det samme, farlige spillet.

Men det er ikke vanskelig å si seg enig med Hanson, som mener at Braggs tiltale mot Trump er så åpenbart usammenhengende, illiberal og anti-amerikansk, at to tredjedeler av landet snart vil konkludere med at frontlinjen er i ferd med å brytes opp.

For hverken jacobinernes terror eller Biden-regimets tyranniske galskap er bærekraftig i lengden. Derfor tror Hanson at dette nye partiet, som fortsatt kaller seg Demokratene, ikke bare vil tape valget i 2024. De vil bli knust og ydmykes på en så brutal måte at de mister sin siste rest av verdighet.

The choice is ours.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.