Et tegn på en sivilisasjon i forfall er omfavnelsen av absurditeter. Dessverre er dagens USA preget av en epidemi av nihilisme og nonsens. Historiker og forfatter Victor Davis Hanson gir noen eksempler.

I sin artikkel i American Greatness starter Davis Hanson i California, som planlegger å dele ut erstatning for slaveriet, selv om California aldri har vært en slavestat.

How could a dysfunctional state like California even contemplate $800 billion in reparations?

Delstaten går med 31 milliarder dollar i underskudd i år, og tallet er stigende. Gigantprosjektet med høyhastighetstog ligger brakk, og er som et Stonehenge av betongmonolitter uten at en meter av togspor er lagt ned.

California har den høyeste inntektsskatten i USA, og andre skatter ligger også opp mot toppen av listen. Kriminaliteten, hjemløsheten og medisinsk forfall preger hverdagen. Det er ikke lenger trygt å bevege seg utendørs i noen byer når det er mørkt.

Infrastrukturen, som tidligere var blant USAs beste, er i fritt fall, med elendige motorveier og andre veier fulle av hull. Delstatens vannlagre holder ikke mål, og tidligere robuste industrier innen olje, gass, gruvedrift og tømmer ligger nær døden.

Offentlige skoler er elendige, og universitetene, tidligere i verdensklasse, ødelegges av woke-galskapen. De som kan, flykter fra staten, og dermed må skattene økes for de gjenstående. Guvernør Newsom inviterer kvinner fra andre delstater som ikke har betalt forsikring til å få tatt abort i California, på skattebetalernes regning.

California satser på abort-turisme, skattebetalerne får regning

På grunn av Soros-sponsede distriktsadvokater gjør kriminelle som de vil, og flere butikkjeder har forlatt byene i California. Disse blir gjerne beskyldt for rasisme, men det er barbariet de flykter fra. Det er vanskelig å tjene penger i en butikk hvor alle bare går og henter det de ønsker i hyllene, uten å betale for seg.

Så innfører man det idiotiske konseptet om erstatning for slaveriet, i en stat hvor 27 prosent av innbyggerne er født utenlands. Skal folk fra Armenia og Asia måtte gi penger til svarte fordi de muligens er etterfølgere av noen som var slaver for åtte generasjoner siden? Det er selvsagt også svarte mennesker som er født utenlands, og mange av dem har ingen slaver som forfedre. Men penger skal de få, på grunn av sin hudfarge.

Hva gjør man i et blandet ekteskap, la oss si en hvit kvinne som er gift med en svart mann?

Ifølge Davis Hanson har USA brukt opp mot 20 billioner dollar for å hjelpe den svarte befolkningen de siste nesten 50 år, siden Lyndon B. Johnson innførte Great Society i 1965. Har det egentlig hjulpet?

Hvorfor klarer japanere og kinesere seg så bra? Personlig tror jeg mye av grunnen er todelt: For det første er det oppløsningen av kjernefamilien blant den svarte befolkningen. I tillegg den evige offermentaliteten, som de lærer på skolen gjennom pseudovitenskap som kritisk raseteori, og til stadighet blir fortalt av medier og politikere.

Asiater tjener i gjennomsnitt 20.000 dollar mer i året enn USAs hvite befolkning. White privilege?

Black Lives Matter viste oss hvor lite svarte liv egentlig betyr. Det var stort sett innvandrere og mørkhudede som led under det nasjonale, svarte opprøret som ble hyllet av en hel verden, til og med av overbetalte idioter i Premier League, som knelet for en marxistisk, rasistisk og voldelig mobb i to år.

During the 120 days of 2020 riots, looting, arson, and assault that saw $2 billion in damage, 35-40 killed, hundreds of injured police officers, and 14,000 arrests, were there mass detentions, thousands of convictions, and lengthy sentences handed out to Antifa and BLM members for the violence?

De som ble arrestert, ble fort frigitt, sponset av slike som Kamala Harris.

Men da en gjeng spaserte inn i Capitol 6. januar 2021, var reaksjonen helt annerledes. Ingen ble drept, bortsett fra Trump-supporteren Ashli Babbitt, som ubevæpnet klatret gjennom et vindu. Det endte med umiddelbar dødsstraff, men drapsmannen Byrd fikk ingen straff. Chauvin, som hadde kneet sitt på halsen til serieforbryteren George Floyd, fikk 40 års fengsel.

Den amerikanske borgerkrigen ble utløst fordi enkelte delstater brøt føderale lover. Nå skjer det igjen. Flere delstater og byer kaller seg sanctuary, og ignorerer fullstendig føderale lover om illegal immigrasjon.

Selv Biden-regimet ignorerer føderale lover, og resultatet er 6–7 millioner illegale immigranter på litt over to år.

Did Biden not take an oath to execute our laws faithfully?

At any time, did Joe Biden send a bill to Congress requesting that anyone can now cross U.S. borders without identification and legal sanction?

Slik dør det amerikanske demokratiet, og institusjonene bidrar sterkt. FBI og CIA er gjennomkorrupte, de har ledere som uten å blunke lyver for Kongressen, og hvis løgnene blir avslørt, får det ingen konsekvenser.

En samlet elite, inkludert Big Business, Big Tech og Big Pharma, medier, akademia, kulturlivet – og selv idretten – er på Demokratenes side og later til å ønske seg en ettpartistat.

The journalist/historian Paul Johnson famously once wrote that the tripartite duty of any government leadership was “to ensure external security, internal order and maintenance of an honest currency.”

Biden-regimet svikter på alle punkter. Lov og orden er tilnærmet avskaffet i USA, bortsett fra mot hvite Republikanere og kristne menigheter som protesterer mot abort. Og pengetrykkingen er enorm, mens underskuddet på statsbudsjettet er 1,5 billioner dollar i året.

Inflasjonen er høy, energiprisen er høy, og pengene brukes vilt på det reneste sludder, akkurat som her i Norge.

Ekstern sikkerhet svekkes sterkt av at man involverer seg i en rekke kriser langt fra USA, nå sist i Ukraina. Rett etter å ha latt Taliban overta avansert militært utstyr for over 80 milliarder kroner, pumpes nå pengene inn i hengemyra Ukraina.

Også jeg støtter Ukraina i denne krigen, for de ble tross alt invadert. Men jeg er usikker på om den vestlige støtten egentlig gjør ting bedre for det ukrainske folket. Dessuten: Hvem bryr seg egentlig om Ukraina hvis man bor i Texas og ser millioner av migranter strømme over grensen fra Mexico?

Hvorfor betyr grensen til Ukraina alt, mens USAs (og våre) grenser ikke betyr noe som helst?

Hvorfor maser Biden hele tiden om at de rike må betale sine skatter med glede, mens han sønn Hunter neppe har betalt særlig mye skatt for alle millionene av dollar han har karet til seg fra Ukraina og Kina?

USA nærmer seg et imperium som minner om slutten for det romerske riket. Gjeldstaket økes for å kunne levere brød og sirkus, og infrastruktur, lov og orden og avskrekking mot mulige fiender ignoreres. Dekadansen er komplett. Davis Hanson avslutter:

Then what cannot go on, will not go on and all the absurdities of the present will end with a bang not a whimper.

Han siterer her det siste verset i diktet The Hollow Men av T.S. Elliot

This is the way the world ends
This is the way the world ends
This is the way the world ends
Not with a bang but a whimper. 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.