California innfører fra nyttår gratis helsetjenester for papirløse innvandrere med lave inntekter. Samtidig flytter hundretusener av skattebetalere ut av delstaten.

Over 700.000 innvandrere som lever ulovlig i delstaten, får fra mandag tilgang på gratis helsetjenester i det som kalles den største helsereformen i California på ti år. Bare Oregon har et lignende tilbud i USA fra før, skriver NTB-AP.

Reformen vil etter hvert koste delstaten over 3 milliarder dollar i året, men eksperter sier den vil spare staten penger i det lange løp. Det er fordi fattige i dag unngår å oppsøke helsetjenester de ikke har råd til, slik at det blir mye dyrere når de må få akuttbehandling.

«Ekspertene» virker ikke å sammenligne epler og pærer. Hvorfor skal California i det hele tatt betale for helsehjelp til migranter som oppholder seg i landet illegalt? California er en såkalt sanctuary state, og nekter de føderale myndighetene å pågripe selv hyperkriminelle migranter som ikke burde ha vært på amerikansk jord.

Reformen blir et nytt skritt mot demokratenes mål om gratis helsetjenester til alle statens 39 millioner innbyggere. Den siste viktige reformen var innføringen av Obamacare i 2014, som reduserte andelen uten helseforsikring fra 17 til 7 prosent av statens befolkning.

Mange vil stille spørsmålet: Hvis målet er gratis helsetjeneste til alle innbyggere, hvorfor begynner man å prioritere illegale migranter? Hvorfor ikke prioritere de som er i arbeid og betaler skatt, men som av en eller annen grunn ikke har helseforsikring gjennom jobben?

California satser heller på å dele ut penger til illegale migranter, og planlegger dessuten å utbetale store erstatninger til etterkommere av slaver. Her bør man merke seg at California som delstat aldri har praktisert slaveri.

California vurderer å betale erstatning til etterkommere av slaver delstaten aldri har hatt

I tillegg vil de tilby aborter til amerikanere fra andre delstater som har innført strengere abortlover etter at Roe vs Wade ble forkastet av Høyesterett. Også disse kostnadene belastes de hardt prøvede skattebetalerne i delstaten som på få år har gått fra store overskudd til enorme underskudd.

Rike skattebetalere flytter ut av delstaten, det samme gjelder store selskaper, som flytter hovedkvarterene sine til delstater hvor skattenivået er langt lavere, som Florida og Texas. Dermed taper California en stor andel av skatteinntektene, som ikke brukes for å forbedre livene til den arbeidende middelklassen.

Soros-finansierte distriktsadvokater slipper de kriminelle rett ut på gatene igjen, og antall hjemløse i byer som San Francisco og Los Angeles eksploderer. Videoer fra bysentra i California ser ut som de er hentet rett ut av Walking Dead.

Alt styres av guvernør Gavin Newsom, en Demokrat som drømmer om å lede hele USA som president.

California Dreamin’ har endt opp som et rent mareritt. Trolig var det allerede da The Mamas & Papas fremførte sin klassiker at grunnlaget for dagens problemer ble lagt.

Stopped into a church
I passed along the way
Well, I got down on my knees
And I pretend to pray
You know the preacher like the cold
He knows I’m gonna stay

California dreamin’
On such a winter’s day

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.