Den vakre oasen Siwa i de vestlige ørkenområder i Egypt er et bemerkelsesverdig sted. Man antar at oasen har vært bebodd i rundt 12.000 år. Aleksander den store besøkte oasen for å konsultere med oraklet Anun-Ra i år 332 f. kr. Noen påstår at han er begravet her.

Man kan bade i romerske cisterner som får vannet sitt fra 300 naturlige kilder, som også gir liv til tusenvis av daddelpalmer og oliventrær. Lokalbefolkningen har sin egen variasjon av språk – Siwi – som ikke snakkes andre steder i verden.

Men Siwi  har i tusenvis av år også hatt slaver. Dette er det dog ikke så mange som snakker om, skriver Sean Thomas i The Spectator.

I en tidsalder hvor California planlegger å betale erstatning til etterkommere av slaver delstaten aldri har hatt, så er det absolutt ingen som antyder at islamske land skal stilles til ansvar for sitt brutale slaveri. Dette til tross for at slaveriet varte mye lenger enn i Vesten. Mauretania forbød slaveri først i 1981. IS gjeninnførte slaveriet, og i dag finnes det slavemarkeder i Libya.

I California har myndighetene foreslått at alle som kan vise at de stammer fra slaver skal tildeles 1,2 millioner dollar. Andre mener at dette er alt for lite, og at etterkommere av slaver skal få 200 millioner dollar i erstatning, altså over 2,1 milliarder kroner. Dette skal så belastes alle de menneskene med feil hudfarge, som aldri har drevet med slaveri, og hvor en ytterst liten prosent har forfedre som eide slaver for mange generasjoner siden.

Uansett hva myndighetene i California bestemmer at erstatningen skal bli, så vil det  ramme delstatens økonomi hardt. Denne økonomien er allerede i fritt fall, og de som kan rømmer fra den skakkjørte staten.

Slaveri har vært praktisert over store deler av verden. California er et unntak, men allikevel er de først ute med forslaget om å betale for gamle synder de ikke har begått. Selvskadingen er nesten å regne som sinnssyk.

California vurderer å betale erstatning til etterkommere av slaver delstaten aldri har hatt

Islamske land har en lang og brutal historie når det gjelder slaveri.

In particular, slaving has been practised with great eagerness by the nations and societies of the Islamic world, for time out of mind. This was going on long before the first Portuguese slavers shipped black Africans from little Lagos on the Algarve to the fevered coasts of Brazil.

Slaveri er en så grunnleggende del av islam at behandlingen, nytten og den sosiale statusen til slaver er uttrykkelig diskutert i flere vers i Koranen. Slaveeierne har rett til å utnytte sine kvinnelige slaver som sexleketøy, noe de grusomme overgrepene IS utførte mot yezidiene er et alt for moderne eksempel på.

I islam er altså slaveri godkjent av Allah, så islamske land var ivrige i sin jakt etter slaver. De kastrerte mennene og voldtok jenter og kvinner. Man regner med at islam tok langt flere slaver enn hele Vesten til sammen, og på grunn av kastreringen var dødstallene svært høye.

Muslimer jaktet slaver overalt.

Barbary pirates – like the infamous Salé Rovers – took white slaves from Italy, Spain, France, Britain, Bosnia, Croatia, Russia, even America, well into the 19th century.

De tok slaver fra Sør-Asia, særlig fra Indokina. Muslimer jaktet etter jenter med hvit hud i Kaukasus. Fra Balkan hentet ottomanerne millioner av unge gutter til sine janitsjarkorps.

It’s a grim history. Yet no one has ever really sat down and totalled the number of slaves taken by Islamic nations and societies. It could be double the numbers of people enslaved by western Europeans since Columbus.

Islamsk slaveri blir, akkurat som islamsk vold, voldtekt, drap og terror, pyntet på. Det fremstilles som bedre enn vestlig slaveri, selv om britene var de første som avskaffet slaveriet og gjorde en enorm innsats for å stanse slaverihandel også hos andre land.

Thomas googlet ordene islam og slaveri, og da dukket det opp et glansbilde av hvor godt muslimer tok vare på sine slaver. Fra BBC kunne han lese følgende renvasking:

Islam treated slaves as human beings as well as property. Islam banned the mistreatment of slaves – indeed the tradition repeatedly stresses the importance of treating slaves with kindness and compassion. Islam allowed slaves to achieve their freedom and made freeing slaves a virtuous act.

Muslimer var virkelig snille mot sine slaver, får man inntrykk av. Så unngår man å nevne at mennene ble kastrert uten bedøvelse og kvinnene ble voldtatt utallige ganger.

Hva er årsaken til at slaveriet under islam ignoreres? Kanskje det skyldes at muslimer ikke preges av en skyldfølelse for sin historie, selv om den unektelig er brutal historisk sett. Det er ingen som krever at islam skal gi erstatning til Spania, som var okkupert i 700 år, eller Balkan, hvor utallige mødre mistet sine beste sønner.

Vi preges av en syk form for arvesynd, og kan ikke legge negative hendelser fra historien bak oss. Vi skal underkaste oss, at slaveriet i USA ble avskaffet etter borgerkrigen i 1865 hjelper ikke. At California aldri har hatt slaver er uinteressant. Finnes det hvite mennesker et sted, så finner du skammen. White guilt. Tilgivelse er en umulighet, selv for ugjerninger vi aldri har utført.

Vi nordmenn lar oss kolonisere av mengder av migranter som kommer til Norge som kolonister og krever at vi skal avkolonisere vår historie og våre høyskoler. De viser ingen takknemlighet for at vanlige norske skattebetalere forsørger en stor andel av dem, uten at det kreves noe som helst i gjengjeld. De har ingen plikter, men alle rettigheter, akkurat som våre skoleelever.

Dette pågår med full mediestøtte, selv om Norge aldri har vært en skikkelig kolonimakt.

Men i Siwa tenker man ikke tilbake i historien med skam. Kleopatras kilder bobler fremdeles, til glede for daddelpalmene. Det er Vesten, og særlig California, som behøver å frigjøre seg fra forfedrenes ikke-eksisterende synder.

Thomas skriver helt til slutt at California preges av en sinnssyk tro på at man kan reparere historien ved å dele ut penger og rive ned statuer. Kanskje Norge også betaler erstatning? 50 milliarder kroner i bistand og et par hundre milliarder kroner til innvandring hvert år tyder på det.

Nå skal vi ikke bare reparere historien, vi skal også redde verdens fremtid. Da ryker det kjapt noen hundre milliarder til, og kronekursen stuper i verdi. Kun fattigdom kan redde moralen til oss nordmenn.

Denne ekstasen av anger, skyld, massepsykose og moralsk orgasme er vår forbannelse. Ha dette i bakhodet under høstens lokalvalg.

Document Forlag utgir Mattias Desmet. Kjøp boken her!

Kjøp Susanne Wiesingers bok «Kulturkamp i klasserommet»!  Du kan også kjøpe den som e-bok.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.