Robert F. Kennedy Jr. retter seg mot den ytterste venstresiden i Demokratene når han går ut og erkjenner sin støtte til at USA skal betale erstatning til den svarte befolkningen på grunn av slaveriet, som ble avskaffet i 1865 etter en blodig borgerkrig.

Mange har tenkt at RFK Jr. kunne stjele stemmer fra Trump. Men nå ser det klart ut at han retter seg mot deler av Det demokratiske partiet, slavepartiet, som også sto bak de såkalte Jim Crow-lovene. Det var tross alt en Republikaner, Abraham Lincoln, som ledet kampen for  avskaffelsen av slaveriet på amerikansk jord.

Til og med stater som aldri har vært et åsted for slaveri, har erklært at de vil betale store summer i erstatning. Et eksempel er California, hvor amerikanere med riktig hudfarge skal tildeles store summer, selv om de selv aldri har opplevd slaveri. Dette skal betales av folk med såkalt feil hudfarge som aldri har eid en slave.

Kennedy — who ditched his Democratic primary challenge to Biden earlier this month — has spoken out in favor of issuing federal dollars to “rebuild black infrastructure” like banks and businesses, and as well as “direct redress payments or tax credits” rather than no-strings cash giveaways.

California vurderer å betale erstatning til etterkommere av slaver delstaten aldri har hatt

President Biden har stort sett vært taus om saken, selv om han sagt at han støtter en «studie» av saken. noe som har ført til frustrasjon blant ytre venstre-aktivister, skriver New York Post.

Biden has faced pressure from activist groups and Democratic members of Congress to issue an executive order on reparations amid congressional gridlock. The White House has maintained that the president supports a “study” into reparations, but has not specifically said whether he would sign a reparations bill.

På sin kampanjes hjemmeside skriver RFK Jr:

Communities that were specifically targeted for destruction need to be specifically targeted for repair.

Så å si ingen potensielle Trump-velgere vil akseptere noe slikt. Dermed tjener Trump på dette, siden RFK Jr. trolig har mulighet til å trekke til seg en del av venstresiden i Demokratene. Dog har RFK Jr. et problem i denne leiren, siden han har vært kritisk til vaksinetvang og nedstengingene i forbindelse med pandemien, som stort sett ble støttet av de mest venstrevridde amerikanere.

RFK Jr. påpeker at erstatningen også er rettet mot Jim Crow-praksisen, som nesten utelukkende ble innført i delstater i sør, styrt av Demokratene.

These programs complement direct redress payments or tax credits to the descendants of the victims of Jim Crow and other victims of persecution,” the pledge continues.

Han håper på denne måten å vinne godkjenning av amerikanere av alle raser, men latinos og hvite amerikanere i arbeiderklassen vil neppe godkjenne et slikt forslag.

Ytterste venstres uavhengige kandidat Cornel West, som noen demokrater er bekymret for vil stjele stemmer fra Biden, har også uttalt at han støtter oppreisning.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.