«California har brukt 24 milliarder dollar på å bekjempe hjemløshet de siste fem årene – og hva har de fått for pengene? Mer hjemløshet, ifølge en ny statlig revisjon som bør føre til skam i Sacramento og raseri blant skattebetalern.»

Dette skriver Wall Street Journal på lederplass. Deltatsrevisor Grant Parks fikk oppdraget om å analysere pengeforbruket knyttet til det store antallet hjemløse i California.

Revisjonen avslører at delstaten «mangler oppdatert informasjon om løpende kostnader og resultater av hjemløshetsprogrammene», og at de myndighetene som er ansvarlige for tiltakene  «har ikke konsekvent fulgt opp og evaluert statens innsats for å forebygge og bekjempe hjemløshet».

California har med andre ord sløst bort milliarder av dollar til ingen nytte. Resultatet er at antall hjemløse har steget fra 151.000 i 2019 til 181.000 i 2023.

Som WSJ påpeker, så handler ikke hjemløshet kun om mangel på et sted å bo. I San Francisco takker 55 prosent av de hjemløse nei til byens tilbud om soveplasser.

En føderal lov som forbyr byen fra å tvinge folk og telt ut av de offentlige områdene fører til et stort antall hjemløse som oppholder seg i sentrale områder.

Det dreier seg om grunnlovstillegg 8, som forbyr «cruel and unusual punishment». Det ble nylig bestemt at det bryter mot denne loven å nekte folk å sette opp telt.

Antallet hjemløse i San Francisco fortsetter å stige

Som regel ville det være langt mer kostnadseffektivt å få psykisk syke og rusavhengige hjemløse i behandling og/eller jobb.

Men dette ønsker ikke de venstrevridde politikerne som styrer California, skriver WSJ.

De progressive motsetter seg den tøffe kjærligheten som kreves av begge løsningene. De foretrekker å bevilge mer penger til boligbygging uten å gjøre noe med de hjemløses problemer.

Progressive måler sin suksess etter hvor mye penger de kaster etter sosiale problemer, og bryr seg ikke om resultatene de oppnår. Derfor har guvernør Gary Newsom presset gjennom 6,4 nye milliarder dollar på mer av det samme, og resultatene vil trolig bli like verdiløse.

Velstående mennesker rømmer fra California, og de tapte skatteinntektene fører til at delstaten må spare penger. Men tydeligvis ikke når det gjelder mislykkede programmer knyttet til hjemløse.

Rett før nyttår ble det også kjent at California innførte gratis helsetjenester for illegale migranter, mens arbeidende skattebetalere må ta regningen selv.

Men heldigvis får skattebetalere i California gleden av å finansiere aborter for folk bosatt i andre delstater.

Les også:

California innfører gratis helsetjenester for illegale migranter

 

Document er blitt 20 år – kjøp vårt nye tidsskrift!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.