California har brukt mer enn 20 milliarder dollar på å bygge soveplasser for hjemløse, men antallet som sover i telt på gatene og i de offentlige parkene fortsetter å stige. De hjemløse foretrekker telt framfor soveplasser.

I San Francisco viser ny data at 55 prosent av de hjemløse takker nei til byens tilbud om soveplasser. Borgermester London Breed (D) er fortvilet, men har ingen mulighet til å tvinge de hjemløse til å bruke de tilegnede soveplassene.

– We can’t force people to accept or stay in shelters and we’re unable to prevent people from setting up an encampment in an area that was just cleaned. This is the situation we are in.

Problemet er en føderal lov som forbyr byen fra å tvinge folk og telt ut av de offentlige områdene inntil byen har bygd flere soveplasser enn antall hjemløse som oppholder seg i området, ifølge Wall Street Journal.

Det dreier seg om grunnlovstillegg 8, som forbyr «cruel and unusual punishment». Det ble nylig bestemt at det bryter mot denne loven å nekte folk å sette opp telt.

Prisen for San Francisco er høy. Siden 2016 har budsjette for hjemløse steget fra 224 til 672 millioner dollar, og antallet hjemløse stiger stadig. Men i de oppsatte soveplassene har antall gjester bare steget med 736.

Dette kommer på toppen av de 20 milliarder dollar som Demokratene i delstatens hovedstat Sacramento har kastet etter problemet med hjemløse i California.

Myndighetene i San Francisco har forsøkt å dekke inn kostnadene ved å øke skattene for næringslivet med 300 millioner dollar årlig. Men dette bare forsterker mengden av bedrifter som flytter selskapene ut av byen.

Hjemløse foretrekker å bo i telt, for der kan de fylle kroppen med narkotika når de vil, noe som ikke tillates på de offentlige soveplassene.

Det er lite politiet kan gjøre, på grunn av de progressive og Soros-finansierte lovene som sprer seg i California, med full støtte fra guvernør Gavin Newsom (D).

Både narkotika og butikktyveri er i praksis legalisert.

In 2014 California’s Prop. 47, which was backed by Gov. Gavin Newsom and other progressives, effectively decriminalized drug use and shoplifting. Localities can’t use the threat of jail to induce addicts to receive treatment.

Neste år skal Demokratene i Sacramento be velgerne om å si ja til 15 milliarder dollar ekstra i lån for å redusere hjemløsheten. WSJ skriver at kun en progressiv vil tro at dette vil hjelpe mer en de 20 milliardene som delstaten allerede har sløst bort på problemet.

Hvorfor ikke heller forsøke å avskaffe den lite gjennomtenkte loven som skaper problemet? spør WSJ.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.