Guvernør Gavin Newsom (D) i California skal bruke ytterligere 57 millioner dollar på aborter for kvinner som ikke får ta abort i hjemstaten, fordi de mangler forsikring. Regningen sendes rett til skattebetalerne.

Så hvis forslaget blir vedtatt, vil California bruke totalt 125 millioner dollar årlig på aborter for mennesker som ikke betaler skatt til delstaten. Forslaget kommer i kjølvannet av lekkasjene fra U.S. Supreme Court om at Roe mot Wade-loven står for fall.

Det kan ikke bli nok aborterte fostre for Demokratene, virker det som.

Upon news of the probable decision, Gov. Newsom vowed to build a “firewall” around the state to protect abortion, proposing an amendment to the state constitution granting the right to an abortion to replace the federal one.

California er fra før av «Sanctuary State» for illegale migranter, noe som innebærer følgende:

  • State and local police officers now are prohibited from inquiring about an individual’s immigration status during the routine course of their work.
  • State and local officers are forbidden from holding illegal immigrants until they can be transferred into federal custody.
  • Federal agencies are prohibited from commandeering local authorities to work with immigration agencies and perform the work of immigration agents.

Slik blir det umulig for føderale myndigheter å utvise illegale migranter som oppholder seg i California, og resultatet er blant annet store utgifter for skattebetalerne, tøffere konkurranse om lavtlønnede jobber, og en økning i kriminalitet.

Newsom håper forslaget skal få bedrifter til å etablere seg i California på grunn av de liberale abortlovene, og deler statens verdier når det gjelder «reproduktive rettigheter», LGBTQ+-lover og det evige «mangfoldet».

Men strømmen går motsatt vei. En rekke bedrifter og andre skattebetalere forlater delstaten for å slippe unna høye skatter, elendig infrastruktur og stadig vekst i kriminalitet. Det enorme antallet hjemløse er heller ikke noe som lokker velstående amerikanere til storbyene i California.

Å erstatte skattebetalere med velferdsklienter er neppe veien å gå hvis guvernør Newsom ønsker å redde økonomien til California. Men det er vel heller tvilsomt om dette er målet hans.

Gavin Newsom: California Taxpayers to Subsidize Abortion Tourism 

Les også:

WHO vil avskaffe alle tidsbegrensninger når det gjelder abort

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.