Delstaten California har aldri praktisert slaveri, og har vært en fri stat siden de ble en del av USA i 1850. Allikevel vurderer myndighetene å gi 233.000 dollar i erstatning til etterkommere av slaver.

Dette ifølge en konsulterende rapport forberedt av et spesialpanel, skriver Breitbart.

Siden 2020 har California vurdert å innføre en slik erstatning under en lov som den gangen ble signert av guvernør Gavin Newsom (D). Dette til tross for at slaveriet aldri har vært praktisert i delstaten.

Panelet som har kommet med rapporten var ikke knyttet til staten, og medlemmene var primært svarte. Erstatningen skal begrenses til etterkommere av slaver, og i tillegg skal enkelte skoler med mange svarte elever få støtte.

Det er bred offentlig støtte i California for å gjenopprette eiendom urettmessig tatt fra svarte eiere, som i tilfellet med Bruce’s Beach, som har blitt returnert til arvingene til et par som eiendommen ble tatt fra i 1920.

Utover erstatning for slaveri vurderer panelet å kompensere for en rekke påståtte diskriminerende praksiser, inkludert boligdiskriminering og «massefengsling». Svarte amerikanere er sterkt overrepresenterte i grov kriminalitet som drap, og dette vurderer delstaten nå å betale erstatning for.

Fox News skrev på lørdag at de svarte innbyggerne som oppfyller kravene til erstatning kan få en sum på 233.000 dollar.

The task force’s consultant team drew its ballpark number by examining gaps in housing and speculating the approximate amount of wealth lost between 1933 and 1977. The state panel says that Black Californians lost $5,074 per year under previous housing policies.

Det er uklart om lovgiverne vil godta forslagene fra panelet, som kun har en rådgivende rolle.

Kjøp «Usikker vitenskap» av Steven E. Koonin som papirbok her og som ebok her!


Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson!



Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.