Etter at en komité nedsatt av Californias delstatsregjering nylig foreslo å gi alle etterkommere etter slaver 233.000 dollar i erstatning, tas det nå til orde for erstatning til alle svarte – på 350.000 dollar.

Det siste forslaget ble onsdag lagt frem under en offentlig høring i den såkalte Task Force to Study and Develop Reparation Proposals, skriver Washington Examiner.

Det var i 2020 at Californias guvernør Gavin Newsom undertegnet en lov lovforslag som opprettet komiteen, som skulle utrede hvordan man kunne gi svarte amerikanere erstatning for historiske uretter som blant annet slaveriet, massefengslinger og diskriminering på boligmarkedet.

Onsdag holdt komiteen en høring på rådhuset i Oakland, fødebyen til Black Panthers, en politisk svart makt-gruppe som var spesielt aktiv fra 1960- til 1980-tallet.

Max Fennell, en 35 år gammel forretningsmann og tidligere profesjonell triatlet, sa til komiteen at pengene burde gis til alle svarte innbyggere i California. Han illustrerte kravet som kan bidra til å øke de svartes rikdom, på sin egen måte:

«Det er en gjeld som er oss skyldig, vi jobbet gratis … vi ber dere ikke; vi befaler dere», sa han til panelet.

«Det jeg konkret krever, er 350.000 dollar til hver svarte amerikaner i California – det er håndgripelig, støtte til småbedrifter 250.000 dollar, og 60–80 dekar grunneiendom.»

I løpet av sommeren ga arbeidsgruppen ut en 500-siders rapport om diskriminerende politikk som forfulgte svarte innbyggere i tiden som fulgte etter frigjøringen.

Andre deler av landet ser også ut til å være interessert i å utrede mulighetene for oppreisning. For eksempel stemte bystyret i Boston onsdag for å sammenkalle en arbeidsgruppe for å studere saken og finne måter for å sone for byens tidligere feiltrinn.

Saken som i skrivende stund har ligget på msn.com i en time, har fått 42 tommel opp og 599 tommel ned.

California er for pengelens til å gi erstatning, kommenterer Victor Davis Hanson til Fox News.

 

 

 

Kjøp julegavene fra Document!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.