Foto: Clemens Saers/Facebook

Den voldsutsatte læreren ble i april lovet 350.000 kroner i erstatning og en beklagelse fra Oslo kommune. Fem måneder senere venter han fortsatt.

Læreren Clemens Saers ble arbeidsufør etter at han i 2014 ble angrepet av en elev mens han underviste på Oslo Handelsgymnasium. Eleven ble dømt til seks måneders fengsel, skriver Dagsavisen.

Document har tidligere omtalt denne saken, som gikk frem og tilbake i rettsapparatet:

Saers ble beskyldt for å ha provosert den muslimske eleven som angrep ham. Isteden for oppreisning ble Saers stemplet som høyreekstrem, beklagelsen uteble og han ble nektet erstatning, skrev Document.

Saers gikk til søksmål mot Oslo kommune for manglende risikovurdering av eleven, samt at lærerne ikke var informert om elevens voldshistorikk.

I april i år bestemte Oslo bystyre at Saers uansett skulle få 350.000 kroner i erstatning, samt en beklagelse fra Oslo kommune for måten hans arbeidsgiver har taklet saken på.

Men der stanset det. Verken penger eller beklagelse har den voldsutsatte læreren sett noe til, til tross for at han har purret skriftlig til byrådslederen.

– Det er skammelig, og ikke så mye mer å si om den saken, sier Saers til Dagsavisen.

Nå gis det likevel signaler om at saken kan gå mot en løsning, etter at kommunene har blitt purret gjentatte ganger.

Kommunen opplyser nemlig at Saers skal få den skriftlige beklagelsen fra Oslo kommune, mens Utdanningsetaten opplyser at de 1. september fikk i oppdrag å utbetale pengene – og at dette vil gjøres snart.

Les også denne, fra sakens tidlige fase:

Clemens Saers ble nesten drept i klasserommet – sviktet av Oslo kommune – anker tapt søksmål

 

Bestill fra Document forlag:

Kjøp «Et varslet energisjokk» her!

Bestill også:
Kjøp Alf R. Jacobsens politiske bombe «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Kjøp Jean Raspails roman «De helliges leir» fra Document Forlag her.

Bli abonnent og få tilgang til alle våre saker straks de legges ut:

Husk å støtte Document:

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.