Splittelsen i USA er kanskje på sitt høyeste siden 1860. Den gangen endte det i en dramatisk borgerkrig, faktisk døde flere amerikanere i den krigen enn i alle andre kriger tilsammen.

Det man bør merke seg er at det nok en gang er Demokratene som fører an i striden. Dette er merkelig, siden en borgerkrig trolig aldri kan vinnes av Demokratene. Men for Demokratene virker det som om kampen mot Republikanerne, og særlig mot tidligere president Donalt Trump, nesten betraktes som en seksuell tilfredsstillelse.

Victor Davis Hanson lar dette fremgå i tittelen på en mye lest kronikk i Epoch Times. Med overskriften ‘Civil War’ Porn forstår man hva Hanson henviser til.

Han mener Bidens fullstendige stagnering inn mot delstatsvalget i høst utgjør en seriøs trussel, og som alltid skal høyresiden få all skyld.

This time the alleged threat is a Neanderthal desire for a “civil war.”

FBI-raidet mot president Donald Trump er nok en passering av linjene, og en sterk ripe i lakken for FBI og Justisdepartementet. Minst halve befolkningen i USA har mistet all respekt for de som skal styre loven i verdens mektigste land. De forstår at FBI og DoJ kun bryr seg kun om lovbrudd som kan anklages «høyrevridde». Det betyr alle som jobber, forsørger familien og forsøker å skape et liv for seg og sine.

At folk reagerer på den åpenbare urettferdigheten fører til nesten seksuelt inspirerte spekulasjoner om borgerkrig fra mange tilhengere av Demokratene. Et eksempel er den selvutnevnte presidenthistorikeren Michael Beschloss.

Beschloss is an ironic source. Just days earlier, he had tweeted references to the executions of Julius and Ethel Rosenberg, who passed U.S. nuclear secrets to the Soviet Union in the 1950s, in connection with the FBI raid on Mar-a-Lago.

Han antyder altså at Trump er i ferd med å hjelpe USAs fiender til å skaffe seg USAs kjernefysiske hemmeligheter. Det er så sinnssykt at man skulle tro de fleste ristet på hodet. Men tidligere CIA-direktør Michael Hayden, som er godt kjent for sin mangel på kontroll, følger opp Beschloss uttalelse og legger til: «it sounds about right».

Hayden har forøvrig sammenlignet Trump sin repetisjon av Obamas grensekontroll mot Mexico med Hitlers dødfsleirer. I tillegg påstår han at Hunter Bidens laptop trolig er russisk desinformasjon, noe selv ikke Hunter påstår.

So, like the earlier “Russian collusion” hoax, and the January 6 “insurrection,” the supposed right-wing inspired civil war is the latest shrill warning from the Left about how “democracy dies in darkness” and the impending end of progressive control of Congress in a few months.

I det høyrevridde oppgjøret døde én person inne i Capitol. og dette var Ashli Babbit. Hun ble absolutt ikke utsatt for «white rage», men forsvarssjefen Mark A. Milley har fullt fokus på nettopp white rage.

Men Hollywood følger opp historien og utgir C- og D-filmer som fokuserer på hvite, høyrevridde opprørere som angriper de marginaliserte og sårbare. Hvorfor lager ingen film om Black Lives Matter, som drepte 35 personer, ødela eiendom for 2 milliarder dollar, og i tillegg skadet hundrevis av politifolk?

Vi leser om høyrevridde opprørere som planlegger å kidnappe guvernøren i Michigan. Det blir nokså stille når det blir klart at hele tolv FBI-agenter styrte de fire mistenkte kidnapperne, som alle ble frikjente.

6. juni utnyttes på det groveste, til tross for at ingen brakte våpen inn i Capitol. Kjente Demokrater, som Alexandria Ocasio-Cortez, løy om hvor de oppholdt seg for å skape drama. Og selv om Nancy Pelosi nektet å lytte til Trump og beskytte Capitol før 6. januar, så var det nesten 30 000 soldater på plass noen dager senere, den største militariseringen av Washington D.C. siden den historiske borgerkrigen i 1861-65.

Generalen som omsider vant borgerkrigen, Ulysses S.S. Grant, er dog forkastet av den nye woke-eliten. For Grant eide en slave. At dette var en gave til slaverimotstanderen Grant, som friga slaven umiddelbart, faktisk allerede samme dag, det hjelper ikke dagens intellektuelle amerikanske elite.

Men ingen brød seg om Antifa og BLM. Og da Trump ble ført i beskyttelse av Secret Service da voldelige protester utenfor Det hvite hus endte med at St. John’s Episcopal church ble satt fyr på, ble ingen opprørt over opptøyene, men Trump ble latterliggjort.

The New York Times gleefully applauded the rioting near the White House grounds with the snarky headline “Trump Shrinks Back.”

Hele tiden er det Demokratene som snakker åpent om opprør, men samtidig er det Demokratene som faktisk dtreper demokratiet. Det er de som snakker om å utvide Høyesterett og avskaffe filibustervirksomheten. Det er Demokratene som vil avskaffe Electoral College, og det er Biden som har avskaffet amerikanske immigrasjonslover.

Time-skribent Molly Ball fantaserte om en konspirasjon hvor hun skrøt av styrtrike tech-giganter, Demokratiske aktivister og Biden-operatører som brukte hundrevis av millioner dollar på å endre valglovene, slik at USA blir en ettparti-stat. For alltid.

Det revolusjonære i historien var at de nye progressive lederne startet to riksrettssaker mot presidenten, akkurat som Demokratene har gjort mot Donald Trump.

De historiske overdrivelsene USA opplever nå er i seg selv en bevegelse mot opprør. Hanson avslutter med en advarsel:

And those who warn most of some mythical civil war are those most likely to incite one.

Det er for øvrig interessant at Michael Flynn skriver om en lignende bekymring dagen etter Hanson. Også Flynn mener trusselen USA står overfor er den alvorligste siden borgerkrigen. Dette understreker han ved å sitere Abraham Lincoln før borgerkrigen.

«Shall we expect some transatlantic military giant, to step the Ocean, and crush us at a blow? Never! All the armies of Europe, Asia and Africa combined, with all the treasure of the earth (our own excepted) in their military chest; with a Buonaparte for a commander, could not by force, take a drink from the Ohio, or make a track on the Blue Ridge, in a trial of a thousand years.

At what point then is the approach of danger to be expected? I answer, if it ever reach us, it must spring up amongst us. It cannot come from abroad. If destruction be our lot, we must ourselves be its author and finisher. As a nation of freemen, we must live through all time, or die by suicide.»

Lincoln skjønte allerede i 1838 at en mektig sivilisasjon ikke blir drept, men tar selvmord. Det samme skriver Douglas Murray i moderne tid, i den fabelaktigfe boken Europas underlige død. USA og EU er dessverre på god vei, men amerikanerne ligger uansett langt bedre an enn EU og EØS-slaven Norge.

USA har ingen Jonas Gahr Støre som får seks stjerner av Dagbladet for sin fantastiske evne til å late som at det er helt OK at strømprisen i Sørvest er mer enn tidoblet. Støre har faktisk en viss påvirkningskraft, så dermed er han langt verre for Norge enn Biden er for USA.

Ifølge Flynn har det amerikanske folket våknet. Da kan de være vanskelig å stanse. For USAs historie forfattes av amerikanere.

Når våkner vi nordmenn?

Victor Davis Hanson er en av USAs fremste klassiske historikere, han er spesielt fokusert på klassisk krigføring og amerikansk demokrati. I høst kommer hans siste bok «The Dying Citizen» ut i norsk oversettelse på Document forlag.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.