USA har opplevd mange splittelser som depresjonen, borgerrettighetsbevegelsen og Vietnam-krigen. Men ingen har splittet landet mer enn Donald Trump, sier norsk «ekspert».

Det dreier seg om Hilmar Mjelde, som kaller seg USA-ekspert, og kom med følgende kraftsalve i søndagens Dagbladet.

– Han har vært en giftpille for det amerikanske demokratiet. Historisk har autoritære ledere som Trump spilt en avgjørende rolle når demokratier bryter sammen.

Mjelde er jo professor, og akademikere bør vi ha tillit til. Eller ikke. Dagbladet følger opp med rene løgner fra redaksjonens side.

Da Trump i 2021 oppfordret sine tilhengere å storme den amerikanske kongressbygningen da Kongressen formelt skulle godkjenne det endelige valgresultatet, satt Verden å fulgte med på et drama som var vanskelig og forstå.

Hvor har man dette fra? Dette er ren løgn. Trump sa at han visste at noen av tilhørerne til hans tale skulle bevege seg i retning av Capitol, for å demonstrere fredelig.

Ellers er det jo en trend over hele Vesten at sosialister mener at demokratier dør hvis noen velger mer konservative løsninger. Men det er Biden som forsøker å fengsle sin politiske motstander resten av livet. Tyskland og Norge fortsetter med å angripe de som måtte lide av «antistatlige holdninger», selv etter at staten har ruinert dem med en ødeleggende energipolitikk og et skattenivå som nærmer seg kommunisme.

Mjelde mener USA aldri har vært så splittet siden borgerkrigen. Men faller det ham ikke inn at en splittelse krever to parter? Det er nesten utrolig å lese dette.

Selvsagt nevnes det ikke at det var Det republikanske partiet som kjempet mot Demokratene den gangen også. Det var den republikanske presidenten Abraham Lincoln som avskaffet slaveriet. Dagens Demokrater forsøker å gjeninnføre det igjen, men nå er det hvite mennesker som skal bli de nye slavene, de skal straffes for fantasien om white privilege.

Dagbladet skriver at Trump (77) stadig gjør narr av nåværende president Biden (81) for å være for gammel til å stille til gjenvalg. Har de sett noen av videoene som florerer, hvor Biden fremstår uten kontakt med virkeligheten? Velger de bare å ignorere dette, mens de samtidig ignorerer den vitale Trump, som holder tale etter tale på store folkemøter med titusener av entusiastiske tilhengere? Hvor er tilhengerne til Biden?

Dagbladet må motvillig innrømme at Biden er på bærtur.

Det hjelper trolig lite når Biden blandet Helmut Kohl med Angela Merkel, og François Mitterrand med Emmanuel Macron. Denne uken har han forvekslet døde statsledere med levende to ganger, noe som gjør Amerikanske velgere stadig mer bekymret over alderen til Joe Biden.

– Og Mitterrand fra Tyskland – jeg mener, fra Frankrike – så på meg og sa «Vet du, hva, hvorfor, i hvor lang tid er du tilbake? sa Biden.

Biden (81) har blitt forfulgt av tvil og bekymringer fra velgerne om sin alder, mens Trump (77) ikke har følt på det samme politiske tilbakeslaget, skriver Dagbladet. Vel: Det kan vel ha sine årsaker? Kognitive evner?

Norske medier nekter å se virkeligheten som skriker fra skjermen foran dem. Biden er dead meat. Trump holder noen år til. Men selvsagt hadde det vært flott om to 50-åringer var kandidatene til å bli USAs neste president.

Slik er det bare ikke, og da må man rapportere virkeligheten på en ærlig måte.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.