President Biden får strykkarakter på nesten alt han gjør fra den vanlige mann og kvinne i gata, mens journalister og USA-eksperter i Norge mener han er en bemerkelsesverdig effektiv president. USA-ekspert Hilmar Mjelde satte til og med ord på det i Nettavisen – og kalte ham nettopp dét. Er det noe rart at vi blir «mentale» av å lese nyheter i hovedstrømsmediene?

I dag var det den ukentlige «sjekk-hva-norske-medier-skriver-om-USA»-dagen, da psyken ikke tåler å lese hovedstrømsmedier mer enn én dag i uken. Jeg har ikke fått diagnosen media derangement syndrome (MDS) av eksperter, men har selv funnet ut at daglig lesning av disse liberale tidsskrifter kan føre til et enormt raseri jeg ikke visste eksisterte i mitt ellers så avbalanserte skandinaviske sinn.

I tillegg fører MDS til symptomer som hjertebank, utmattelse, søvnløshet, irritasjon, kortpustethet, savnet etter Marlboro Lights og litt mer vin enn det som er nødvendig. Ved et tilfelle – og litt bisart – er det samme sykdomstegn som Bidens politikk forårsaker.

Statskanalen var nummer én på listen av medier jeg skulle sjekke, min favoritt-hoggestabbe. Etter å ha lest NRKs reportasje fra Bidens «State of the Union»-tale, var jeg i tvil om jeg orket mer venstrevridd svada. For maken til søtsuppen som USA-korrespondent Tove Bjørgaas presterer om en president og hans administrasjon, som et flertall av amerikanere ser på som et togvrak, skal man lete lenge etter.

Det er ikke tilfeldig at han skryter av å ha kjørt med Amtrak mer enn noen andre amerikanere. Han sitter nå i førerhuset og forårsaker i gjennomsnitt ett havari daglig.

Ridin The Biden Train | RIDIN' THE BIDEN TRAINSTRAIGHT OVER THE...WELL...YOU KNOW...THE THING | image tagged in joe biden,2020 elections | made w/ Imgflip meme maker

Foto: imgflip.com/anonymous

Motvillig innrømmer USA-korrespondenten at 58 prosent av de spurte Demokratene i en fersk meningsmåling ønsket enn annen presidentkandidat i 2024, mens de samme 58 prosent mener Biden gjør en god jobb. Etter å ha gått igjennom svarene to ganger, har jeg ikke funnet at den påstanden stemmer. Tar jeg feil, eller er det summen av svarene på godkjennelsen han får for hvordan han håndterer grensekrisen, økonomikrisen og Ukraina-krigen?

Meningsmålingen fra Washington Post-ABC-News, viser omtrent de samme resultatene som mange andre, og er en blåkopi av hvor utrolig upopulær og inkompetent presidenten er. Det viser svarene fra både våkne Demokrater, uavhengige og Republikanere. Det vil ikke Bjørgaas se, men hun er ikke alene.

For skal vi tro Nettavisen, som er neste avis jeg sjekker, tar jeg grundig feil når det gjelder «Brandon», for han er ingen ringere enn en Bemerkelsesverdig Effektiv President. Det ifølge ekspertens dom over Biden, skriver Morten O. Karlsen.

Oh Lord, where is my Chardonnay?

Biden får strykkarakter på nesten alt han gjør fra den vanlige mann og kvinne i gata, mens USA-eksperten i Nettavisen, Hilmar Mjelde, mener han er bemerkelsesverdig effektiv og setter både Obama og Bill Clinton i skyggen. Obamas «don’t underestimate Joes ability to f*** things up», er uhørt i norske mediehus. Nettavisen, altså Karlsen, har bedt ham gi en kort oppsummering om Supermann i Det hvite hus:

– Biden har vært en bemerkelsesverdig effektiv president. Han har fått vedtatt flere store og betydningsfulle reformer – han stiller både Obama og Bill Clinton i skyggen. – Dette fikk han til med et knappest mulig flertall i Kongressen, og uten noe klart mandat fra 2020-valget.

– Det er ganske uvanlig at presidenter i vår tid får gjort så mye, sier Mjelde, som sammenligner Biden med Lyndon B. Johnson, som var president fra 1963 til 1969.

Karlsen spør ham også om hva Bidens største seier og hans største nederlag er. Mjelde kan bare komme på én fiasko fra en ellers så fremragende president:

– Bidens største nederlag var Afghanistan-uttrekningen. Jeg trodde på et tidspunkt at det kunne ende hans presidentskap, ved å tappe ham for politisk kapital. Men han reiste seg igjen ved å få gjort mye innenrikspolitisk, sier Mjelde.

Mjelde har rett i at Biden reiste seg igjen, men ikke etter hva han har fått prestert innenriks – det var heller med god hjelp fra sine lakeier i medier som Nettavisen og USA-ekspert Mjelde. Bidens største seire ifølge de sinnsforvirrede:

– Summen av alt han har fått gjennom innenriks: en historisk infrastruktur-satsing, våpenlov-reform, en miljø- og helsepakke, stimulipakke for økonomien, en lov som styrker amerikansk industri vis-à-vis Kina, en lov med tiltak for skadde krigsveteraner, og oppdatert valglov, sier USA-eksperten.

– I tillegg må Bidens lederskap i Ukraina-krigen trekkes frem. Til og med seriøse konservative kritikere gir ham ros for det. Biden har tidsvis nølt litt, men i det store og hele håndtert denne situasjonen på en kompetent måte, sier han.

Noen av oss som liker å fordrive tiden med å fable om konspirasjonsteorier, vil kanskje komme med et plot i stor skala, hvor Trump fortsatt er president og Ukraina-krigen ikke hadde skjedd. Ei heller den katastrofale Afghanistan-uttrekningen, og en menneskemengde på størrelse med Norges befolkning hadde ikke valset over grensen med sine iPhone-er og Nike Sneakers, på utkikk etter fast track to statsborgerskap og luksushotellene de var lovet husrom i.

«USAs erkefiender ser en svak president og handler deretter», sa ingen i norske medier om Biden.

Nettavisens eventyr om Joe Biden er en moderne utgave av Keiserens nye klær, hvor journalister og USA-eksperter bestemmer hva som er sannheten; det folket skal tro på. Når Mjelde sier at grunnen til at Biden ikke får mer kreditt, skyldes polarisering, har jeg fått nok:

– At Biden ikke får mer kreditt, skyldes polariseringen. I dag kan presidenter bare håpe på å bli tolerert av opposisjonen, ikke likt. Det er objektivt feil at Biden ikke har oppnådd mye, om man liker ham eller ei, sier USA-eksperten Hilmar Mjelde.

Hilmar Mjelde har dermed motsagt flertallet av menneskene i undersøkelsen Bjørgaas viste til; som hun happily og metodisk plukket fra hverandre, på kirsebærsanking i Norges best betalte journalistjobb. USA-eksperten, Karlsen, Bjørgaas og samtlige i norske medier vet altså hva som er best for slitne, bekymrede og oppgitte amerikanere.

Jeg sjekker kommentarfeltet under artikkelen for å få bekreftelse på at MDS ikke er en liksomsykdom og at Biden ikke ruler som president. Jeg får all bekreftelse jeg trenger av Paul:

– Dette er den mest forvrengte virkelighetsoppfatningen jeg har lest på noen dager.

– Ja, for mye av det vi leser er rent oppspinn, propaganda eller ren løgn …

Plutselig var MDS-symptomene mine borte. Takk skal du ha, Paul!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.