På NRKs radioprogram Verdibørsen, med tittelen «Trump snakker nå som en fascist», lærer vi at Adolf Hitler hadde en slags wiensk høflighet, var galant med damene og aldri omtalte sine fiender på den måten som Trump gjør. I tillegg blir vi fortalt at Hillary Clinton hadde rett da hun kalte Trump-supportere for deplorables, for mange av dem er jo ufyselige.

Joe Biden, derimot, har fått til fantastisk mye og har vært en veldig betydningsfull og suksessrik president.

Programleder Aase Cathrine Myrtveit har snakket med USA-ekspertene Hilmar Mjelde og Bernt Hagtvet. Begge er professorer i statsvitenskap. De diskuterer Trumps språkbruk, som er tydelig fascistisk, og peker på likhetstrekk med nazismens retorikk.

Document ser på noen av påstandene i det halvtimelange programmet som ble sendt for et par uker siden, på en tid da jøder har opplevd den verste slaktingen av det jødiske folk siden Holocaust; mennesker marsjerer verden rundt mens de roper gas the jews!, og antisemittismen har nådd nye høyder, også i Norge.

Men dét vil ikke NRK snakke om, for statskanalen er jo en del av problemet.

Trump skal knuse sine motstandere

Myrtveit spør om Trump er i ferd med å bli skumlere, da det er trusler om vold, henrettelser og om å skyte folk.

Mjelde sier at helt siden 2016 har Trump brukt voldelig retorikk og antyder at det er greit å bruke vold mot motstandere, men da var han folkets stemme, nå er han folkets hevn. Han har blitt mørkere, autoritær og skal knuse sine motstandere.

Han snakker åpenlyst om å bruke vold, antydet dødsstraff mot sin tidligere forsvarssjef Mark Miley, mot kulturmarxistene, demokratene, woke – de såkalte venstreradikale.

Voldelig og anti-hvit retorikk

Trump antydet at en handling Miley hadde begått angående Kina, var så forferdelig at straffen i svunne tider ville vært døden. Sleivete sagt, men ikke verre enn da MSNBCs Michael Beschloss og tidligere CIA-direktør Michael Hayden foreslo at Trump burde bli henrettet for å ha tatt med seg atomdokumenter til Mar-a-Lago.

Men ingen av kommentarene kan sammenlignes med den voldelige og anti-hvite retorikken fra de såkalte venstreradikale rettet mot Trump og hans supportere i denne videoen.

Hvem er det egentlig som er opptatt av vold og hevn, NRK?

Det er typisk NRK å lyve ved hjelp av unnlatelser

Programleder Myrtveit sier at Trump har sagt han skal slå Biden i fjeset og i nesen, og det har hun rett i. Men hun forteller ikke hele historien, for det er typisk for NRK å lyve ved hjelp av unnlatelser. Det er bedrageri mot befolkningen, for de gjør det hele tiden, og de gjør det bevisst.

Sannheten er at Trump vitset om den gangen Biden truet med å slå ham helseløs og beskriver hykleriet blant de liberale når Biden bruker voldelig retorikk.

Biden vil slå Trump helseløs 

Her taler Biden på en demonstrasjon mot seksuelle overgrep i Florida og nevner Trumps beryktede grab them by the p****-kommentar som fikk de skinnhellige over hele verden til å gå av skaftet. Vi snakker om total meltdown.

Seriesniffer Biden, med åtte #metoo-saker mot seg, er i sitt ess og forteller de unge tilskuerne med silkehår at han heller ville slå Trump helseløs enn å stille opp i en debatt mot ham.

Biden var aldri den godlynte, ordinære Joe Biden fra Scranton som kunne samle folket. I denne videoen taler han på et valgkampmøte for Hillary Clinton hvor han kommer med trusler mot Trump.

Biden var like bitter og sint da som han er – og det er hans sanne jeg. Lenger nede i saken forteller vi hva Verdibørsen synes om hans presidentskap. Vi tror det er en parodi.

Joe Biden’s Train Wreck 

Både Mjelde og Hagtvet sier at Trump skal bruke statsapparatet – først og fremst justisdepartementet – og gå etter sine politiske motstandere, som han ser seg som et offer for.

Hagtvet sier at hvis Trump blir president for andre gang, vil han ha lært ganske mye. Den første perioden var kaotisk, planløs, innfallsrik og på mange måter amatørmessig.

Professoren vil ikke innrømme dét, for hatet mot Trump blant de liberale i Norge er så inngrodd at de aldri vil fortelle folket at det er Bidens første periode som er kaotisk, planløs, innfallsrik og på ALLE måter amatørmessig.

Mannen i det som en gang var verdens mektigste stilling er katastrofal for både USA og verden.

Et bilde sier mer enn tusen ord. Bidens presidentskap er et togvrak.

The Week. (Image credit: Gary Varvel | Copyright 2022 Creators Syndicate)

Det minner om Hitlers maktovergivelse

Hagtvet sier videre at det vi ser nå, er at Trumps team systematisk bygger opp et program for en ny presidentperiode, og at han vil komme til å bruke statsapparatet til å renske ut sine fiender:

Han vil fylle domstolene, arméene og justisdepartementet med sine folk. Han sier han vil si opp ti tusen embetsmenn.

Burde ikke USA-eksperter vite at det er vanlig at innkommende presidenter fyller sitt kabinett med folk fra sitt eget parti? Hagtvet sier videre:

Dette er en helt annen uhyggelig tendens, en uthuling av demokratiet innenfra som faktisk minner om Hitlers maktovergivelse i 33. Jeg vil også si at Trump er også livsfarlig i den forstand at han mener at han representerer folket. Det er også en rasistisk tanke.

Nazismen fremstilte seg selv som en dypere form for demokrati enn et liberalt demokrati, og her har vi et dypt slektskap mellom nazismen og Trump. Jeg brunmaler ikke, men det er all grunn til å se på historiske og systematiske likheter mellom tidligere totalitære bevegelser i europeiske stormakter.

Velkommen til dagens Amerika under Biden

Mjelde og Hagtvet påstår begge at Trump vil komme til å bruke statsapparatet til å renske ut sine fiender. Velkommen til dagens Amerika under Joe Biden.

Hans Rustad skrev om den grunnløse bruken av statsapparatet, hvor Demokratene har infiltrert byråkratiet, politiet, rettsvesenet og over mange år har styrt USA i denne retning: US politistat: Syv måneders fengsel for en tweet.

Uten å være statsvitere eller eksperter på USAs politiske historie får vi likevel assosiasjoner til 1950-tallets mccarthyisme. Amerikanere som var mistenkt for å ha kommunistiske sympatier, ble målrettet forfulgt. Hundrevis ble fengslet, og 10.000–12.000 mistet jobben.

Det holdt at en person var mistenkt, selv om de hadde ufullstendige og tvilsomme bevis. Samtidig overdrev de trusselen fra disse menneskene. Mange ble erklært skyldig ved assosiering – guilt by association.

Senere ble mange av domfellelsene opphevet og erklært grunnlovsstridige, og oppsigelser ble erklært ulovlige. Svartelister fra arbeidsgivere og offentlige institusjoner ble erklært illegale, men da var mange liv allerede ødelagt.

Tiåret med mccarthyisme var en mørk periode i Amerika, men nå gjentar historien seg i mye større målestokk.

Demokratenes bruk av statsapparatet til å renske ut sine fiender er en ny slags mccarthysime, men det vil ikke Hagtvet og Mjelde fortelle det norske folk. Så stort er deres hat mot Trump og hans foraktelige supportere.

For foraktelige er de, og Hillary hadde rett, ifølge Hagtvet:

Det dummeste Hillary Clinton sa, var jo deplorables, hun hadde selvfølgelig helt rett. Mange av dem er jo ufyselige personer.

Miami, Florida/USA-June 26, 2019: African American activists for www.BlacksForTrump2020.com and other protesters outside the Democratic presidential debate. Photo: Shutterstock by Hernando Sorzano, United States.

Hitler var høflig og galant med damene

Programleder Myrtveit lurer på om det er et problem at vi ikke blir mer opprørte over Trumps retorikk. Når han snakker om utrenskning av mennesker som skadedyr, og at de forgifter amerikanernes blod, mener mange det er et ekko fra Nazi-Tyskland.

Hagtvet sier at i det øyeblikk man biologiserer sine motstandere, nærmer man seg veldig nazistisk retorikk. Han innrømmer at det han sier, trolig vil bli oppfattet som litt søkt av mange:

Men det kan være grunn til å huske på at Adolf Hitler aldri omtalte sine fiender på den måten der. Han gjorde mye annet jævlig, ja, og nazistene fremstilte jødene som rotter, mens Hitler hadde en slags wiensk høflighet, han var galant med damene og var litt annerledes i sin personlige atferd enn det Trump er.

Litt søkt, Hagtvet? 17 millioner sivile var offer for Nazi-regimet. Da hjelper det ikke at arkitekten bak var høflig og galant med damene.

Kilde: Statista

Når Trump snakker om at de forgifter amerikanernes blod, mener han blant annet epidemien av overdoser på fentanyl og andre dødelige stoffer som kommer over grensen med ulovlige migranter.

Bildet er fra Washington D.C. i september 2023. For tredje år på rad marsjerer folket for «Lost Voices of Fentanyl» og forlanger at Biden-administrasjonen gjør mer for å få slutt på epidemien av overdoser.

Men det bryr ikke teamet i Verdibørsen seg om. For selv om Amerika råtner på rot, mener både Mjelde og Hagtvet at Biden er en veldig betydningsfull og suksessrik president.

Washington, D.C. – September 24, 2023: The «Lost Voices of Fentanyl» third annual march and demonstration at the White House called on the Biden administration to do more to end the drug scourge. Photo: Shuttertstock by Phil Pasquini, United States.

Hagtvet og Mjelde roser Biden opp i skyene, mens liberale medier i USA skriver at ikke siden 1948 har det vært en mer upopulær president, med en historisk lav oppslutning på 37 prosent. Til og med unge demokrater vender ryggen til Biden, skriver CNBC.

Si det til raddisene på den andre siden av Atlanteren:

Jeg mener personlig at Joe Biden har fått til fantastisk mye, men han har ikke fått kred for det i det hele tatt. Men spørsmålet er om han har tiltrekningskraft og styrke nok til å bli en ny Roosevelt. Hva sier du, Hilmar?

Ja, jeg er enig i at Joe Biden har vært en veldig betydningsfull og suksessrik president. Han har noen blemmer, han òg. Men jeg sier at han har utrettet mer på to år enn Obama på åtte år.

Til slutt sier Hagtvet at 5. november neste år vil han få en søvnløs natt. Det vil også millioner av motløse amerikanere som bekymrer seg for fremtiden og et Amerika de ikke kjenner seg igjen i.

Men de mister ikke nattesøvnen av samme grunn som den norske professoren. For vinner Joe Biden og Demokratene, er nasjonen tapt for alltid.

Kjøp «Hvordan myndighetene bløffet oss» av Robert Malone her!»

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.