Nytt

Hillary Clinton sier i et intervju med CNN at det ikke nytter å opptre høflig og fair overfor Republikanerne. Det er bare strength – styrke som gjelder. Derfor gjelder ikke «civility», vanlig folkeskikk og høflighet.

Det er det samme som å blåstemple aktivistenes okkupasjon av Senatet og verbale angrep på politiske motstandere. Det var en skriking under Kavanaugh-høringen og stemmegivningen som minnet om en mobb.

Demokratene tapte, og det var håp om at stemningen kunne roe seg. Men Demokratene sier nei, denne saken skal de forfølge. Bill Clintons valgkampstrateg, James Carville, sa at Kavanaugh var mer nyttig levende enn død. Demokratene kom til å forfølge saken videre, med krav om innsyn, og kanskje krav om riksrett.

Såret skal holdes oppe og får ikke heles. Når man vet hvilke metoder Demokratene benyttet – angrep på Kavanaughs karakter – beskyldninger om gruppevoldtekter ti helger på rad – er det et signal om at Demokratene tar av seg hanskene og tenker å spille dirty, til de selv vinner.

Det er noe av samme reaksjon som etter 8 november 2016: Demokratene godtok ikke resultatet. De har forsøkt å undergrave Donald Trump både utenfra og innenfra.

Men når Hillary våger å ta ordet incilivity i sin munn, er det som å blåstemple fysisk og verbal trakassering. Det kan slå tilbake.

Hillary Clinton said on CNN, “You cannot be civil with a political party that wants to destroy what you stand for, what you care about,” as reported by Fox News. (…)

Speaking to CNN’s Christiane Amanpour, the 2016 Democratic presidential nominee said, “That’s why I believe, if we are fortunate enough to win back the House and/or the Senate, that’s when civility can start again. But until then, the only thing Republicans seem to recognize and respect is strengt

 

Christiane Amanpour intervjuer. Amanpour har vært med på anti-Trump-ferden. Hun ville aldri stille noen kritiske spørsmål til Hillary. Men hun synes ikke spesielt imponert over Hillarys svar.

Det grunnleggende spørsmål er om partiene skal forsøke å være «civil» mot hverandre.

Hillary sier hun har fulgt Trumps administrasjon siden innsettelsen og har sett en gradvis fallende kurve. Trump ødelegger Amerika, det er i essens det hun sier. Han må stoppes. Derfor kan ikke Demokratene være «civil» før de har gjenvunnet makten.

Men, svarer Republikanerne, er det virkelig noen som tror at Demokratene vil opptre med respekt for andres meninger hvis de får makten? Når de opptrer slik i opposisjon, hva vil de gjøre i posisjon?

Kona til senator Rand Paul, fortalte i natt at de har gått over sikkerhetssystemet i huset og at hun sover med et ladd våpen ved sengen.

-Det er mange ustabile mennesker der ute, sa fru Paul. -Den retorikken Demokrater og aktivister bruker virker som en oppfordring til å gjøre noe.

Innpisker i Representantenes Hus, Steve Scalise, som nesten ble drept av en Bernie Sanders-supporter i fjor, og fremdeles går på krykker, reagerte på Hillarys intervju:

Noe annet påfallende ved Hillarys uttalelse er at hun gjennomgående snakker om «hvite nasjonalister», det er disse Trump har fridd til. Hun uttaler seg også foraktelig om hvite kvinner som har stemt på slike menn. Hun bruker rasistisk «slur».

 

Hillary Clinton Calls for Incivility Against Republicans

 

Støtt Document

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.