Joe Biden, Hillary Clinton, Barack Obama og Nancy Pelosi er til ingen nytte for Demokratene i mellomvalget, fordi det er deres radikale ideologi som til slutt ble en realitet og ødela landet.

Dette skriver Victor Davis Hanson i American Greatness.

Disse fire ikonene for venstresiden har styrket sin innsats i opptakten til dagens mellomvalg.

De har fokusert på alt fra «høyreorientert vold» og «valgfornektere» til den «u-amerikanske» semi-fascistiske MAGA-velgeren – men har ikke hatt så mye å si om inflasjon, den åpne grensen, kriminalitet, energi, eller Afghanistan-fadesen, mener Hanson.

Dermed minner de oss om hvor fattig og forkalket dette venstreorienterte tempelet er.

Hanson, som er en klassisk historiker, bruker begrepet «left-wing pantheon».

Pantheon, Alle guders tempel, er en av de best bevarte og mest betydningsfulle monumenter fra den romerske keisertidens arkitektur, og ble sannsynligvis oppført i 120-årene mens keiser Hadrian regjerte.

Hanson spør om man skal ta alt disse fire mektige folkene sier på fullt alvor. For de projiserer sine egne mangler på sine politiske motstandere, noe som fremstår som en slags politisk strategi i en krisesituasjon.

Obama framstår som en surrogat-president, siden Biden fremstår forvirret og mest holder seg hjemme, eller besøker møter som trekker langt mindre folk en det Trumps opptredener har gjort.

I årevis har Obama dukket opp fra sine herregårder fra tid til annen, skriver Hanson.

Det er alltid det samme. Fra tid til annen går han inn i politikken igjen for å minne oss på at han ikke bare tjente på presidentskapet for å bli mangemillionær.

I stedet fremstiller Obama seg selv som en som fortsatt er en ung «samfunnsaktivist» i Chicago. Han beskriver filibustervirksomheten som rasistisk, og snakker om «splittelse» som om dette kun er noe venstresidens politiske motstandere har skapt.

Hva med Black Lives Matter-opptøyene? Hva med Antifa?  Hva med de stadige rettssakene mot Trump, bygget på falske anklager? Hva med behandlingen av de arresterte etter 6. januar?

Hva med kritisk raseteori på skolene og vaksinepresset?

Hele venstresidens vokabular av nedsettende form om de hvite lavere arbeiderklassene (f.eks. deplorables, dregs, chumps, irreemables, etc.) startet da Obamas at sa at velgere i Pennsylvania-som avviste ham i primærvalgene i 2008 var «clingers» (følelsesmessige, klengende personer).

Joe Biden erklærte som kjent at de som ikke var sikre på at de ikke skulle stemme på ham, ikke var mørkhudede lenger.

Obama fremstår mer foreldet enn animert, som om han plutselig har våknet opp fra et koma som startet i 2008, mener Hanson. Historien gjentar seg, personligheten endrer seg ikke noe særlig.

Obama mener Republikanerne har underkastet seg Trump, men nevner ikke at venstresiden har solgt sjelen sin til woke. Den tidligere presidenten virker ikke å ha noen løsninger på de mange krisene USA er rammet av.

Han sier ingenting om den åpne grensen han var med på å skape. Bidens mislykkede energipolitikk presser nå middelklassen mot konkurs.

Obama nevner heller ikke at han skrøt av nedstengelsen av kullgruver, og allerede i 2008 lovte at prisen på energi skulle gå rett i været under hans ledelse.

Det er en rekke skandaler som Demokratene må ta ansvaret for som ikke nevnes. Det samme gjelder disse løgnene de er så ivrige til å beskylde Trump for.

Et ferskt eksempel er den bisarre anklagen om at Republikanerne med sin retorikk sto bak angrepet på ektemannen til Nancy Pelosi, utført av en BLM-tilhenger nudist og rusmisbruker som aldri skulle ha oppholdt seg i USA.

Biden fortsetter å gi Republikanere skylden for angrepet på Paul Pelosi

Dessuten sier enkelte kilder at det var offeret selv som åpnet døren for politiet.

Paul Pelosi ba ikke politiet om hjelp, han gikk tilbake i rommet der han hadde hatt David DePape på besøk i en halvtime allerede, meldte NBC, før de slettet saken for å unngå ubehagelige spørsmål. Men Tucker Carlson hadde lastet ned et opptak.

Kanskje Nancy Pelosi burde ta ansvar, og be Biden kutte ut uttrykk som semi-fascister, eller be han stoppe å antyde at demokratiet kun kan eksistere under en ettpartistat kontrollert av Demokratene? Men det kommer vel ikke til å skje.

Pelosi får dog neppe flere anledninger til å rive i stykker presidentens  State of the Union-tale, slik hun gjorde i 2020 da Trump var president. For hun må trolig forlate sin posisjon som Speaker of the House ganske snart.

Men det kan selvsagt hende at hun kommer med flere truende uttalelser som dette:

– I hope he comes. I want to punch him out. . . . I’ve been waiting for this . . . I’m going to punch him out, and I’m going to go to jail, and I’m going to be happy.

Også Biden har sagt at han ønsket at hvis han var ung nok til å banke opp Trump bak en gymsal, faktisk to ganger, skriver Hanson.

Dette er hva venstresiden aksepterer som god retorikk. Men å si at du ikke ønsker at din 8 år gamle gutt skal få høre på skolen at han er en evig rasist på grunn av hudfargen han er født med, det er ikke godkjent. Heller ikke at foreldre misliker at deres 9 år gamle datter blir overbevist av sine venstrevridde woke-lærere om at de egentlig er en gutt kan aksepteres.

Pelosi kritiserte heller ikke sin egen datter som erklærte at volden mot senator Rand Paul (R) var en riktig handling, som brakk flere ribbein etter å ha blitt angrepet av en nabo.

Hun skrev at «naboen hadde rett» på Twitter, og for å få oppmerksomhet brukte hun morens, ikke sitt nåværende etternavn.

Hillary Clinton har allerede advart mot valgsvindel i mellomvalget, for dette er plutselig noe som er en mulighet nå som Republikanerne leder på meningsmålingene. Demokrater som klager om valgjuks er greit, Republikanere som gjør det samme anses som anti-demokratiske «valgfornektere» og hjemlige terrorister. Norske hovedstrømsmedier følger lydig opp.

Det er jo som kjent ikke den første gangen at Hillary hevder at det har vært utført valgfusk. Og Biden lyver åpenlyst om enkle ting, som da han nylig sa at hans sønn døde i Irak.

Joe, vår egen Walter Mitty, har på forskjellige måter vært en lastebilsjåfør, en arrestert sørafrikansk demonstrant mot apartheid, et surrogat av et barn fra Puerto Rico, en svart collegestudent, en populistisk orator på høyde med Cicero, en kullgruvearbeider, en prisbelønnet student, en  idrettsutøver under studiene, en forsvarer mot Corn Poppers i indre bydeler og absolutt uvitende om Biden-familiens korrupte syndikat.

Venstresiden fikk akkurat hva de fortjente med Biden, har Hanson skrevet tidligere. Som takk fikk venstresiden kontroll over republikken. Og USA som vi kjente er i ferd med å ødelagt, mener Hanson.

Derfor hjelper det ikke Demokratene i mellomvalget at disse gamle heltene trekkes frem. For det er nettop den ideologien disse har skapt som nå har ført USA mot krise etter krise.

Og alle hylene om abort, semi-fascister og et demokrati som kan dø, kan ikke rette opp det de har ødelagt.

Doc-TV sender live gjennom valget som starter i kveld.

Victor Davis Hansons siste bok, Den døende borgeren, kan du kjøpe i norsk oversettelse hos Document Forlag.

Les også:

Biden er akkurat den presidenten Demokratene fortjener

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.