For mange på venstresiden i USA blir det de fleste anser som brennbar og voldelig retorikk, ganske enkelt forstått som en del av en nødvendig samtale om sosial rettferdighet. Dette skriver historiker og forfatter Victor Davis Hanson i en kronikk i American Greatness.

Biden gir høyresidens retorikk skylden for at en venstrevridd nudist, narkoman og BLM-tilhenger angrep Paul Pelosi. At DePape angivelig var en illegitim migrant som utnyttet at Demokratene i California erklærte delstaten som «sanctuary state», nevnes heller ikke.

AOC (tidligere kjent som Alexandria Ocasio-Cortez) snakker om fascisme og nasjonalisme. Hun insisterer på at begge disse bevegelsene nå er allestedsnærværende. Og begge fører til økende politisk motivert vold.

Selvsagt virker AOC helt uinformert om katastrofene BLM påførte USA. Hun virker heller ikke særlig opptatt av den massive økningen i voldelig kriminalitet som byer styrt av Demokratene opplever.

At volden mot Paul Pelosi ikke ble utført av en MAGA-entusiast, teller ikke. Det er som å høre Støre og gjengen hans snakke om «tankegodset bak». Og dette tankegodset som kan føre til skade, kommer alltid fra høyresiden, fra nasjonalister som vil ta vare på sitt land, og fra mennesker som ønsker individuell frihet fremfor kollektiv tvang.

Biden fortsetter å gi Republikanere skylden for angrepet på Paul Pelosi

Hanson antyder at Demokratene forsøker å utnytte situasjonen for å redde seg selv i kommende mellomvalg.

Når vi går inn i den siste uken før mellomvalget og sannsynligvis vil oppleve et nesten historisk nederlag for Demokratene i Kongressen, vil denne innsatsen for å manipulere vold i nyhetene for å oppnå politiske fordeler i siste øyeblikk øke – men det er absolutt ikke nytt.

I oktober 2018, etter drapene i Tree of Life-synagogen i Pittsburgh, la venstresiden umiddelbart skylden på Donald Trump og hans støttespillere. Men angriperen var antisemitten Robert Gregory Bowers.

Han var en kjent enstøing og outsider som etter hvert omfavnet hvit nasjonalisme. Men i sine usammenhengende rants og poster på sosiale medier hadde han gjort det klart at han heller ikke var noen fan av Donald Trump.

Trump var for vennlig mot jødene og Israel, og derfor ikke akseptabel for Bowers. Allikevel ga mediene Trump skylden for drapene.

Da James Hodgkinson, en selverklært venstrevridd politisk aktivist og tilhenger av sosialisten Bernie Sanders, skjøt seks personer (inkludert Steven Scalise (R) som nesten mistet livet), var det vanskelig å gi Trump skylden.

Derfor ble saken raskt glemt av hovedstrømsmediene i USA, og det samme skjedde her hjemme.

Mediene forsøkte ikke å knytte den ustabile Hodgkinson til datidens ofte hysteriske anti-Trump og anti-MAGA-retorikk.

Hvis venstresidens politikere oppfordrer til bruk av vold, blir det som regel avskrevet som noe sporadisk, og ikke ondsinnet ment.

They are not considered to play a role in any subsequent shooting or assault as a catalyst for the unhinged.

Hanson minner oss om hva senator Chuck Schumer uttalte til aborttilhengere utenfor U.S. Supreme Court i 2020.

– I want to tell you Gorsuch. I want to tell you Kavanaugh. You have released the whirlwind and you will pay the price. You won’t know what hit you if you go forward with these awful decisions.

Men få medier anklaget Schumer for å oppfordre til vold, selv om han nesten sa det rett ut. To år senere dukket den potensielle drapsmannen Nicholas Roske opp utenfor Brett Kavanaughs hjem.

Roske var tilsynelatende sint over lekkasjene fra Høyesterett om at Kavanaugh ville stemme for å oppheve Roe v. Wade. Den potensielle leiemorderen ønsket absolutt at Kavanaugh «betalte prisen».

Ingen medier anklaget Schumer eller andre Demokrater.

Før dette skjedde hadde demonstranter dukket opp utenfor hjemmet til Kavanaugh, som også ble tvunget til å forlate en restaurant på grunn av trakassering.

Det er verdt å merke seg at Pelosi og Demokratene i Kongressen stanset et vedtak om en lov som skulle øke sikkerheten for høyesterettsdommere.

Madonna gikk enda lenger, og sa at hun var så rasende etter at Trump vant valget i 2016 at hun hadde tenkt tanken om å sprenge Det hvite hus i luften.

– Yes, I’m angry. Yes, I am outraged. Yes, I have thought an awful lot about blowing up the White House.

Document har tidligere skrevet om Kamala Harris, som sa at BLM aldri ville stoppe sin voldelige opptreden. For BLM var en bevegelse, ifølge USAs visepresident.

– But they’re not going to stop. They’re not going to stop. They’re not. This is a movement. I’m telling you. They’re not going to stop, and everyone, beware. Because they’re not going to stop.

USA har avskaffet likhet for loven

Nikole Hannah-Jones, som sto bak det famøse 1619-prosjektet til New York Times, unnskyldte BLMs massive opprør og ødeleggelser.

Å ødelegge eiendom som kan bli erstattet, er ikke vold, skrev hun.

De fleste som fikk sine eiendommer og bedrifter ødelagt av BLM, var svarte mennesker. Deres liv betød liksom ingenting.

Maxine Waters oppfordret i juni 2018 til at alle som støttet Trump, skulle trakasseres overalt. Dette er i Demokratenes øyne ikke en oppfordring til vold, virker det som. Men den gangen reagerte faktisk Nancy Pelosi på uttalelsene, så det bør hun få en smule kreditt for.

Samtidig spilte Pelosi ballen tilbake til motparten, og dette var nokså foraktelig.

Ved å spille ballen tilbake til Trump relativiserer hun Waters’ oppfordring og gir Trump skylden.

Demokratene synes ikke å ta mobbingen, hetsen og trakasseriene alvorlig.

Trump til Maxine Waters: Vær forsiktig med hva du ber om

Arbeiderklassen anses som deplorables, avskyelige våpen-elskende idioter som tror på gammeldagse ting som frie individer, nasjonal stolthet, familiesamhold og kristendom. Dette passer ikke inn i Demokratenes politikk, som er mer opptatt av islam og Ukrainas grenser enn av sine egne borgere og grensen i sør.

Obama er regissøren bak det nye USA, ifølge Hanson. Han siterer følgende uttalelse fra selveste Barack:

– Hvis de bringer en kniv til kampen, bringer vi en pistol. For etter det jeg forstår, liker folk i Philadelphia et godt slagsmål.

Med andre ord: Demokratene kontrollerer alltid større våpen enn motstanderen. Pentagon er marinert i woke-ideologi, selv om soldatene i stor grad stemmer på Republikanerne.

Joe Biden snakket en gang om at hvis han var yngre, så ville han dra Trump bak gymsalen og banke ham opp. Veldig lite voldelig, altså.

For Trump er semifascist. Det er nesten en honnør fra venstresiden hvis han ikke blir beskrevet som Hitler, slik VG gjorde med sitt forsidebilde.

Biden holdt en tale i valgkampen hvor han uttalte at de som velger å stemme på Trump, har gjort sitt valg.

– MAGA-folket har tatt sitt valg. De omfavner sinne. De trives med kaos. De lever ikke i sannhetens lys, men i løgnens skygge.

For kun Demokratene kjenner sannheten, som at menn er lesbiske kvinner som kan bli mødre, og at sensur er frihet. Virkeligheten overgår dystopiene. Krig er fred, som Orwell skrev.

En forstyrret venstrevridd mann kan på dette tidspunkt spørre: Hvis halve nasjonen er semifascistisk, trives med sinne og bor i et mørkt domene av løgner, hva skal vi da gjøre med slike trusler som dreper håpet til demokratiet?

Et forslag er å ta en kikk på Bidens rekke av rasistiske uttalelser, og forstå at partipolitisk uenighet kan skyldes noe annet enn hat, rasisme og fascisme.

Selvsagt finnes det et ønske om å redusere konfliktnivået og splittelsen, både i USA og i Norge. Men det går ikke så lenge venstresiden stadig anklager sine motstandere for å være anti-demokratiske, og lidende av ødeleggende tankegods.

Samtidig tillater de seg selv og sine allierte å føre en tyrannisk politikk, slik vi så under pandemien, og slik vi ser nå i forbindelse med den politisk ønskede energikrisen.

Min tålmodighet med disse tyrannene har forlatt meg. Det er ingen «dugnad». Fellesskapet er dødt. Og min individuelle frihet er kraftig begrenset, siden staten konfiskerer langt over halvparten av mine inntekter.

8. november kan vi oppleve håpet hvis Demokratene blir knust i mellomvalget. Det vil bare være et lite skritt i riktig retning, men allikevel en motiverende faktor for oss som er lei av økonomiske katastrofer, undertrykkelse og krigshissing.

Se Documents intervju med Victor Davis Hanson:

 

Victor Davis Hansons siste bok, «Den døende borgeren», kan du kjøpe i norsk utgave av Document forlag.

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.