ABC News meldte at Trumps tidligere valgkampleder Paul Manafort hadde tilstått fem drap. Det var tatt ut av lufta. ABC forsøkte seg med at det var en øvelsesplakat som hadde gått galt. Men noe slikt skal ikke kunne skje. Det er når man ser denne hendelsen i lys av andre at man ser et mønster: Nyhetsanker Brian Ross fikk børsene til å falle da han meldte at nasjonal sikkerhetsrådgiver Michael Flynn hadde tilstått at han hadde tatt kontakt med russerne før valget. Det viste seg å være feil. Kontakten var i overgangsfasen etter valget. Ross ble degradert.

Mens byråene, herunder NTB,  for første gang har korrigert saker på en måte som har falt ut til fordel for Trump, er det bare toppen av isfjellet. Norske og vesteuropeere i alminnelighet har ikke peiling på hvor giftig mediene i USA er, i forhold til Trump, hans medarbeidere og familie.

Det er blitt personlig. Man går etter strupen. Dette er textbook-eksempler på hat og oppfordring til hat. Intensiteten har nådd et nivå hvor aktivister går etter politikere som mobben mener er ansvarlige.

Leder for Department of Homeland Security, Kirstjen Nielsen, ble mobbet ut av en mexicansk restaurant i Washington. Alle aktivister tar nå opptak av sine «bedrifter», slik dagens terrorister også gjør. Vanlige anstendighet spiller ingen rolle. Offeret er selv skyld i situasjonen det har brakt seg i. Derfor skammer de seg ikke over å jage en offentlig ansatt ut av et spisested og senere beleire hennes hjem i Virginia.

Moralen er enkel og brutal: Fordi Nielsen er ansvarlig for separasjonen av barn og voksne (mange er ikke foreldre) i sør, ved grensen, skal heller ikke hun få spise sin mat i fred på en mexicansk restaurant. Hun skal heller ikke få sove i fred eller nyte privatlivet.

Aktivistene er social justice warriors. Før kalt man slik vigilant eller selvtekt. Det var slikt som menn i KKK-hetter drev med. Men det er negative ord som kun gjelder høyresiden. For venstresiden gjelder honnørord: De er ute etter å stifte rettferdighet.

Innvendinger av typen: -Hvem ga dere rett til å overtrumfe folkevalgte myndigheters vedtak? blir ikke stilt. Heller ikke av mediene som refererer angrepene på en offentlig leder som en celebritet-sak.

Det sprer seg: Pressetalskvinne Sarah Huckabee Sanders opplevde å ble bedt av restauratøren på Red Hen om å forlate stedet. Han var mexicaner og ville ikke ha Sanders som gjest.

U.S. Congresswoman 43rd district of California Maxine Waters arrives for the TIME 100 Gala in Manhattan, New York, U.S., April 24, 2018. REUTERS/Shannon Stapleton

Demokraten Maxine Waters (California) oppfordret til aktiv mobbing av Trumps medarbeidere på MSNBC lørdag, inntil de kapitulerer:

“I have no sympathy for these people that are in this administration who know it’s wrong for what they’re doing on so many fronts. They tend to not want to confront this president or even leave, but they know what they’re doing is wrong. I want to tell you, these members of his cabinet who remain and try to defend him, they won’t be able to go to a restaurant, they won’t be able to stop at a gas station, they’re not going to be able to shop at a department store. The people are going to turn on them. They’re going to protest. They’re absolutely going to harass them until they decide that they’re going to tell the president, ‘No, I can’t hang with you.’

Disse sosiale utstøtelsene markerer et nytt trinn i kampen mot Trump: Det blir personlig. De skal få smake vreden på kroppen. At dette er et overgrep mot forfatningen og demokratiske prinsipper, er noe som mediene overlater til høyresiden å forfekte. Da virker det ikke like overbevisende. Taler de ikke bare sin egen sak?

Faktum er at mediene – bortsett fra Fox News og Wall Street Journal – dog de største – er de som har bidratt til å hisse opp retorikken.

De bruker nazi-retorikk for hva det er verdt. Det er blitt venstresidens favoritt: Alt kan kobles til nazismen. I dette tilfelle ordet «dusj». Det ble sagt at noen av barna ble «lurt» med at de skulle dusje. Dette ble umiddelbart koblet til at jødene ble lurt til å tro at de skulle dusje.

Eller synet av netting. Det blir til bur og konsentrasjonsleire. Det spiller ingen rolle at en serie bilder er fra Obamas tid. Han sto for akkurat den samme politikken som Trump. Men Obama var fredet og det kommer ikke på tale å la Trump få noen fordeler av at også Obama har svin på skogen. Det er kun ett svin: Donald J Trump.

Ytre venstre, venstreekstremisme, er en ting. Men når Time magazine lager en forside som kun spiller på fordommer, er det et tegn på at venstresiden i USA koker over:

 

Det var Getty-fotografen John Moore som tok bildet av to år gamle Yanela og hennes mor Sandra Sanchez da de ble stanset av en grensevakt. Alle forstår at Trump aldri fysisk har stått overfor jenta, men at budskapet er at Trump er en bølle som skiller en to år gammel jente fra moren sin.

Men Yanela ble aldri skilt fra moren, det er løgn. Hele historien er løgn. Når et stort velkjent merke som Time tenker: Hensikten helliger middelet, sier det noe om at journalistiske standarder skyves til side i den gode saks tjeneste.

Så opphisset som stemningen er i USA for tiden er dette en ganske skrupplløs handling. Det er oppslag som dette som gjør at restauratører erklærer en representant for den føderale regjering for uønsket.

Grensevakt Carlos Ruiz var den som kroppsvisiterte Sandra Sanchez. Han beskrev fredag hva som skjedde til CBS:

“We asked her to set the kid down in front of her, not away from her … and so we can properly search the mother. So, the kid immediately started crying as [Sanchez[ set her down. I personally went up to the mother and asked her, ‘are you doing OK, is the kid OK?’ and she said, ‘Yes, she’s tired and thirsty and it’s 11 o’clock at night,” Ruiz explained.

“They’re using [the picture] to symbolize a policy and that was not the case on this picture,” he said.

-De bruker bildet til å symbolisere en politikk, og det var ikke tilfellet i denne situasjonen.

Nettopp.

Sean Hannity, Tucker Carlson og Laura Ingraham har vist klipp fra andre kanaler. Det er helt vanlig å si at Trump-administrasjonen er som nazistene. At Trump er «evil». Han er ondskapen personifisert. Trumps USA er KKK, det verste i Amerikans historie.

Når slikt pumpes ut av tv-kanalen dag etter dag og gjentas i avisene, vil det ha en virkning. Det er nettopp venstresidens argumentasjon når det gjelder høyresiden: Hatretorikk har konsekvenser.

Men når det gjelder deres egen hatretorikk er de blinde.

Peter Fonda er Jane Fondas lillebror. Alle husker ham fra Easy Rider. Peter Fonda ville vise hvor dypt han foraktet Donald Trump. Da holder det ikke med å kritisere politikken hans. Han gikk etter Trumps mest dyrebare: Sønnen Barron på 12 år.


For å bekjempe motstanderen tillater venstresiden seg alt. Den kan låne et uttrykk fra abortmotstandere – barn «rives fra mødrene» – slik abortmotstandere sier at det rives ut av mødrene. De retterdige bør rive Barron fra Melania og putte ham i et bur med pedofile. Fonda nyter tilsynelatende tanken på denne testen som vil vise om Melania har mot til å sette seg opp mot det gigantiske r….hølet hun er gift med.

Du skal ha en ganske sick mind for å sende ut en slik tweet når du er en celebritet.

Cast member Peter Fonda poses at the premiere for the movie «Boundaries» in Los Angeles, California, U.S., June 19, 2018. REUTERS/Mario Anzuoni

Fonda er bare en i rekken av Hollywood-skuespillere som har markert seg med ekstreme meninger om Trump. Hvilken virkning kommer det til å ha på deres ettermæle? Hva vil f.eks. Robert de Niro bli husket for? Er det at han ble grepet av Trump-frenzy og mistet alle hemninger. Ingen vet hva som kommer. Hverken Fonda eller de Niro har oversikt over hva de puster til.

 

Man tror at et slikt overtramp vil få konsekvenser. Men det gjør ikke det. Den var kanskje på kanten, men hvis Trumps USA er nazisme er det vel en bagatell?

En av ankerne på Fox News sa: Somebody is going to get hurt.

Denne retorikken kommer til å føre til at noen kommer til skade. Vi har allerede hatt et tilfelle der en anti-Trump’er tok med skytevåpen og såret republikanske kongressrepresentanter, deriblant innpisker i Representantenes hus, Steve Scalise. Kun motet til sikkerhetsvaktene forhindret en massakre.

James Hodgkinson visste hvem som kom. Republikanerne skulle øve seg før en kamp mot Demokratiske kolleger.

Hvis Hodgkinson hadde vært høyreorientert ville hans navn vært på alles lepper. Men han hadde meldt seg som frivillig i Bernie Sanders kampanje.

Amerikanerne er ved å se hva som foregår. De ser hvor hatretorikken kommer fra og hvor farlig den er.

Men europeere som fores av sine statsbetalte og politisk korrekte medier, får ikke med seg hvor giftig anti-Trump-mediene og politikerne er.

 

 

Douglas Murray er gjest hos Document og holder foredrag i Oslo Militære Samfund torsdag 30 august. Du får kjøpt billetter her.

Bestill Douglas Murrays bok “Europas underlige død” fra Document Forlag her!

 

Støtt oss

Vi setter stor pris på om du kan gi et månedlig beløp. Dette gir oss en forutsigbar inntekt og gjør oss i stand til å publisere mer og bedre.