Steve Forbes ble fysisk angrepet av aktivister da han deltok på en bokpresentasjon lørdag. Forbes er 75 år og en kjent publisist. Det er ingenting radikalt ved ham i noen retening. Hvis da ikke det å være tilhenger av ytrings- og pressefrihet i dag anses som radikalt av mobben som har gitt seg rett til å terrorisere andre.

Jusprofessor Jonathan Turley skriver at dette bare er det siste tilfellet i en hel rekke og at noen før eller siden kommer til å bli alvorlig skadet.

The book signing event was disrupted and Steve Forbes was assaulted by protesters who did not want others to be able to speak with or hear him. The fact that this was a literary event is particularly fitting given the effort of many to prevent free expression in our society. Ironically, the book is titled “Stolen Youth: How Radicals Are Erasing Innocence and Indoctrinating a Generation.” 

En av forfatterne er Bethany Mandel. Hun er øverste sjef for Forbes og mor til syv. Det var grunnen til at Forbes var til stede.

Forbes was present at a book signing for the new book written by authors Bethany Mandel and Karol Markowicz. Protesters disrupted the event by throwing drinks and books at him and toppling over a display. Forbes reportedly identified two of the protesters as Black Lives Matter activists who were yelling when they came into the event.

Et spedbarn ble skadd. Hva skal til for at norske medier rapporterer et slikt angrep? Hvis det hadde vært noen med tilknytning itl høyresiden vet vi hvordan det ville blitt slått opp.

Denne tausheten som mediene praktiserer når det er noen de vil beskytte, i dette tilfelle voldsmenn, vil før eller siden slå tilbake på dem. Det holder ikke å si at man ikke visste. De vet.

Mobben kan agere fritt fordi akademikere og politikere i posisjon legitimerer deres atferd.

The attack came after years of pandering to the mob by politicians, writers, and academics. Political figures like Rep. Maxine Waters (D., Cal.) have called for activists to harass conservatives in public places and “push back on them and you tell them they’re not welcome anymore, anywhere.” Law professors like Georgetown Law Professor Josh Chafetz declared that “when the mob is right, some (but not all!) more aggressive tactics are justified.”

Norske medier har aldri tatt opp Demokratiske politikeres rettferdiggjøring av vold mot Trump-tilhengere. Det er mange år siden Maxine Waters sa at de som jobber for Trump skulle mobbes ut av det offentlige rom. Det skjedde med flere: Kirstjen Nielsen, Sarah Huckabeeh Sanders, Stephen Miller. Rand Paul ble fysisk angrepet av naboen og måtte fjerne en del av den ene lungen. Steve Scalise ble skutt. Rekken er lang. Men norske medier skriver ikke om den. Det betyr bare en ting: Stilltiende aksept.

De nevnte bare såvidt at en ung mann fra California dro til Washington for å drepe Brett Kavanaugh og ble pågrepet utenfor høyesterettsdommerens hjem etter at han fikk betenkeligheter og ringte 911.

Venstreeekstremister gjør akkurat det som mediene beskylder høyresiden for: De er inspirert og oppildnet av Demokratiske politikere og medier.

Jonathan Turley er en gammeldags liberaler som forstår hvor dagens kurs fører hen:

Someone is going to be hurt as politicians, professors, and pundits fuel this rage. Forbes is 75 years old and, while he appears in good health, this type of assault can easily trigger a medical emergency for many individuals due to age or preexisting conditions. It is incredibly irresponsible and reprehensible to encourage such public confrontations.

Tankegangen er den samme i dagens USA som under AKP (m-l)s glansdager: Hvis motstanderen er ille nok har du lov til å bryte reglene.

Blocking others from speaking is not the exercise of free speech. It is the very antithesis of free speech. Nevertheless, faculty have supported such claims. CUNY Law Dean Mary Lu Bilek showed how far this trend has gone. When conservative law professor Josh Blackman was stopped from speaking about “the importance of free speech,”  Bilek insisted that disrupting the speech on free speech was free speech. (Bilek later cancelled herself and resigned).

Hvorfor er det ingen norsk professor som har gjort seg selv til ekspert på forsvar for ytringsfriheten?

This dangerous trend in academia is discussed in my law review article, Jonathan Turley, “Harm and Hegemony: The Decline of Free Speech in the United States”, Harvard Journal of Law and Public Policy.

 

Steve Forbes Assaulted at Book Signing Event

 

Kjøp Paul Grøtvedts bok her!

Les også

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.