Rand Paul har personlige erfaringer med mobb. 28. august ble han og kona fysisk angrepet da de hadde deltatt i Trumps nominasjonstale i Det hvite hus. Paul sa han er overbevist om at de var blitt drept hvis ikke sykkepoliti hadde beskyttet dem. Foto: Leah Millis/Reuters/Scanpix

Et forslag fra senator Rand Paul om å avvise riksrettssaken mot Donald Trump fordi det savner forfatningsmessig grunnlag, ble avvist av Senatet med 55 mot 45 stemmer. Det betyr at fem Republikanske senatorer stemte med Demokratene.

Men samtidig er mindretallet på 45 stort nok til at riksrettssaken ikke vil få det nødvendige to tredels flertall når det kommer til avstemning. Rand Paul sa at saken var «dead on arrival».

Han mente det vil være umulig for noen av de 45 Republikanerne å snu når de hadde stemt for at saken er grunnlovsstridig.

«If you voted that it was unconstitutional, how in the world would you ever vote to convict somebody for this?» Paul told reporters after the vote, according to Politico. «This vote indicates it’s over. The trial is all over.»

De som stemte sammen med Demokratene,  er kjent som motstandere, for ikke å si fiender, av Trump.

Susan Collins of Maine, Lisa Murkowski of Alaska, Ben Sasse of Nebraska, Pat Toomey of Pennsylvania and Mitt Romney of Utah.

Paul kritiserer Demokratenes dobbeltmoral. Han spurte hvorfor det ikke er anlagt lignende saker mot Demokratiske politikere som har oppfordret til angrep på Trump-tjenestemenn og Republikanske politikere.

«One of Bernie Sanders’ supporters came to the ballfield, nearly killed Steve Scalise … but nobody talked about impeaching Bernie Sanders. Maxine Waters has said, ‘Get up in their face’ — so has Cory Booker — ‘Become a mob, we want you to mob them at restaurants and cause mayhem.’ That sounds like an incitement to violence but nobody’s talking about impeaching Maxine Waters, nobody’s talking about impeaching Bernie Sanders or Cory Booker for saying ‘Get up in their face.’

Demokratene misbruker et instrument som kun er ment brukt mot en sittende president, sa Paul.

«Impeachment is for removal from office and the accused here has already left office,» Paul had argued prior to the procedural vote. «Hyper-partisan Democrats are about to drag our great country into the gutter of rancor and vitriol the likes of which has never been seen in our nation’s history.»

Rand Paul calls Trump impeachment trial ‘dead on arrival’ after 45 GOP senators vote against it 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂