Mitch McConnell forsøker å gi inntrykk av at han er en seriøs politiker som forsøker å oppretthole standarder. I virkeligheten er han og kona korrupte politikere som er i lomma på Kina. Foto: Timothy D. Easley)/AP/Scanpix

Flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, har så langt ikke villet bruke pisken i riksrettssaken. Det tolkes som at han ligger på været for å se om det finnes nok Republikanere til å felle presidenten. McConnells personlige holdning til Trump skinte gjennom da han ga ham skylden for 6. januar.

«The mob was fed lies,» McConnell said. «They were provoked by the president and other powerful people.»

«…But we pressed on. We stood together and said an angry mob would not get veto power over the rule of law in our nation, not even for one night.»

McConnell gjør ingen distinksjon mellom de flere hundre tusen som var møtt frem til Save America-møtet og de langt færre som stormet Kongressen. Derimot er han nøye med å understreke det tverrpolitiske flertallet som stemte for Biden. Dermed ble senatorene Ted Cruz og Josh Hawley stående alene med protesten. Det er et klart signal: McConnell har ingen sympati med de som ville ha en kommisjon som så på valget i ti dager.

Det er nok å kritisere hos Demokratene: Nancy Pelosi har ennå ikke sendt over riksrettssaken til Senatet. Dermed vil en rettssak åpne etter at en ny president er innsatt. En slik praksis er helt ny og åpner nye perspektiver på bruken av riksrett. Skal et flertall i Kongressen kunne stille en president for riksrett hvis de ikke liker ham, som hevn?

Demokratene virker drevet av hevn og hat mot Trump. Og frykt. De legger ikke skjul på at hensikten med en riksrettssak er å hindre ham fra å stille i 2024. Trump har skremt Demokratene. Men å dømme en president etter at han er gått av, er uten sidestykke.

Skulle Mitch McConnell delta i en slik henrettelse av presidenten vil han sprenge det Republikanske partiet. Det vil sementere Trumps grep om grasrota.

McConnell har bånd til Kina gjennom sin kone, transprtminister Elaine Chao. Hvordan McConnell har overlevd politisk med så tette bånd til Kina, sier noe om at anstendighetesgrenser ikke lenger fungerer i USA.

McConnell og kona er blitt styrtrike på Kina og søster til Elaine sitter i styret for Bank of China.

 

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.