Mitch McConnell er redd for å miste flertallet i Senatet og tror han kan redde det ved å akseptere Biden. Det kan hende han feilberegner. Foto: Rod Lamkey/AP/NTB

Flertallsleder i Senatet, Mitch McConnell, er bekymret for Republikanere som vil lamme opptellingen av valgmenn i Kongressen 6. januar. Hvis det er to senatorer som protesterer mot resultatet, må opptellingen avbrytes og protestene behandles separat i begge kamre.

McConnell frykter mer styr om presidentvalget som kunne skade den viktige valgkampen i Georgia.

Der står to republikanske senatorer i fare for å tape gjenvalget, med det resultat at republikanerne ville tape kontrollen over Senatet og McConnell miste sin mektige posisjon som flertallsleder.

Både i offentlige uttalelser og private advarsler gjorde McConnell det klart tirsdag at Biden-epoken kommer og at partiet må samle seg foran valget i Georgia. (NTB)

Men valget i Georgia er 5. januar.

Det som kan slå uheldig ut for Trump-velgerne, er om McConnell og de andre senatorene strør sand på et valgresultatet det er reist berettiget tvil om.

Ett medlem av Representantenes hus, Mo Brooks fra Alabama, har varslet at han vil sende inn en formell protest mot valgkollegiets opptelling. Han er en av Trumps fremste støttespillere og insisterer på at valget ble stjålet av Demokratene.

Dersom han får med seg én senator, må opptellingen avbrytes, og de to kamrene må møtes hver for seg for å drøfte protesten.

Det er ingen mulighet for at protesten blir tatt til følge, siden Demokratene har flertall i Representantenes hus, og det trengs flertall i begge kamre for å godta protesten.

Men det ville tvinge republikanske senatorer til å ta et åpent valg mellom å støtte Trumps påstander om et ulovlig valg og komme på kant med ham ved å støtte McConnells forsøk på å bevare Senatets troverdighet og normalisere situasjonen framover når det er klart at Biden blir president. (NTB)

Stop the Steal-bevegelsen vil at Republikanere i Kongressen skal gå inn på deres side, og ikke lefle med Demokratene. De har erklært Demokratisk valgjuks, riksrett og mye annet krig.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.