Jeff Bezos er verdens rikeste mann. Han har forandret Washington Post fra å være en kvalitetsavis til en avis der journalistene er politiske aktivister. Foto: Shannon Stapleton (L) Jonathan Ernst (R)/Reuters/Scanpix

Trump har gitt et langt intervju til the Daily Caller og der sier han interessante ting om sensur og no-platformingen som drives helt uhemmet.

Det går så langt at når folk holder bryllup i lokaler eid av Trump-konsernet, ringer Washington Post-journalister til gjestene og presser dem: -Skal du virkelig gå i det selskapet?

Denne mobbingen og trakasseringen er noe både kongressrepresentater, aktivister og altså journalsiter driver med. De outer ikke hverandre og norske journalister ville aldri finne på å oute dem i Norge. Da kunne folk få anfektelser. Da ville det bli vanskelig å vedta lover mot hatespeech og oppdra ungene til å unngå fake news.

Trump sier han kommer til å ta opp kampen med aktivismen. En metode venstreaktivister kjører hardt på er press på annonsørene om å slutte å annonsere på nettsteder de vil ha stengt ned. Det er ikke noe formildende ved disse kampanjene, det er anerkjente nettsteder de vil ha lukket, ikke fordi de er farlige, men fordi de er dyktige og suksessfulle, som the Federalist og Zerohedge.

At vi ikke merker så mye til det her på bjerget er fordi konservative medier nesten ikke finnes. Venstresiden slipper ta bryet.

Men i USA er det ille, og det er fullt samarbeid mellom NGO’er betalt av bakenforliggende krefter som Center for Countering Digital Hate i Storbritannia, journalister og Big Tech. Det er en type ny korporativisme som benytter rå makt til å bringe andre til taushet. Og politikerne bryr seg ikke. Selv Republikanerne lar dette skje.

“A friend of mine bought a couple of conservative sites,” the president stated from behind the Resolute Desk. “And he said, anybody that advertises on the site is being harassed.” (RELATED: Pelosi Reportedly Pushes Advertisers To Boycott Social Media, Pours Nearly $200K Into Facebook Ads)

“Many people are actually frightened off, or they just say, ‘who needs this?’”

“The advertisers are harassed, to a point where they don’t want to do it. They’re either afraid or it’s not worth it,” he continued.

Hvorfor tar ikke konservative igjen? Hvorfor går de ikke til motangrep? Hvorfor svarer de ikke med samme mynt? spør Trump.

Furthermore, the president rhetorically questioned why conservative activist groups don’t employ the same tactics against “liberal sites.”

“We have more people,” he told Daily Caller. “How can you possibly allow this to happen? This is really a takeover of the whole system. Why is it that the conservatives don’t when they see somebody advertising on MSDNC, why is it that? It’s a different mindset. They don’t go after the advertisers.”

Det mest sjokkerende var likevel opplysningen om at Washington Post-journalister – Jeff Bezos’ folk – verdens rikeste mann – faktisk ringer private mennesker og mobber dem fordi de skal holde bryllup på et Trump-hotell. Dette er journalister anno 2020.

Trump said he empathizes with targets of the boycotts “because the Washington Post goes after people who use [his] facilities.”

“People are going to have a wedding. They get calls from the Washington Post — you can report it if you want — ‘Why are you going there? Why are you doing a wedding with Trump?’ and these are reporters in the Washington Post.”

“It should be illegal,” he stated flatly. “That has to be illegal in some form.”

Flesteparten vil være enig i at slikt bør være straffbart. Det er en krenkelse ikke bare av privatlivets fred, men også fri konkurranse.

Slik er det når man blir eid av verdens rikeste mann, hvis motto er democracy dies in darkness.

Jeff Bezos representerer en form for oligark-kapitalisme som USA ikke har sett siden Rockefeller og Standard Oil måtte brytes opp fordi de hadde fått for stor makt.

Nå snakkes det om å gjøre det samme med Google.

Trump sier «vi har flere folk», og «vi kunne gjøre det samme mot dem». Kanskje det er grunnen til at Big Tech og anti-Trump-mediene trapper opp krigen. De vet at de risikerer samme behandling og kjemper derfor for å gjøre rent bord.

 

 

 

EXCLUSIVE: ‘A Much Dirtier Game’ — Trump Wants To ‘Get Involved’ In Making Advertiser Boycotts Illegal

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.