Apple-logoen over inngangen til Apple-butikken på 5th Avenue i New York City. Foto: Brendan McDermid / Reuters / Scanpix

De store tech-selskapene hiver ut nettsteder som de mener er politisk uspiselige. Charlottesville har vært katalysator.

Selskapene vil vise at de deltar i «dugnaden» på nett.  Men konservative er bekymret. Vil det være en side, den liberale, som definerer hva som er akseptable meninger?

Demokratenes leder i Representantens Hus, Nancy Pelosi, slo an tonen da hun etter nyheten om Steve Bannons avgang, sa det likevel var igjen en hvit supremasist i Det hvite hus. M.a.o presidenten. The Hill.

«Steve Bannon’s firing is welcome news, but it doesn’t disguise where President Trump himself stands on white supremacists and the bigoted beliefs they advance,” Pelosi said in a statement.

«President Trump’s growing record of repulsive statements is matched by his repulsive policies,” she added. “Personnel changes are worthless so long as President Trump continues to advance policies that disgrace our cherished American values.”

Det er uten sidestykke at en representant for den politiske eliten omtaler presidenten av De Forente Stater som en hvit supremasist.

Det finnes ingen tilsvarende frontal kritikk den andre veien, og mediene bemerker det heller ikke. De er blant de viktigste leverandører av ammunisjon i krigen.

Uansett hva presidenten sier vendes det til et våpen mot ham. Han sa det var vold på begge sider i Charlottesville , noe alle kunne se. Men mediene mente de hørte en moralsk ekvivalens som de nå bruker som påskudd til å rive historiske monumenter og hive politiske fiender ut av nettet.

Man begynner med de ekstreme nettstedene, som Daily Stormer, som er nynazistisk, og arbeider seg «innover».

Paula Boyard beskriver utviklingen i pjmedia.com: Tech Companies Begin Blacklisting Alt-Right Sites, Purging Them from the Internet.

De store tech-selskapene er like mektige som jernbaneselskapene og oljemagnatene var i sin tid. De er vår tids rubber barons. Mark Steyn spør: Hvis Standard Oil var så stor at kartelloven  tvang selskapet til å splittes, hvorfor ikke Google?

De store tech-selskapene kontrollerer ytringsfriheten i et moderne samfunn. De bruker Charlottesville som begrunnelse:

Add CloudFlare to the growing list of companies refusing to do business with the loathsome, hate-spewing Daily Stormer. Reversing the company’s previous stance on not censoring content, founder and CEO Matthew Prince wrote in an internal email that he «woke up this morning in a bad mood and decided to kick them off the Internet. It was a decision I could make because I’m the CEO of a major Internet infrastructure company.»

«My rationale for making this decision was simple: the people behind the Daily Stormer are a**holes and I’d had enough,» Prince wrote. «Let me be clear: this was an arbitrary decision.» [Emphasis added]

Prince innrømmer på selskapets blogg at det etter dette vil bli vanskeligere å kritisere land som ikke holder ytringsfriheten høyt:

And, after today, make no mistake, it will be a little bit harder for us to argue against a government somewhere pressuring us into taking down a site they don’t like

Det er en utrolig uttalelse når det kommer fra en amerikansk toppleder. Han sier «ja, vi er ikke noe bedre enn Kina». Men synes visst det er verdt prisen.

Tech-selskapene går i flokk:

Squarespace, a hosting company, told Ars on Wednesday that it would soon be booting some of its current customers. The company currently hosts numerous extremist sites, including freedomfront.org, identityevropa.com, and npiamerica.org, among others.

«In light of recent events, we have made the decision to remove a group of sites from our platform,» Terry Wei, a Squarespace spokesman, e-mailed Ars. «We have given the site owners 48 hours’ notice. We cannot provide further information at this time, but we’ll be in touch as soon as we have an update.

Apple og paypal vil ikke være dårligere.

In addition, on Wednesday,  Apple said it would pull support for Apple Pay to a number of websites that sell «White Pride» apparel, and PayPal ceased its services to  VDARE, a white nationalist group.

Crowdfunding er blitt en viktig inntekstkilde. Et nettsted Hatreon legger ingen politiske begrensninger på innsamlingene. Det får Digital Ocean til å hive dem ut.

The company has also stopped providing services to Daily Stormer as well. Tech Crunch:

Earlier today cloud hosting platform DigitalOcean was  publicly called out on Twitter for providing services to both The Daily Stormer and pro-hate speech crowdfunding platform Hatreon.

Southern Poverty Law Center fingerer som Antirasistisk senter i Norge. De har klare venstreorienterte preferanser, og alle som utfordrer disse får hat-etiketten klistret på seg.

Disse organisasjonene liker å lage lister over hat-nettsteder. Deres foretrukne metoder er uthengning og sensur. Nå er sensurtilhengerne i allianse med de store tech-selskapene, både med hensyn til å rense USAs historie og stenge ned nettsteder.

Det høres utrolig ut at selskaper som Apple er med på dette, men det er et faktum. Her i Norge sier Reitan at de ikke vil være noe politisk parti. I USA er alle de store tech-selskapene politisk korrekte og nå går de på offensiven.

The Southern Poverty Law Center took a break from trying to get Confederate war memorials torn down this week to work on getting CloudFlare to ban 48 «hate sites

Inkvisisjonen har også Breitbart i siktet. Lenger er ikke avstanden til USAs president.

Breitbart also found itself in the crosshairs of the newly emboldened Internet blacklisting activist with calls for CloudFlare to drop the site from its client list. A software engineer from Digital Ocean tweeted this:

Venstresiden har i årevis brukt association of guilt, og denne fremgangsmåten har gått eliten i blodet. Den er selvrettferdig. Mennesker som adopterer denne holdningen til omgivelsene føler at de gjør noe riktig.

Det er underlig at in the land of the free er det nå en alliansen mellom ytre venstre, folk med køller og hjelmer, NGO’er som Southern Poverty Law Center og selskaper som Apple.

Just this week Apple took sides, announcing a donation of $1 million to the extremist Southern Poverty Law Center and the Anti-Defamation League in the wake of the Charlottesville riots. Now that these groups have been emboldened, they won’t stop with Nazi and white nationalist sites.

Cloudflare beskytter nettsteder med brannmur. Hvis denne droppes er de fritt vilt for hackere. CEO-Prince innrømmer at det er tech-titanene som bestemmer ytringsfriheten i USA.

Prince told Gizmodo:

We need to have a discussion around this, with clear rules and clear frameworks. My whims and those of Jeff [Bezos] and Larry [Page] and Satya [Nadella] and Mark [Zuckerberg], that shouldn’t be what determines what should be online. I think the people who run The Daily Stormer are abhorrent. But again I don’t think my political decisions should determine who should and shouldn’t be on the internet.

I USA er presidenten disse selskapenes fiende. I Europa jobber Zuckerberg og Angela Merkel sammen om angiveri, utestengelse og bøter.

Liberale medier påstår at Merkel er den frie verdens politiske leder etter at Trump ble valgt.

Vesten er ikke lenger Vesten.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂