Adele Momoko-Fraser oppdaget tirsdag at det ikke var så lurt å skryte av at hun hadde bidratt til at andre journalister hadde mistet inntektene sine. Hun forsøkte å distansere seg, til ingen nytte. Momoko-Fraser representerer en ny type yngre journalister som virker blottet for yrkesetikk. De sluker moralen og den tillater dem å gjøre hva som helst. Momoko-Fraser har sitt unge utseeende til tross, en imponerende liste med arbeidsgivere: Hun begynte i Al-Jazeera. She has since held jobs at CBS News, the BBC, Channel 4, and Sky News. Man tenker at her er noe av forklaringen på at disse nyhetskanalene er blitt så politisert de senere år.

En journalist ved NBC News, Adele Momoko-Fraser, sendte stolt ut en tweet om at to kjente nettsteder, the Federalist og Zerohedge, var blitt demonetized av Google ads fordi de brakte stoff som kritiserte Black Lives Matter. Hun hyllet det faktum at de to var fratatt sine inntekter som en stor seier. De var jo «far-right».

Journalister som gleder seg over å ha tatt knekken på andre medier? Dette er blitt typisk for en viss type mainstreammedier. De har inngått en avtale seg imellom om hvem det er lov å forfølge. Det medfører intet ansvar.

Google bans website ZeroHedge from its ad platform over comments on protest articles

Måten disse to nettstedene ble tatt ned på sier mye om det kvelertak som medier, politikere og Big Tech bruker overfor politiske motstandere.

De sitter med bukten og begge endene og nå drar de til og stryper ytringsfriheten.

De tolerer lite fra politifolk, men selv har de rett til alt.

Det utrolige ved historien er at den begynner med at NBC News ga et pålegg til sine journalister om ikke å rapportere om volden på BLM-demonstrasjonene.

Disse mediene er del av en maktstruktur som har medspillere i form av NGO’er som går på jakt etter far right nettsteder. I dette tilfelle Center for Countering Digital Hate i Storbritannia. Det er den type NGO’er som myndighetene støtter, også i Norge, fordi de vil bekjemep fake news. Dette begrepet brukes til å rettferdiggjøre alle mulige inngrep.

Google og de andre tech-selskapene har innført community-regler som er så vage at hva som helst kan fremstilles som brudd. Resultatet er selvdisiplin blant brukerne.

Google har 70 prosent av markedet for online-annonser. Hvis de trekker seg ut av en nettside betyr det som oftest kroken på døren.

NGO’er som Countering Digital Hate vet dette og spekulerer i det.

Det var det som skjedde med the Federalist og Zerohedge. De fikk klager på kommentarfeltet.  I dagens USA er det ikke lov å kritisere Black Lives Matter. Det skal derfor ikke særlig mye til å finne noe å klage på.

Journalisten i NBC Adele Momoko-Fraser var frekk nok til å være go-between mellom Countering Digital Hate og Google, og så skrive en nyhetsstory om at Federalist og Zerohedge var fratatt annonser.

Hun svinet dem like godt til for å vise at de fikk som fortjent.

Google’s ban comes after the company was notified of research from the Center for Countering Digital Hate, a British nonprofit that combats online hate and misinformation. They found that 10 U.S-based websites have published what they say are racist articles about the protests, and projected that the websites would make millions of dollars through Google Ads.

Ord som rasisme har i våre dager nesen ingen verdi. Den journalisten som bruker det som en anklage, har skjulte motiver.

Senator Joe McCarthy blir rene korgutten sammenlignet med dagens operatører.

Imran Ahmed, CEO of the Center for Countering Digital Hate, said it found advertisements for many companies that had otherwise made public statements supporting Black Lives Matter and the recent protests running on the websites.

Selskapene som offentlig har støttet Black Lives Matter kan ikke leve med hvis annonser for dem dukker opp på nettsteder som er kritiske til eller slipper til folk som kritiserer BLM: Da har selskapene en god grunn til å reagerer overfor Google, og Google har en god grunn til å hive ut nettstedet som er kritisk.

I Nazi-Tyskland ble dette kalt Gleichschaltung, likeretting. Alt skulle tilpasses samme mal.

Det er den prosessen USA er inne i og det går fort.

Norske medier er med på samme trip og vil ikke se hva som foregår. Den ene etter andre har stengt kommentarfeltet og det sprøytes ut rapporter fra Medietilsynet som snakker om fake news. Ungene skal lære om det i skolen.

Det vi før forbandt med autoritære regimer, skjer nå i vår egen offentlighet.

Samspillet mellom NGO’er og næringslivet truer ytringsfriheten på en mer grunnleggende måte enn før. I den digitale alderen er det ikke noe sted å gå. Er du ute er du ute.

Venstresiden er skruppelløs.

“We found that lots of those companies are inadvertently funding through their advertising content that is outright racist in defense of white supremacism and contains conspiracy theories about George Floyd and the Black Lives Matter movement,» he said.

NBC går ikke så godt at det gjør noe. Da er det godt å kunne sparke nedover.

ZeroHedge and The Federalist have become well known in recent years for publishing far-right articles on a variety of subjects. On the recent protests, ZeroHedge published an article claiming that protests were fake, while The Federalist published an article claiming the media had been lying about looting and violence during the protests, which were both included in the research sent to Google.

Slik holder også norske medier på. Særlig NRK.

Men så lenge det finnes journalister som Tucker Carlson blir de stilt til ansvar og Tucker blir bare klarere og klarere i sitt budskap.

Han hadde aksjonen mot the Federalist og Zerohedge som toppsak i natt og han gikk til frontalangrep på Google for måten de bruker sin makt på politisk, ensidig til venstresidens fordel.

Men Tucker trakk også frem kongressrepresentantene med ansvar for kartellvirksomhet som er de som har makt til å gjøre noe med Googles dominans. Han trakk frem Mike Lee som ikke svarer på henvendelser og mer overraskende  – Doug Collins (R) og Sensenbrenner. De to sistnevnte har skrevet et felles brev der de forsvarer Big Tech mot kontroll og innsyn. -Disse politikerne bør ikke gjenvelges, sa Tucker. Det er det ingen andre verter for politiske show som tør si om politikere som tilhører samme side som dem selv. Men Tucker sier: Dette er for viktig til å tie. Vi mister demokratiet.

 

Støtt Document

Du kan enkelt sette opp et fast, månedlig trekk med bankkort: [simpay id=»280380″]

Eller du kan velge et enkeltbeløp: [simpay id=»282505″]

Du kan også overføre direkte til vårt kontonummer 1503.02.49981

Vårt Vipps nummer er 13629

Støtt oss fast med Paypal:


 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.