Presidenten på vei til Marine One tirsdag 12. januar for å dra til Texas. Foto: Gerald Herbert/AP/Scanpix

Donald Trump kommenterte for første gang talen han holdt i Washington sist onsdag, og sa den var helt på sin plass. Det er ingenting å be om unnskyldning for, sa Trump.

“People thought that what I said was totally appropriate,” Trump told reporters in response to the Big Tech backlash for his speech on Jan. 6 to protesters. “We want no violence … absolutely no violence,” he said.

Mediene og mange Demokrater har korsfestet Trump for hans tale og gitt ham skylden for at aktivister og demonstranter strømmet inn i Kongressen. Men det var ingen oppfordring til vold eller selvtekt i talen. Den påstanden er hentet ut av journalistenes hoder og blir ikke mer sann selv om den gjentas.

Hvis disse demonstrantene skal kritiseres, må mediene/Demokratene først ta for seg herjingene til BLM og Antifa som pågikk i månedsvis uten at politiet grep inn for å stanse dem. Demokratene lot det skje.

“People thought that what I said was totally appropriate and if you look at what other people have said, politicians at a high level, about the riots in the summer, the horrible riots in Portland and Seattle and various other places, that was the real problem,” Trump remarked. He pointed to speeches and rhetoric by various political leaders across the country as fomenting more discord and incitement across the United States.

Trump mente at Big Tech begår en stor feil når de stenger ned kontoer og tror det vil fremprovosere en reaksjon fra borgerne.

Big Tech is “doing a horrible thing to our country. … And I believe it’s going to be a catastrophic mistake for them,” Trump also remarked.