Speaker of the House har spilt og tapt to ganger. Hun har vist en forakt for sunn dømmekraft som mangler sidestykke. Bak henne står Eric Swalwell, som – er det blitt avslørt – har hatt et forhold til en kinesisk spion i en årrekke. Han satt i etterretningskomiteen i Representantenes hus. Likevel lot Pelosi ham fortsette, og hun utnevnte ham til manager av riksrettssaken. Hvordan kunne Pelosi tro at hun skulle få Republikanere med seg? Til høyre står Joe Neguse. Pelosi har kinnet uten å få smør, og slik oppfører hun seg. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/NTB

Donald Trump ber tilhengerne se fremover: Demokratene har ikke lykkes, selv om de har satt i gang den største hekseprosess i amerikansk historie. Riksrettssak nummer to ble et antiklimaks. Et flertall av Republikanere sto opp for forfatningen. Demningen holdt.

“I want to first thank my team of dedicated lawyers and others for their tireless work upholding justice and defending truth,” the statement began. “My deepest thanks as well to all of the United States Senators and Members of Congress who stood proudly for the Constitution we all revere and for the sacred legal principles at the heart of our country.”

Demokratenes maktmisbruk var det som tippet saken i favør av Trump. Å tiltale en president etter at han har gått av, er et så sterkt maktovergrep at selv Republikanere som var lunkne til Trump, ikke kunne stemme for det.

Toget gikk fra Demokratene, men de insisterte på å kjøre showet likevel. De forsøkte å kompensere med retorikk hva de manglet i substans. Mediene kjørte i høygir, men amerikanerne er lei av det høye volumet. De har hørt det samme i fire år og ønsker ikke at det fortsetter inn et femte år.

Demokratene, mediene og Big Tech utviklet seg i denne tiden til en hatmaskin. Det går ikke an å diskutere med en hatmaskin.

The statement continued on to say that “our cherished Constitutional Republic was founded on the impartial rule of law, the indispensable safeguard for our liberties, our rights and our freedoms.”

“It is a sad commentary on our times that one political party in America is given a free pass to denigrate the rule of law, defame law enforcement, cheer mobs, excuse rioters, and transform justice into a tool of political vengeance, and persecute, blacklist, cancel and suppress all people and viewpoints with whom or which they disagree. I always have, and always will, be a champion for the unwavering rule of law, the heroes of law enforcement, and the right of Americans to peacefully and honorably debate the issues of the day without malice and without hate.”

De første fire årene var hardkjøret rettet mot Trump. Mediene og Demokratene holdt aldri opp med Russia collusion. De samme folkene som pushet denne konspirasjonen, er nå tilbake ved makten.

Men det de ikke forstår, er at Trumps velgere ser at kampen ikke bare gjelder Trump, men alle som stemte på Trump og tør å vise det. Den nye sensuren, den militære okkupasjonen av Washington, inngjerdingen av Kongressen, snakket om å føre en krig mot indre fiender, alt forteller folk hvor stort dette er. Hvis de ikke forsvarer seg, mister de friheten.

Trump stated that “this has been another phase of the greatest witch hunt in the history of our Country.” He noted that no other president has gone through similar.

The statement concluded that the movement to Make America Great Again is just beginning and that he “has so much to share with you” in the coming months.

Trump snakker til sine velgere. Han forteller dem at han ikke er ferdig. Bevegelsen har så vidt begynt. Han kommer til å kjempe og ber dem om å stille opp.

 

 

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.