Den fremste Demokraten i kontrollkomiteen i Representantenes hus, Carolyn Maloney, vil at FBI skal granske Parlers rolle i opptøyene i Kongressen 6. januar. Demokratene mener at Parler var plattform for planlegging og oppildning, og at Parler er kanal for Russland som ønsker å skape sosial uro i USA.

Carolyn Maloney, the top Democrat on the House Oversight Committee, is asking the FBI to conduct a «robust examination» of the role social media site Parler played in the Jan. 6 Capitol riot, specifically whether the platform was a «potential facilitator» of planning or inciting the violence.

Uttrykket «fasilitator» betyr tilrettelegger. Alle sosiale plattformer var «tilretteleggere», men Demokratene velger å pusse FBI på det eneste alternativet til Twitter som er uten politisk slagside.

Enda verre blir det når Maloney også insinuerer at Parler er kanal for utenlandsk påvirkning på amerikansk politikk. Det lyder som et ekko av Russia collusion.

Maloney, D-N.Y., in a letter to the FBI Thursday, requested that the FBI review whether Parler facilitated planning and questioned whether it is «a potential conduit for foreign governments who may be financing civil unrest in the United States.»

Disse fantasiene er lagt døde, men Demokratene fortsetter å jage dem. De synes å ha blitt en besettelse.

Parler seilte opp som en plattform for fri diskusjon. Men det ville ikke Google, Apple og Amazon ha noe av og stengte ned Parler samtidig. De argumenterte med at Parler ikke hadde moderering. Men modereringen på Twitter fjerner konservative, men tillater kontoer som går inn for å slå ihjel Trump. Alle ser dobbeltmoralen og derfor virket nedlukningen av Parler hyklersk.

Onsdag kom det frem at Parler hadde søkt hjelp hos et tech-selskap i Rostov on Don i Russland. Nå drar Demokratene Russland-kortet.

In her letter, Maloney went on to point to questions raised about «Parler’s financing and its ties to Russia.»

The intelligence community has warned, repeatedly, that Russia, as well as other adversaries, have used social media and other measures «to sow discord in the United States and interfere with our democracy.»

USA virker å være på vei inn i en æra med politisk forfølgelse som stiller McCarthy i skammekroken. Demokratene viser tegn på paranoia. Biden-administrasjonen synes ikke å forstå den potensielle skaden for USAs renommé.

«The company was founded by John Matze shortly after he traveled to Russia with his wife, who is Russian and whose family reportedly has ties to the Russian government,» Maloney wrote, adding that «concerns about the company’s connections to Russia have grown» since the company «re-emerged on a Russian hosting service, DDos-Guard, after being denied services by Amazon Web Services.»

Hvis Parler fordrives fra tjenestemarkedet i USA er det vel ikke noe suspekt å søke hjelp i et annet land. Det er ikke sikkert land som står USA nærmere har samme frihet. Å nevne Matzes russiske kone som en mistenkelig faktor ville vært utenkelig hvis det hadde vært en annen konstellasjon, f.eks Kina.

USA er ved å male seg inn i et hjørne.

Maloney said DDos-Guard «has ties to the Russian government and hosts the websites of other far-right extremist groups, as well as the terrorist group Hamas.»

Hva betyr «other far right extremist groups»? Det kom frem at Twitter hoster Luis Farrakhan, Ali Khamenei og Xi Jinping. Big Techs toleranse for terror er stor.

Beskyldningen om at Parler var fasilitator for opptøyene i Kongressen er så generell at den er nærmest umulig å motbevise. Motspørsmålet må være om også de andre plattformene var åsted for samme «planlegging og oppfordring». Mest truende er spørsmåletom Parler står i ledtog med fremmed makt, dvs Russland.

as potential conduit for foreign governments who may be financing civil unrest in the United States,» Maloney wrote.

Dette er spesielt foruroligende fordi Demokratene i to år påstå å ha bevis for at Trump sto i ledtog med Putin. Da det kom til stykket hadde de ingen bevis. Det er nå blitt en psykose rundt Russland blant establishment. Man trenger ikke bevis, det er nok å si «Russland».

 

House Oversight Dems demand FBI probe of Parler’s role as ‘potential facilitator’ of violence in Capitol riotMaloney asks whether platform was a ‘potential facilitator’ in riots

Les også:

Ytringsfriheten innskrenkes – men alternativ finnes

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.