Hvis man tenker på retorikken om ny kald krig, var det en merkelig forsonlig tone på møtet mellom Biden og Putin. Det var ikke mye som minnet om «lavmål» i forholdet mellom USA og Russland.

Selv på et så konkret og ferskt eksempel som hacking var tonen: – Ikke gjør det mer.

Amerikansk etterretning har lagt skylden på russerne for to alvorlige hackerangrep: Colonial Pipeline, som rammet energiforsyningen på hele USAs østkyst, og JBS, som lager tyve prosent av kjøttet som selges over disk. Men Biden har sagt at selv om det er russerne som står bak, tror han ikke det er styrt av Putin.

Biden stressed that he told Putin that cyberattacks or attacks by “any other means” against critical infrastructure, such as the pipeline breach, need to be “off-limits” moving forward. During an announcement last month, Biden said that Russia-based hackers were likely responsible for the pipeline attack, but he said U.S. intelligence officials didn’t link the group to the Kremlin.

Denne forsiktigheten, for ikke å si tafattheten, står i merkelig kontrast til den busemannrolle liberale medier og Demokratene har gitt Russland.

The president on Wednesday didn’t elaborate on the potential consequences if hackers again target critical infrastructure systems within the United States. The administration earlier this year slapped sanctions against Russian financial institutions over the SolarWinds breach that affected several federal agencies and, according to the White House, alleged election interference during the 2020 election.

Det er vanskelig å forstå at Biden ikke har svart på russiske hackerangrep hvis det virkelig er dem som står bak. Eller kan det være Kina, men at amerikanerne ikke tør si det høyt?

Putin tok den utstrakte hånden og hadde alt å vinne på det.

When asked about the conduct of the meeting, Biden said that “there were no threats” lodged by either world leader. “We need to have some basic rules of the road that we can all abide by,” Biden remarked, but he added that the “last thing” Putin wants is a new Cold War.

Det er litt merkelig at den angrepne part anlegger et forståelsesfullt syn på motstanderen.

“I told President Putin my agenda is not against Russia, or anyone else, it’s for the American people. Fighting COVID-19, rebuilding our economy, re-establishing relationships around the world,” Biden said at a news conference, adding that Russia and the United States need “stable and predictable” ties.

Dette er ikke den Biden som har advart mot at Demokratene er truet både utenfra og innenfra. Utenfra av autokratiske stater som Russland og Kina, og innad av hvite nasjonalister.

Biden liker ikke konfrontasjoner, kan det se ut til. Bare på hjemmebane.

‘There Were No Threats’: Biden Says the ‘Last Thing’ Putin Wants Is a New Cold War


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.