Da Trump måtte tilkalle nasjonalgarden en stakket stund under beleiringen av Det hvite hus i juni, gikk venstresiden amok. Det ble revolusjon i New York Times fordi senator Tom Cotton skrev at de militære burde settes inn. Nå har Biden utplassert 20.000 soldater i Washington, og Demokratene er likevel redde. Foto: Manuel Balce Ceneta/AP/Scanpix

Fra alle kanter kommer advarsler fra FBI og rapporter som varsler økt fare for høyreekstrem terror. De ville virket mer troverdige om de ikke hadde kommet så tett på invasjonen av Capitol Hill og utplasseringen av 20.000 soldater i Washington. Alt passer litt for godt til å virke overbevisende.

Amerikanerne ser det også i sammenheng med at Big Tech slår ned på ytringsfriheten på nett.

Alexandria Ocasio-Cortez forteller at hun er i disksjon med Demokrater i Kongressen om å lage en kommisjon som skal overvåke mediene. Det er behov for å tøyle mediene og lære bort medialiteracy, dvs. mediekunnskap, sier AOC. Et slikt utspill, på toppen av fjerningen av titusener av kontoer på Facebook og Twitter, skremmer mange.

Amerikanere har vært vant til å se på seg selv som land of the free.

Men nå sier først FBI at det er fare for «nye angrep» i alle de 50 delstatenes hovedsteder. Det er voldsomt. På Fox News har kommentatorene lært å si «insurrection» om onsdag 6. januar, og ikke unrest, uro. De tilpasser seg allerede Bidens terminologi.

Nå er en rapport «lekket» til Yahoo News, som tre departement står bak: Homeland Security, FBI og National Counterterrorism Center. De sier faren for høyreekstrem terror er vokst og utgjør en overhengende trussel. Hvordan har dét kunnet skje, nærmest over natten? Har sikkerhetsorganene sovet i timen? Eller vil de forsøke å lage en sammenheng mellom Trumps fire år ved makten og trusselen fra hvit ekstremisme? Biden ordlegger seg slik:

Violent extremist activity will likely surge in the United States and pose «the greatest domestic terrorismthreat in 2021,» a trio of federal law enforcement agencies warned in a recently released bulletin.

Det kom ingen slik trusselvurdering da BLM og Antifa brente, vandaliserte og terroriserte vanlige mennesker i trekvart år. Demokratene sa ingenting, eller de roste dem.

Plutselig er samfunnet truet på alle bauger og kanter.

«In 2021, threats and plotting of illegal activity, including destruction of property and violence targeting officials at all levels of the government, law enforcement, journalists and infrastructure, as well as sporadic violence surrounding lawful protests, rallies, demonstrations, and other gatherings by [domestic violent extremists] will very likely increase due to renewed measures to mitigate the spread of COVI-19, socio-political conditions, and perceived government overreach,» the bulletin states.

For at ingen skal være i tvil, gjør rapporten sammenhengen med 6. januar helt klar:

The bulletin further describes how the events of Jan. 6 «will very likely serve as an enduring driver for violence by a range of domestic violent extremists.»

Rapporten mystifiserer «gruppene» og er lite konkret:

The siege and the subsequent deaths of those involved «very likely will serve to galvanize [domestic violent extremists] and increase collaboration» between the other extremists, the document states. The extremists «may also perceive the event as a step toward achieving their initiatives, and consider the death of a perceived like-minded individual as an act of martyrdom.»

FBI advarte mandag om faren for væpnet oppstand/motstand i 50 delstatshovedsteder i uken frem til innsettelsen.

On Monday, a federal law enforcement source told Fox News an internal bureau memo was circulating that warned of armed protests that would be held in all 50 state capital cities in the days leading up to Inauguration Day on Jan. 20.

Måltavler for voldsgruppene stemmer overens med Bidens politiske program. Rapporten virker derfor som et bestillingsverk. Hvor stor vekt bør den tillegges? Sensuren og den militære opptrappingen kan tyde på at noe alvorlig er på gang:

Speaking to the potential for increased violence in 2021, the bulletin describes how this year – when domestic violent extremists «perceive increased socio-political pressures following the Presidential Inauguration» – they «may be inspired to carry out more violence, including violence against racial, ethnic, and religious minorities and associated institutions, journalists, members of the LGBTQ+ community, and other targets.»

FBI, Homeland Security og Counterterrorism Center er farlig nær å kriminalisere diskusjon om at valget var rigget. Når også Covid-19 nevnes i forbindelse med konspirasjonsteorier, ser man konturene av en undertrykkende stat.

The document cites events that could potentially turn violent and identifies motivating factors as being «false narratives» about the 2020 General Election’s legitimacy, COVID-19 requirements and measures and conspiracy theories.

Fox News gjengir uten å blunke at ikke bare kunne Trump-supporterne ha tatt folkevalgte som gisler og henrettet dem, men det er mulig de kommer tilbake for å fullføre jobben.

The document cites events that could potentially turn violent and identifies motivating factors as being «false narratives» about the 2020 General Election’s legitimacy, COVID-19 requirements and measures and conspiracy theories.

Legg til at Demokratene diskuterer utformingen av en ny lov om hjemlig terrorisme, og du har en blancofullmakt til forfølgelse av Trumps sympatisører.

 

In wake of Capitol riot, feds warn that violent extremists likely pose ‘greatest domestic terrorism threats’
Bulletin describes how events of Jan. 6 ‘will very likely serve as an enduring driver for violence’