Tåregasståka ligger fortsatt tykk over hva som skjedde 6. januar. Foto: Julia Cortez/AP/Scanpix

Bare timer etter stormingen av Kongressen 6. januar benyttet FBI seg av unntakslover og startet innsamlingen av mobil- og datatrafikk blant alle som befant seg på eller rundt Kongressen, herunder medlemmer av Kongressen. Det skriver theintercept.com. Med rene ord betyr det at Republikanske folkevalgte er under kriminell etterforskning for å ha bistått i det som offisielt kalles «væpnet oppstand».

WITHIN HOURS OF the storming of the Capitol on January 6, the FBI began securing thousands of phone and electronic records connected to people at the scene of the rioting — including some related to members of Congress, raising potentially thorny legal questions.

Using special emergency powers and other measures, the FBI has collected reams of private cellphone data and communications that go beyond the videos that rioters shared widely on social media, according to two sources with knowledge of the collection effort.

Innsamlingen reiser flere problematiske spørsmål. Medlemmer av Kongressen er beskyttet mot innsyn i deres kommunikasjon, siden de er den lovgivende gren som skal overvåke politiet. Derfor har Kongressen sine egne etiske utvalg som overvåker medlemmene. FBI brød seg ikke om denne restriksjonen.

Noe annet er at en slik innsamling er meget følsom: Demokratene har anklaget Republikanske folkevalgte for å ha samarbeidet med dem som stormet Kongressen. Det kan tenkes mange scenarier der uskyldige oppkall fremstår som mistenkelige, eller det kan også tenkes at noen ønsket å kompromittere bestemte Republikanere som ikke ville føye seg, men ville at Kongressen skulle opprette en kommisjon som skulle se på valget.

Politi og embetsverk har de siste fire år lekket som en sil til mediene. Det skal bare ett oppslag til i Washington Post eller New York Times om Josh Hawley eller Ted Cruz før skaden er skjedd. Dette var to senatorer som nektet å bøye seg og fastholdt sin kritikk av valgmenn fra bestemte vippestater.

I tillegg kommer den mistankens slør som henger over alle som fanges opp av den elektroniske trålposen.

Michael German, a former FBI agent who is a fellow at the Brennan Center for Justice’s Liberty and National Security Program, said that the January 6 attack on the Capitol “certainly seems to fit” the type of national emergency that would allow the FBI to legally expedite its collection of electronic data. But he said that the wide collection of such data from the event “reflects a flawed approach that will inundate investigators with volumes of data that isn’t necessarily helpful to distinguish who committed violence at the Capitol versus those who were engaging in nonviolent civil disobedience. And meanwhile the vast majority of people whose cellphone data will be collected in this manner are completely innocent of engaging in any criminal activity but will remain in the suspect pool that is created with any bulk collection program where the future consequences they might face are unknown.”

Det var minst 250.000 mennesker ute på the Mall for å delta på Save America-møtet. Bare det å ha vært på møtet har allerede hatt konsekvenser for flere som kun benytttet seg av sin demonstrasjonsfrihet.

Republikanske velgere vil se dette i kontrast til BLM og Antifas voldsommme parader. De fikk ingen konsekvenser, og de som ble arrestert, ble kjøpt fri av kausjonsfond.

Trump har holdt rallyer i fem år og de har alle vært fredelige. Rallyene har irritert Demokratene og anti-Trump-mediene. Hvis de nå har funnet et våpen til å stanse dem, vil det være en nærmest uimotståelig fristelse ikke å bruke mistanken for hva den er verdt.

Mediene har deltatt i svertingen ved å påstå at fem mennesker ble drept 6. januar, en dag som på ramme alvor nå sammenlignes med 9/11. Den eneste som ble drept, var Ashley Babbit. Hun ble skutt av en politimann på uforklarlig vis. Politimannen Brian Sicknick ble ikke drept med et brannslokningsapparat, slik medier over hele verden rapporterte. Han døde av slag dagen etter. Men mediene har ikke villet korrigere sin egen historie. Selv Fox News skriver at en politimann ble drept. Dette skriver de mot bedre vitende.

I sum er det pisket opp en stemning som gjør at alle følger med strømmen.

Teleselskapene hadde ingen innvendinger da FBI kom for å be om trafikklogger. Demokratiske politikere tok initiativ på egen hånd overfor teleselskapene.

In a letter sent two days after the riot to 11 major cellphone and internet companies, including AT&T, T-Mobile, Verizon, Apple, and Facebook, Sen. Mark Warner, D-Va., urged the companies to “immediately preserve content and associated meta-data connected to” the riot. Some of the telecommunications providers questioned whether Warner has the authority to make such a request, but a number of them appear to have been preserving data from the event anyway because of the large scale of violence, the source said.

De medier og politikere som har erklært krig mot «hvite nasjonalister», ser ut til å ha fått sitt ønske oppfylt. Hammeren faller allerede.

FBI ba om tips fra publikum til å identifisere dem som var til stede, og de mottok 200.000 tips. Men det tok dem 47 dager å identifisere en av de verste voldsmennene, som viste seg å være en tidligere politimann i New York. Hvorfor tok det så lang tid, og hvorfor ble politimannen Brian Sicknick sendt rett til kremering?

Tirsdag var det høring i Kongressen om hvorfor sikkerheten brøt sammen 6. januar. Det var kommet varsler om at noe var i gjære, men likevel ble det sagt nei til forsterkninger.

Det at det var lagt planer, gjør det vanskelig å legge skylden på Trump.

 

 

FBI SEIZED CONGRESSIONAL CELLPHONE RECORDS RELATED TO CAPITOL ATTACK

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.