Her kommer en tekstet utgave når dagens TV-sending legges ut.

Det som skjer i USA er så utrolig at folk flest ikke får det med seg. Det er for utrolig. Norske medier har mistet toget for lenge siden.

Sist uke hørte vi at Biden hadde nedsatt en kommisjon som skulle vurdere en utvidelse av Høyesterett, SCOTUS. Ikke før var nyheten fordøyd før Tucker kan fortelle at to Demokrater allerede har lagt frem forslag i Kongressen om utvidelse, om «packing the Court», med ytterligere fire medlemmer.

Denne nyheten er i ettermiddag i alle kanaler. Først het det at Det hvite hus og Nancy Pelosi var reservert, men nå heter det at Biden kanskje er på gli. Disse Demokratene gjør jo jobben for ham.

Høyesterett har en egen status innen det amerikanske systemet. De skal sørge for å opprettholde balansen mellom og sørge for at lovforslag holder seg innenfor forfatningen. Dette er et nøye uttenkt system av checks and balances, hvor delstatene har samme system som på føderalt nivå: Det er 50 små land som til sammen utgjør Amerikas Forente Stater.

Nå vil Demokratene smadre systemet og samle all makt i Washington: Den nye valgloven vil gjøre valget til en føderal oppgave, ikke   noe delstatene tar seg av. De sikter også mot å underlegge politiet i delstatene føderal kommando. Med opphevelse av filibuster i Senatet kan lover vedtas med simpelt flertall, akkurat som i en utvidet høyesterett. Med tilførsel av 30 millioner nye velgere og to nye delstater – Washington og Puerto Rico – vil Demokratene endre USA til noe helt annet. Da blir USA som et vanlig land, et parlamentarisk demokrati. Men det vil ikke lenger være USA, land of the free.

Alle som har forstått hvilket eventyr USA er, vil forstå hva som truer. Når forfatningen først er ødelagt vil den være vanskelig å gjenreise.

Drapet på Ashli får ingen følger

Tucker kunne fortelle at påtalemyndigheten har bestemt at det ikke skal reise tiltale mot politimannen som skjøt og drepte Ashli Babbitt 6. januar. Vi får heller ikke vite hans eller hennes navn.

The Department of Justice (DOJ) will not pursue charges against the U.S. Capitol Policeofficer who allegedly shot and killed Ashli Babbitt during the Jan. 6 riot in Washington, D.C., officials announced Wednesday.

An investigation conducted by the U.S. Attorney’s Office for the District of Columbia determined «that there is insufficient evidence to support a criminal prosecution,» the department said in a statement. (…)

«Specifically, the investigation revealed no evidence to establish that, at the time the officer fired a single shot at Ms. Babbitt, the officer did not reasonably believe that it was necessary to do so in self-defense or in defense of the Members of Congress and others evacuating the House Chamber,» prosecutors said.

Men det er mange omstendigheter rundt drapet som påkaller oppmerksomhet og spørsmål som vi ikke har fått svar. Hvis en svart person blir skutt av politiet blir tjenestemannens navn og ansikt offentliggjøre i løpet av minutter, slik det skjedde med Kim Potter etter at hun skjøt Dauntey Wright. Hun og mannen måtte onsdag flykte fra sitt hjem da en mobb dukket opp utenfor huset deres. Derek Chauvins hjem ble også beleiret.

Mobben har frie hender i Demokratens USA.

Det skumle er at også det føderale politiet, FBI, er blitt politisk.

Mediene og påtalemyndighetene forsøkte å fremstille politimannen Brian Sicknics død som et drap. Han skulle ha blitt slått ihjel med et brannapparat, meldte New York Times og alle medier hev seg på. Også Fox News. Men familien kunne raskt dementere storyen. De hadde snakket med Sicknick senere den dagen. Det var først den påfølgende at Sicknick døde. Men medier nekter fortsatt å gi slipp på at han ble drept.

Hvor er moralen? Når en ubevæpnet demonstrant blir drept, blir politimanne frikjent. Når en politimann dør får demonstrantene skylden og vi får ikke vite hva som egentlig skjedde. Påtalemyndigheten gjør hva den vil. Dette er ikke Amerika.

Imens skriver Ashli Babbitt at hun «had it coming», hun tilhørte et sement som man på godt norsk ville si «kunne ha det så godt». Så langt har liberale medier kommet. De synes Trump-tilhengere fortjener å dø.

Arrestert

Samuel Christopher Montoya heter en filmfotograf som var til stede i Kongressen 6. januar, utenfor døren der Babbitt ble skutt. Han har det hele på tape. Tucker spilte opptaket. Opptaket gjør det umulig å lyve om hva som skjedde.

Men FBI ville likevel skremme Montoya. Denne uken kom de hjem til ham grytidlig og stormet leiligheten hans og brøt ned døra. De beslagla alt hans utstyr. Det er slik politiet gjør for intimidere folk i land vi ikke liker å sammenligne oss med. Men USA er blitt et slikt land.

Det er den sørgelige sannhet.

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.