4. mars kom og gikk uten at det ble noen invasjon av Washington slik politikere og politi hadde advart mot. De sa de hadde fanget opp meldinger som gikk ut på at Trump skulle innsettes som president 4. mars. Hvor var bevisene? Det ble ikke lagt frem noen, men selv Republikanske representanter gikk god for meldingene og var enig i at møter ble avlyst.

Det hersker en hysterisk stemning i Washington, hvor ingen påstand er for fantastisk til ikke å bli trodd. Det er farlig. Representanten Shirley Jackson-Lee lurte på hvorfor ikke tusener var tatt i forvaring. Foreløpig er det bare rundt 300 som er arrestert for 6. januar. De er til gjengjeld ført til Washington, der de sitter under svært strenge forhold, dvs. i isolasjon og visstnok uten advokat.

Tucker Carlson viste et intervju med mannen med bison-hodet, Jake Chansely, fra fengsel. Han sa han bare fulgte på når politiet åpnet dørene og inviterte inn. Han ville bare skape gode vibrasjoner i Kongressen. Som man forstår: en farlig terrorist, ironiserte Tucker.

Demokratene kaller det «en væpnet oppstand», men hvor er våpnene? Det er ikke funnet noen. Det eneste skuddet som ble avfyrt, kom fra politimannen som skjøt da han drepte Ashli Babbitt.

Stormingen har et visst preg av operette i måten mediene og politikerne dekker den på. Det gjør ikke inntrykk på folk. En meningsmåling viser at to av tre mener 6. januar utnyttes politisk.

Nå har den gale generalen Honore Russel, som ble utpekt av Nancy Pelosi til å granske sikkerheten 6. januar, konkludert med at det må stasjoneres en permanent rapid reaction force i Capitol Hill, for sikkerhets skyld, i tilfelle noe skulle skje. De 5.000 og det høye gjerdet rundt Kongressen kan derfor bli beholdt på ubestemt tid.

Inntil gjerdet reiser det seg nå en teltleir for husløse. Men det bryr ikke politikerne seg noe om.

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.