Videoen er hasteoversatt frem til ca 35 minutter som omhandler 6. januar – deretter er teksten autooversatt

 

Tucker Carlson slapp i natt endelig videoer av det som skjedde 6. januar basert på over 40.000 timers opptak på Kongressens eget overvåkingssystem. Opptakene smadrer Demokratenes og medias versjon om at det var en væpnet oppstand som krevde fem politifolks liv.

Opptakene viser at politifolk slapp demonstrantene inn. De var for øvrig foran Capitol Hill fordi det var søkt om tillatelse til å holde et møte der, mens Kongressen foretok godkjenning av valgutfallet. Det var derfor Trump sa at “nå går dere til Capitol Hill for å protestere fredelig”. Dette er utlagt som kodeord for “storming av Kongressen”. Det var i virkeligheten en del av programmet den dagen.

Demokratene og mediene lagde øyeblikkelig begrepet “væpnet oppstand”. Charlie Kirk fra Washington Times sier han har spurt journalister hva de mener med “væpnet”. De svarer at flere bar amerikanske flagg og at flaggstengene kan brukes som våpen.

The New York Times hevdet at politimannen Brian Sicknick ble slått i hjel med et brannslukningsapparat. Det ble gjentatt av samtlige medier, selv etter at det viste seg at Sicknick døde dagen etter, av slag. Sannheten preller av på mediene og Demokratene. Norske medier fortsetter å hevde at fem politifolk ble drept den dagen.

De skriver ingenting om Ashli Babbitt, som ble drept av politimannen Michael Byrd.

Ingenting har skjedd med ham.

Hoveddelen av opptakene viser demonstranter som oppfører seg som turister. De går rolig rundt i bygningen og oppfører seg pent. Den mest berømte demonstranten, Jacob Chansley, mannen med bøffelhornene, ble eskortert av opptil ni politifolk, og de var bevæpnet, inn i Senatet. Der takket han politiet, og gir et helt annet inntrykk enn de minuttene hvor han kommer inn og det sitter en blodig mann foran talerstolen.

Chansley soner fire års fengsel.

Det mest følsomme og eksplosive spørsmålet er hvor mange føderale agenter og informanter som deltok 6. januar. Var de der for å observere, eller deltok de i voldsomheter? Var de instigators, dvs. pådrivere og initiativtakere? Tucker viser bilder av Ray Epps, en kjempe av en mann som 5. januar er fanget på tape mens han oppfordrer folk til å storme Capitol Hill neste dag. På selve dagen står han aller forrest og hvisker i øret på unge menn som deretter river de første gjerdene som var satt opp. Epps sendte en melding til sin nevø: – Det var jeg som orkestrerte det.

Epps var blant FBIs mest ettersøkte inntil han plutselig forsvant i juni 2021.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

 

Kjøp bøker fra Document Forlag!

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson i dag!

 

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.