Tara Reade jobbet i Kongressen som del av staben rundt senator Joe Biden. Mens en fyr som Leon Panetta aldri ble personlig med de ansatte, les: kvinnene, var det annerledes med Biden. Han la en hånd på skulderen hennes, han berørte håret hennes. Han invaderte hennes intimsfære.

En dag han traff på henne i en av de lange korridorene under Capitol Hill, gikk han til full invasjon: Presset henne opp mot veggen og stakk fingrene inn i hennes skjede med ordene «I know you want this». Reade ønsket ikke dette, hun protesterte og ødela «moroa». Biden slapp henne, han smilte – som han alltid gjorde når han var sint – pekte på henne og sa: -You’re nothing.

Da han så hvor shaken hun var sa han «you’ll be all right», snudde og gikk.

Reade husker hun satt på trappene utenfor og skalv i bena. Hun forsto at hennes karriere var over. Hun hadde gjort seg mange drømmer. De var nå knust.

Hun beskriver Biden som en annen person bak lukkede dører. I offentligheten var han den belevne, sjarmerende. Bak lukkede dører var han temperamentsfull. Men smilte alltid, særlig når han var sint.

Reades beskrivelse passer godt til det vi på norsk kaller en drittsekk. Vi ser tegn til det nå som han begynner å miste selvkontrollen. Han får raserianfall i full offentlighet.

Biden har også mistet selvkritisk distanse. Han tror han kan stille i 2024. Det er lenge til og ingen aner hva slags forfatning han er i, om bare noen dager.

Tucker sier han tror på Reade. Det timelange intervjuet med henne går ut i morgen. Det skal bli spennende å se om mediene tør å overse dette også slik de har gjort med Twitter Files. Dermed slår de enda en spiker inn i sin egen og Demokratenes kiste.

 

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok her og som ebok her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.