Trump har fått all den ammunisjon han kan ønske seg av Joe Biden. Bidens første år har vært en katastrofe, og alle amerikanere blir minnet på det hver eneste dag når de fyller drivstofftanken og besøker butikkene. Skyhøye priser og tomme hyller. Selv NTB må innrømme at Biden ikke har forent landet, slik han lovet. Han er blitt mektig upopulær.

– USA ser allerede ut til å ha mistet troen på Biden. Det var dét som skjedde med Jimmy Carter. Jeg tror ikke Biden er dyktig nok til å omstille seg, slik Bill Clinton klarte, sier Hilmar Mjelde ved Norce i Bergen til NTB.

For NTB er selvsagt Trump verre, men bare det at de nå innrømmer at Biden har vært en fiasko, er viktig. Det må prege dekningen videre. Hvis Biden er ille, kan en ny periode med Trump da bli verre?

Det stiller norske medier overfor noen problemer de hittil har unnveket.

Florence

Men løgnene fortsetter. I dekningen av møtet i Florence, Texas, skriver NTB:

Trump sa lørdag at dette er «den største» folkemengden og at «den rekker lenger enn øyet kan se». Det forelå tidlig søndag morgen norsk tid ikke noen tall på hvor mange som var til stede. (…)

Men etter at han tapte valget mot Biden, har fremmøtet på folkemøtene hans falt. Ifølge nyhetsbyrået AFP så lørdagens fremmøte ut til å være langt lavere enn ved tidligere folkemøter.

Det er rart at mediene tør. Kameraer sveipet over folkemassen, og den var enorm. Trump sa at det var mellom 35.000 og 40.000. Bilkøene strakte seg flere kilometer.

Mediene bagatelliserer systematisk fremmøtet og har ennå ikke forstått at det er kontraproduktivt. CNN har falt 90 prosent i seertall, men TV2 siterer fortsatt kanalen som om ingenting har hendt.

En general forbereder troppene

Trump snakker til folkemassen som en general før en lang kampanje. Han har to store fordeler: Velgerne vet hvor mye han ble motarbeidet av den dype staten. Hvis de ikke kjente begrepet før, så kjenner de det nå. Washington er en egen planet i et eget solsystem, og det er ikke deres.

Biden har demonstrert Washingtons forakt for vanlige mennesker.

Først gikk Washington etter Trump og hans folk. Flere av dem ble antastet offentlig. Selv fikk presidenten to riksrettssaker mot seg.

Nå går de etter vanlige mennesker, først ved å senke levestandarden gjennom inflasjon, deretter gjennom massiv illegal innvandring. Trump sa at det ikke er kommet to millioner, men titalls millioner over grensen. Biden saboterte Trumps fredsplan og gjennomførte en katastrofal tilbaketrekning fra Afghanistan. Han etterlot militært materiell verd 84 milliarder dollar. Mediene snakker ikke om det, men amerikanerne har ikke glemt. De har heller ikke glemt de 13 som ble drept og de 28 som ble lemlestet av en selvmordsbomber som kom fra basen Biden hadde overlatt til Taliban.

Dette var et nederlag som stiller selv den ydmykende evakueringen fra Saigon i skyggen.

En bokser som aldri gir seg

Mediene fortsetter å rakke ned på Trump fordi han nekter å akseptere at han tapte 3. november 2020. Men det er nettopp denne viljen hos Trump amerikanere elsker og beundrer. De vil ha en bokser som alltid reiser seg uansett hvor hardt han er slått ned.

Velgerne ser det. Han står på begge ben og er seg selv. Helt klar. Trump mister ikke tråden; når teleprompterne svikter, improviserer han.

Amerikanerne har nå i ett år sittet og sett en president som mumler, stammer, harker, blir sint, truer, hvisker.

De har fått nok. For hvert folkemøte vil velgerne tenke på Bidens foregående opptreden. Hvem er «president», hvem er leder?

Oppgjør

Trump lovte at han kommer til å ta et oppgjør med alle som har forsøkt å ødelegge landet. Er det av ondskap eller inkompetanse? spurte han. Det er samme spørsmål som stadig flere stiller seg: Det er ikke mulig å ødelegge så mye på så kort tid hvis man ikke går inn for det.

Vi har aldri sett noe tilsvarende i et vestlig land.

Trump lovte å utvide grensepolitiet ICE og gjeninnsette Tom Homan og Mark Morgan i ledelsen. – Alle som er kommet ulovlig inn, skal spores opp og sendes tilbake, sa Trump til vill jubel. – Hvis de ikke har vist at de vil bli amerikanere, la han til. Han vil la de beste og mest talentfulle få bli.

Trump firer ikke en tomme på at valget 3. november ble stjålet. Det var nok ikke tilfeldig at møtet ble lagt til Arizona. Det er her man har arbeidet mest grundig med å sjekke hvem som avga stemme opp mot det angjeldende valgmanntallet. Man går fra dør til dør. Det har allerede kommet mange enkelthistorier om svindel, men mediene nekter å rapportere dem. I Georgia har First secretary Raffensperger satt i gang etterforskning etter avsløringen av et nettverk på 242 personer som systematisk fylte de utplasserte stemmekassene med falske valgsedler. En av deltakerne har tilstått og gått med på å vitne.

Mediene kan fortsette å fortie historier som dette, men når Republikanerne får flertall i begge kamre, kan de sette i gang undersøkelser som det vil bli umulig å tie i hjel.

Trump tok også et oppgjør med dem som selger 6. januar som en væpnet oppstand. I stedet kalte han de arresterte for politiske fanger. Da får Demokratene og mediene apoplektisk anfall.

Også sannheten om 6. januar skal frem, sa Trump, og nevnte Ray Epps, mannen som allerede 5. januar står og hisser mengden opp til å angripe Capitol Hill.

Det er allment antatt at han var FBI-informant, og dét er også hva mengden rundt ham roper: – Fed! Fed! Fed!

Trump-toget har satt seg i bevegelse, og det er Biden og anti-Trump-kreftene som leverer drivstoffet.

 

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.