Tove Bjørgaas er tilbake som Washington-korrespondent. Bjørgaas var helt på CNN-sporet. Når hun skal kommentere årsdagen for 6. januar hadde vi ventet at hun ville holde seg til det oppleste og vedtatte manus som CNN, Nytimes, Washington Post fortsatt følger. Men Bjørgaas hadde lagt inn to intervjuer med mennesker som arbeidet for 6. januar-fangene. En som synes straffene hinsides harde og en annen som sier de ville fått 50 dollar i bot under normale omstendigheter. -Mediene presenterer bare alternative fakta, sa denne kvinnen.

Dette er helt nye toner fra Bjørgaas. Slapp det gjennom redaksjonen ved en glipp? For i samme segment kom historiker Hallvard Notaker ved Institutt for Forsvarsstudier og han hadde fulgt den offisiell versjon: -6.januar er verre idag enn det var da det skjedde. Vi forstår nå at det handler om noe langt mer enn en enkelthendelse.

Notaker er helt på linje med justisminister Merrick Garland som onsdag sa at de på ingen måte er ferdig med etterforskningen og det rettslige oppgjøret. FBI har mottatt 300.000 tips og ønsker seg flere. Garland sa at de vil ha et oppgjør ikke bare med de som deltok 6. januar, men også de som sto bak.

Garland og hans departement har ønsket å gjøre det straffbart å stille spørsmålstegn ved valget, til tross for at Demokratene har gjort det samme. Hillary Clinton lanserte the Resistance rett etter at Trump var erklært vinner 8. november 2016. Sikkerhetsapparatet og mediene kalte ham en illegitim president som kunne takke Putin for stemmene som fikk ham valgt. Dette kjørte mediene og Demokratene på i fire år, godt støttet av mediene.

Amerikanske velgere ble fed up av denne dobbeltmoralen. De ble lei av å høre om Russia collusion etter at spesialetterforsker Bob Mueller måtte rapportere at han ikke fant noen tegn på samarbeid etter 22 måneders etterforskning. Noen medier har gått i seg selv. Washington Post har beklaget noen artikler med feilaktige påstander og endret dem. Vi har ikke sett tegn på noen slik selvransakelse i norske medier. Tvertimot.

Notaker havnet på samme sted som Chuck Schumer, Nancy Pelosi og Biden: Det er amerikanerne det er noe feil med. De 75 millionene som stemte på Trump. Derfor vil de endre valgsystemet slik at Demokratene har bukten og begge endene. De vil gjøre valget føderalt, dvs det styres fra Washington av ikke-valgte byråkrater. Dette vil være et brudd på grunnprinsipper i forfatningen og delegering av ansvar til delstatene.

I stedet for å snakke om dette, snakket også Notaker om rasisme. Det er de hviteste i alle betydninger av ordet som er de mest fanatiske på woke-sporet. De har et historisk mandat til å endre samfunnet for at rettferdigheten skal oppfylles. Det er en ny rettferdighet, en social justice som utkjempes av social justice warriors.

Denne mentaliteten trives godt på avstand i institusjoner som gjødsles med offentlige penger, enten det er akademia, medier eller institutter som Notakers. Institusjoner som tidligere hadde konservative elementer, er i dag overtatt av woke-typer som Notaker. Du hører ikke et dissenterende pip.

Document er det eneste mediet som har klart å bevare tvisyn på USA. De andre har gått full Biden/Hillary/Obama.

Hva betyr dette for norsk offentlighet? At man blir opptatt av å bevise en virkelighet som er alternativ bygget på alternative fakta.

Amerikanerne lærte en lekse av Russia collusion: Mediene kan hausse en sak i årevis som det viser seg å være varmluft.

Nå gjør de det samme med 6. januar. Amerikanerne sier: Vi orker ikke mer. Vi vil ikke ha disse evinnelige kampanjene bygget på varmluft.

Det er noe annet som har avtegnet seg: At Demokratene, mediene og Big Tech sammen kan skvise Trump-velgere til de skriker. Det var derfor det var signifikant at Bjørgaas slapp til to amerikanere som reagerer på forfølgelsen av 6. januar-demonstranter.

Amerikanerne reagerer på 1984-ansatsen: Den massive Russia collusion-kampanjen fødte en mus. FBI skryter av at de har gjennomført den største etterforskning i FBIs historie av 6. januar. Hvor er resultatene?

 Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.