Politimannen som skjøt og drepte veteran Ahsli Babbitt i Capitol 6. januar er frikjent for dødelig skyting. Ingen overraskelse, da føderale myndigheter allerede i april sa at politimannen som skjøt og drepte Babbitt ikke vil bli tiltalt.

En granskning har konkludert med at politimannen «ikke gjorde noe galt». Det melder NTB.

«Politimannen handlet korrekt og i tråd med regelverket, konkluderer den føderale politistyrken som beskytter Kongressen. Politiets retningslinjer tillater bruk av potensielt dødelig makt for å «beskytte liv, inkludert tjenestemannens eget liv, eller for å forsvare en person som står i umiddelbare fare for å bli alvorlig skadd», skriver NTB.

Videre omtaler de Babbitt som «en 35 år gammel Trump-supporter som hadde tjenestegjort i luftforsvaret». Babbitt var veteran med 14 år i luftforsvaret bak seg. Hun var ubevæpnet da hun, på lik linje med andre, spaserte inn i kongressen den skjebnesvangre dagen.

«Politiet sier tjenestemannen, som ikke blir navngitt, kan ha reddet flere kongressmedlemmer og -ansatte fra alvorlig skade og i verste fall død i opptøyene. De opplyser også at politimannen og familien hans har mottatt flere trusler etter hendelsen», skriver NTB videre.

Den anonyme politimannen hindret altså skade, vold og død fra en ubevæpnet kvinne.

Politimannens identitet har vært skjult helt siden hendelsen fant sted og Metropolitan Police Department, som var ansvarlige for etterforskningen av dødsfallet, nektet å frigi dokumentasjon. Ifølge ektemann Aaron Babbitts advokater er det et brudd på reglene som følger av Freedom of Information Act (FOIA).

Babbitt var det eneste ofret i Capitol den 6. januar.

Konklusjonen kommer derimot ikke som noen overraskelse. Føderale myndigheter sa allerede i april at politimannen som skjøt og drepte Ashli Babbitt ikke vil bli tiltalt.

«Officials examined video footage posted on social media, statements from the officer involved and other officers and witnesses to the events, physical evidence from the scene of the shooting, and the results of an autopsy,» the Department of Justice said in a statement.

«Based on that investigation, officials determined that there is insufficient evidence to support a criminal prosecution.»

Ashli Babbitt ble skutt og drept av politiet, ektemannen vet fortsatt ikke hvem som skjøt

 

Kjøp Alf R. Jacobsens sensasjonelle «Stalins svøpe: KGB, AP og kommunismens medløpere» her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.