President Joe Biden hevdet i en tale tirsdag at de som brøt seg inn i U.S. Capitol 6. januar er verre enn de slavedrivende soldatene i Sør-Statenes konføderasjon under borgerkrigen.

Det var i en tale i Philadelphia Biden kom med sine kritiske bemerkninger. Demokratene kjemper med nebb og klør for å sikre at det ikke innføres noen former for kontroll over hvem som egentlig stemmer i et valg.

The assault on free and fair elections is just such a threat — literally. I’ve said it before. We’re facing the most significant test of our democracy since the Civil War. It’s not hyperbole — since the Civil War. Confederates, back then, never breached the Capitol as insurrectionists did on January 6.I’m not saying this to alarm you. I’m saying this because you should be alarmed.

Det er korrekt at soldater fra Konføderasjonen aldri nådde helt frem til U.S. Capitol. Men borgerkrigen fra 1861 til 1865 var en svært blodig affære: Over 750.000 mennesker mistet livet. Dette er flere døde amerikanere enn i alle andre kriger USA har deltatt i, til sammen.

Den eneste personen som døde som et resultat av vold den 6. januar var Ashli Babbit. Babbit var Trump-supporter og veteran fra Luftforsvaret. Hun var ubevæpnet da hun ble skutt og drept av en politimann.

Biden sa også at Republikanere var «bøller og forhandlere av frykt og langere av løgner som truer selve grunnstenen i landet». Han fortsatte:

I never thought in my entire career I would have to say it. But I swore an oath to you and to God to preserve protect and defend the Constitution. That’s an oath that forms a sacred trust to defend America against all threats both foreign and domestic.

President Biden’s bemerkninger kom dagen etter at Demokrater rømte Texas for å forhindre at en ny valglov ble vedtatt. Republikanerne vil innføre krav om ID for å kunne stemme ved valg, slik det er i de aller fleste demokratiske stater. Dette beskriver Demokratene som rasistisk.

Breitbart

Les også: Biden trekker rasekortet igjen og igjen

Kjøp Ruud Koopmans’ bok her!