Den spanskspråklige tv-kanalen Univision får kritikk for å ha sendt et intervju med Donald Trump som ikke inkluderte den fiendtlige innstillingen som Demokratene tror vil skaffe deres parti flere latinamerikanske velgere. Intervjueren Enrique Acevedo mener kritikerne ikke forstår journalistens rolle.

Hvor forferdelige er egentlig meningsmålingene for Biden? Dette spørsmålet stiller Wall Street Journal på lederplass. Nå kan en av direktørene for tv-kanalen bli kalt inn til Capitol Hill.

Univisions Mexico-baserte journalist Enrique Acevedo gjennomførte intervjuet med Trump, som varte i litt over en time. WSJ er jo ikke spesielt Trump-vennlige, og skriver at intervjuet ikke var særlig opplysende.

Trump sa blant annet at mange av dem som krysser grensene kommer fra sinnssykehus. Trump uttalte følgende:

– You ever hear of Hannibal Lecter? Not a nice person.

Trump sa også at Biden-regimet har skapt den verste grensen i historien, trolig i hele verden. Men selv den massive migrasjonen er ikke den største trusselen, ifølge Trump.

– The threat is not global warming. It’s nuclear warming.

Denne trusselen har økt med Biden i Det hvite hus.

– We have a man that doesn’t even know what a nuclear weapon is. You could end up in World War III, and if World War III happens, probably Mexico will no longer be around.

Acevedo lot Trump snakke, og det er nettopp dette som får Demokratene til å gå i fistel. Men som WSJ understreker, behøver ikke all journalistikk å være en konfrontasjon.

Dette skrev også Acevedo etter at han hadde sett reaksjonene på intervjuet.

– I’m a reporter and my job is to ask questions. Information should be the protagonist here.

Det er en kjensgjerning at det er nok av medier å gå til hvis man vil ha den daglige dosen med slakt av Trump. Hvis man ønsker det, kan man oppsøke såkalte faktasjekkere som til stadighet finner løgner fra Trumps side, men sjelden fokuserer på de falske uttalelsene fra Biden og hans stab.

Diverse grupper som sier de representerer latinamerikanere og støtter Demokratene, reagerte kraftig på det ufiltrerte intervjuet.

«Unfiltered, unaddressed and unrestricted disinformation does a disservice to all communities in the U.S.»

Kongressmedlemmer fra Hispanic Caucus skrev et brev hvor de krevde at en av topplederne i Univisjon skulle stå skolerett foran representanter i Capitol for å diskutere den journalistiske standarden i kanalen.

WSJ misliker disse reaksjonene, og skriver at USA ikke trenger politikere som krever at journalister filtrerer og innfører restriksjoner for hva en ledende presidentkandidat får lov til å si.

That sounds almost Trumpy in its attempt to intimidate the press. The country doesn’t need politicians demanding that journalists filter and restrict the “disinformation” from a leading candidate for President, even if that were possible.

Dessuten opptrer tv-kanaler som støtter Demokratene akkurat på samme måte. Det er uhyre sjelden at kanaler som MSNBC eller CNN stiller kritiske spørsmål til representanter som Jamie Raskin eller Adam Schiff, som begge tilhører Demokratene.

Egentlig er det trolig frykten for å miste kontrollen over spansktalende medier som står bak frykten. Demokratene har ansett latino-stemmer som selvsagte. Men lojaliteten er i ferd med å briste, siden katolske latinos misliker Bidens valg av den woke siden i kulturkrigen.

Samtidig merker også latinos Bidenomics på kroppen, som også rammer dem som har jobbet seg opp i middelklassen. I en fersk måling i såkalte svingstater leder Biden kun med under ti prosent i forhold til Trump blant latinos.

Biden møter flere advarsler før presidentvalget

Hittil har Demokratene satset på å slå Trump gjennom en rekke tiltaler og overdreven oppmerksomhet. Selv venstreorientert presse klarer ikke å unngå å omtale Trump, og meningsmålingene viser at denne strategien virker mot sin hensikt.

WSJ foreslår en annen løsning.

Have they considered beating him with a better message and a younger candidate?

Å finne en yngre representant er enkelt nok, siden Biden vil fylle 82 år i november neste år. Presidentvalget skal  avholdes 5. november 2024.

Spørsmålet er vel heller om det er mulig å finne en kandidat fra Det demokratiske partiet som har noen som helst sjanse til å slå Trump.

Kjøp «Den døende borgeren» av Victor Davis Hanson som papirbok eller som e-bok!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.