Donald Trump slakter Biden-regimet for å tillate det Trump kaller en «invasjon» over den amerikanske grensen til Mexico, noe den tidligere presidenten sammenlignet med en «migrasjon av sivilisasjon til landet vårt».

Breitbart News fortsetter å komme med ny informasjon fra et to timer langt intervju med Donald Trump som ble gjennomført ved Mar-a-Lago torsdag.

Kommentarene om de åpne grensene i sør kommer etter at Biden er under press fra Republikanerne i Kongressen, som nekter å godta mer støtte til Ukraina hvis ikke Biden innfører en strengere politikk ved grensen.

Trump sier Biden ikke forstår hvor sterkt USA står i forhandlinger med Mexico. Ifølge Trump er det USA som har makten, ikke Mexico.

– He doesn’t understand anything—they went into Mexico today, hat in hand. We have all the power—they have none of the power.

Trump refererer til utenriksminister Antony Blinken, som nylig var på besøk hos sin meksikanske kollega Alicia Barcena for å inngå det Mexicos president Andres Manuel Lopez Obrador senere kalte «viktige avtaler».

I en felles uttalelse fra Mexico og USA som Det hvite hus delte etter møtet fikk vi vite at begge land var enige om en «ordensmessig, human og regulær migrasjon».

Eller som NTB formulerte det: Mexico og USA har blitt enige om å holde grenseovergangene åpne.

Trump mener Biden lar seg overkjøre av Mexico, og med vilje tillater en «invasjon» over grensen, og «en migrasjon av sivilisasjon inn i landet» som aldri tidligere har vært sett i historien.

I tillegg hevder Trump at migrantene inneholder terrorister og kriminelle som er sluppet ut av fengsler for å sendes til USA. Dessuten skal også mentale institusjoner og sinnssykehus være tømt for folk som så havner i USA.

Uenighet om karavane

En karavane med migranter er på vei mot grensen, og anslagene om hvor mange migranter som befinner seg i karavanen spriker grovt. NTB anslår rundt 1600 migranter, mens Demokratene i USA anslår rundt 5000. Trump på sin side leverer helt andre tall når det gjelder antall migranter i karavanen, som han sier er mange kilometer lang.

– When they say 5,000 people are in that caravan, it’s really 50 or 60 thousand. Did you see that thing? It’s miles long.

Trump anslår at antall migranter som har invadert USA vil passere 15 millioner mennesker før Biden taper presidentvalget i november, et valg Trump virker sikker på å gå seirende ut av.

– I think by the time he finishes, it’s going to be 15 million people—which is going to be in 11 months. Many of those people are from prisons (…) Many are from mental institutions and insane asylums. Many are terrorists.

– Did you see in 2019 I had no terrorists? Not one terrorist came in. They didn’t find any. Now, we have record numbers of terrorists coming in.

I går publiserte Document andre sitater fra intervjuet med Trump. En leser påpekte at Trump løy når han sa at det ikke var inflasjon i hans periode (We had no inflation).

Trump: Hvis jeg ikke vinner vil 1929-depresjonen ramme oss

Teknisk sett er dette korrekt: Det var en viss inflasjon i Trumps periode, men den var ekstremt lav sammenlignet med det som fulgte etter at Biden tok over, slik tabellen under viser.

Merk at inflasjonen steg fra 1,4 prosent i 2020 til 7 prosent i 2021, det første året Biden var president.

Kjøp Totalitarismens psykologi her! Kjøp eboken her!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene våre. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.