Visepresident Kamala Harris’ besøk i Guatemala ble en katastrofe. Dette var hennes første utenlandsbesøk siden innsettelsen. President Joe Biden lovte at alle barn som kommer over grensen alene skal bli gjenforent med sine familier. I tillegg til at de skulle få gratis helsetjenester. Denne pull-effekten skapte straks karavaner av mennesker fra Sentral-Amerika som ville inn i USA. De hadde jo nærmest blitt invitert.

Karavanene måtte stanses underveis av myndighetene i Guatemala og Mexico. Kamala Harris’ besøk til de samme landene denne uken var for å “rette opp problemet”. Hun sa med bedende stemme i en tale under besøket i Guatemala: “Do not come, do not come”. Dere vil bli avvist og sendt hjem, sa hun.

“Do not come. Do not come. The United States will continue to enforce our laws and secure our borders. If you come to our border, you will be turned back.”

Guatemales president Giammattei uttrykte frustrasjon over den nye ledelsen i Det hvite hus. I et TV-intervju sa han at beskjeden fra Biden-administrasjonen var “at de skulle gjenforene familier og gjenforene barn. “Dagen etter startet coyotene (menneskesmuglerne) å organisere grupper av barn for å frakte dem til USA”, fortalte Guatemalas president.

Harris sa at hun reiste til Guatemala for å finne årsaken til den illegale migrasjonen. Guatemalas president pekte på det innlysende: Det er Biden-administrasjonen som er årsaken. 

Giammattei har også tidligere kritisert Biden-administrasjonen for å ha skapt hele problemet. 13. april sa han til MSNBC at folk i hans land hadde oppfattet det slik at USA ville ta i mot barna deres. Og når barna først var kommet inn, så ville foreldrene bli ringt opp.

‘I believe that in the first few weeks of the Biden administration, messages were confusing. They were compassionate messages that were understood by people in our country, especially the coyotes, to tell families, ‘We’ll take the children. And children can go, and once children are there, they will call their parents.’
Vi husker hvordan president Trump ble kalt for rasist da han ville hindre migrasjonsbølgen fra sør med en mur. Ingen ser ut til å reagere på at Kamala Harris nå kommer med det samme budskapet: “dere vil bli returnert”?

Antallet illegale migranter som har kommet til USA etter Bidens og Harris’ grenseløse naive politikk, har skutt i været siden januar 2021 (blå linje). 180.034 illegale migranter ble registrert på USAs grense i mai-måned. Det er 674 prosent mer enn i mai i fjor.

 
Uten å sette inn militære eller bygge ferdig muren, så vil Kamala Harris ikke greie den umulige oppgaven hun har fått: å stanse migrantstrømmen til USA. Hun ofres på Biden-administrasjonens alter. Og det har hun fortjent.

Daily Mail      The Times

Kjøp Peder Jensens bok her!

Kjøp Prosessen mot Israel fra Document Forlag!

Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar.