Antall forsøk på å krysse grensen fra Mexico til USA var på 212 000 i juli. Det er det høyeste antallet på 21 år, ifølge tall som den amerikanske regjeringen publiserte torsdag.

Migrantene brydde seg ikke om den sterke sommersolen slik Biden-administrasjonen hadde håpet. Tidligere i år har administrasjonen sagt at det høye antallet som kom på våren skyldtes det fine været. De fleste migrantene er enslige voksne.

Under halvparten som kom ble avvist med henvisning til Title 42 – en lovhjemmel som Trump innførte for å unngå at alle kunne søke asyl. U.S. Customs and Border Protection (CBP) la ut en melding:

“The vast majority of single adults and many families continue to be expelled under the CDC’s Title 42 authority, and those who cannot be expelled under Title 42 and do not have a legal basis to remain are placed in expedited removal proceedings.”

Tilstandene er ikke blitt bedre etter Kamela Harris’ besøk ved grensen. I tillegg samler det seg mange flere migranter i Mellom-Amerika som også vil sette kursen mot USA.

The Hill

Kjøp «Et vaklende Europa» av Carl Schiøtz Wibye her!

Kjøp boken til Kjell Skartveit her!


Vi i Document ønsker å legge til rette for en interessant og høvisk debatt om sakene som vi skriver om. Vennligst les våre retningslinjer for debattskikk før du deltar 🙂